Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" dēļ varētu izjukt plāns par kvalifikācijas sacīkstēm jau šajā F1 sezonā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" dēļ varētu izjukt plāns par kvalifikācijas sacīkstēm jau šajā F1 sezonā
Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Pagājušajā nedēļā kļuva zināms, ka "Formulā 1" gatavojas veikt eksperimentu, jau šogad Austrijas un Lielbritānijas trasēs aizvadot kvalifikācijas sacīkstes, kurās eksperimentālā kārtā būtu jāstartē apgrieztā secībā tā brīža kopvērtējumam. Šādu soli atbalsta deviņas no desmit komandām, pret to esot tikai čempionvienībai "Mercedes".

Tiešsaistēs režīmā komandas ir apspriedušas dažādus plānus, kas attiecas uz "Grand Prix" nedēļas nogalēm 2020. gada sezonā. Ideja par sprinta sacīkstēm, kurās būtu jāstartē apgrieztā secībā, pastāv jau vairāku gadu garumā, bet iepriekš vairums komandu bijušas pret šādu ieceri.

"Liberty Media" un Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) ir uzklausījusi televīzijas kompānijas, kas apgalvo, ka skatītājiem būtu mazāka interese par otrajām sacīkstēm Austrijā un Lielbritānijā, kur plānots aizvadīt pa diviem posmiem.

Ideja paredz, ka gan "Red Bull Ring", gan Silverstounas trasēs otrajās sacīkšu nedēļas nogalēs ierasto kvalifikāciju aizstātu 30 minūtes garas kvalifikācijas sacensības, kurās piloti startētu apgriezti tā brīža kopvērtējuma rezultātiem. Savukārt pēc tam tiktu aizvadītas pilnvērtīgas sacīkstes, kurās tiktu startēts no tādām pozīcijām, kādas gūtas šajā eksperimentālajā kvalifikācijā.

Lai šādu ideju varētu īstenot, "par" jābalso visām komandām, bet pēc tam izmaiņas jāapstiprina FIA Pasaules Motoru sporta padomes sēdē. Formālais komandu balsojums gaidāms šonedēļ, tomēr zināms, ka "Mercedes" vadība vienīgā nostājas "pret". "Red Bull" vienības vadītājam Kristianam Horneram ir izskaidrojums.

"Šķita, ka ideja iegūs vienbalsīgu atbalstu, bet Toto Volfs bija vienīgais, kurš to neatbalstīja," intervijā "Sky Sports" sacīja Horners. "Tas ir tādēļ, ka viņš uzskata to par traucēkli Lūisam Hamiltonam izcīnīt septīto titulu, jo šādā gadījumā situācija vairs nebūtu tik prognozējama."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

Vai atbalsti ideju par kvalifikācijas sacīkstēm?

  • 101

  • 21


     [+] [-]

, 2020-06-02 10:17, pirms 4 gadiem
Un pareizi Mercedes izdarīja - uzvarot kopvērtējumā, saņems vairāk naudas + nav noslēpums, ka ir gandrīz garantēts tituls, ko varētu atnest jaunā stūres sistēma, ko līdz pat šai dienai nevienam nav izdevies nokopēt. Ieguldītā naudiņa ir jāatpelna.
Bez tam, kvalifikācijas sacensības ir:
1. zemāku klašu pazīme, piemēram, GP2, GP3.
2. daudz lielāks risks ir kapitāli sasist formulu, ka gonkā sanāk startēt no boksiem, kas automātiski liedz cīnīties par uzvaru. Un tas ir ļoti liels risks, jo otrais ešalons parasti brauc nežēlojot viens otru, it sevišķi krievu torpēda, grožāns, magnusens, okons, un viņiem vienmēr vainīgi ir citi.
3. Ja vēl būtu līdzīgi kā GP2, kad pirmie 8 startē apgrieztā pozīcijā, tad vēl būtu iespējams apdomāt, jo šogad varētu uzskatīt, ka Mercedes, RedBull, Ferrari un McLaren varētu būt viena klase, pārējie būtu otrais ešalons, un tad tie pirmie 8 cīnās par uzvaru, un viņiem jau būtu cits braukšanas stils, būtu piesardzība, izvairītos no avārijas situācijām, utt.
.
p.s. es atceros, ka TV apgalvoja, ka kvalifikācija arī nav interesanta, un Liberty kopā ar FIA noteica kvaleni, kad otrā pusē Q1, Q2 un Q3 nosacītai pēdējai vietai ir 90 sekundes, lai uzlabotu laiku vai izstājies. Vai kāds atceras, kādas bija sekas TV apgalvojumiem un FIA un Liberty pārliecībai? Otrā pusē vispār neviens nebrauca un bija pat posms, kurā Q2 pēdējās 6 minūtes trasē neviena formula nebrauca. Vot tādi ir TV, FIA un Liberty apgalvojumi. FIA un Liberty ar kaunu bija jāatzīst, ka ideja bija stulba, TV kompānijas bija maldinājušas, un atgriezās pie pārbaudītas vērtības.
p.s.s. Šādus TV apgalvojumus var teikt tikai tāds, kas pēdējos 4 gadus nav skatījies gan Austrijas GP (it sevišķi 2019.gada posmu, kur nekas nenotika, līderi brauca savās pozīcijās ... .), gan Silverstonu, kur arī nekas nenotika (it sevišķi pēdējos divos gados).

     [+] [-]

, 2020-06-02 11:58, pirms 4 gadiem
atradu video no katastrofālās kvalenes austrālijā un bahreinā:
2016 gada austrālijas GP kvalene beidzās 3 min pirms beigām. Kad vēl varēja redzēt, ka poles ieguvējs bija zināms vēl 4 minūtes pirms Q3 beigām, un vēl 15 sekundes pirms Q3 beigām ārpus padoka.
https://www.youtube.com/watch?v=4wo...
2016.gada bahreinas GP.
Vispār katastrofa. Q2 faktiski beidzās pēc 3 minūtēm, Q3 bija mazliet interesantāka, tur poles ieguvējs bija zināms 3minūtes pirms Q3 beigām.
https://www.youtube.com/watch?v=9E_...
Vismaz šodien visi nosēž līdz Q3 beigām + 1 minūte, un tikai tad uzzina kvalenes uzvarētāju.