Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Džordans: "Eklstons ienīda rezultātu mainīšanu pēc finiša"

Juris Grīns
Juris Grīns

Džordans: "Eklstons ienīda rezultātu mainīšanu pēc finiša"
Bernijs Eklstons un Edijs Džordans. Foto: Motorsport.com

Kādreizējais F1 komandas īpašnieks Edijs Džordans asi iestājies pret Austrālijas GP rezultātu mainīšanu pēc finiša, kad Fernando Alonso saņēma 20 sekunžu sodu un no sestās vietas tika atmests uz astoto.

Alonso sodu saņēma par potenciāli bīstamu braukšanu, kad pēdējā aplī pirms līkuma "Aston Martin" pilots bremzēja ātrāk nekā varēja gaidīt, Džordžs Rasels to nespēja prognozēt un avarēja. Džordans par situāciju nav sajūsmā.

"Es patiesi jutos sarūgtināts, kad skatījos sacensības," saka Džordans. "Domāju, ka Alonso ir finišējis sestais, bet tad viņš tika pazemināts par vairākām pozīcijām."

Uz viņam piederošās "Jordan" vienības bāzes, vairākkārt mainoties īpašniekiem un nosaukumiem, pirms vairākiem gadiem tika izveidota Alonso pārstāvētā "Aston Martin" komanda. Džordans atceras, ka tā laika F1 čempionāta vadītājs Bernijs Eklstons centās nepieļaut rezultātu izmaiņas pēc finiša.

"Atceros, ka Bernijam tā bija viena no tām lietām, ko viņš ienīda," stāsta Džordans. "Tiesnešiem viņš mēdza teikt, lai nemēģina iesniegt grozītus rezultātus pusstundu vai stundu pēc sacīkstēm. Jo tas nav godīgi attiecībā pret televīziju un visiem citiem, un tas visus tikai samulsina."

Džordans uzskata, ka Alonso bija jāsoda savādāk: "Ja viņi juta, ka kaut kas nav kārtībā, varēja piešķirt viņam divu vietu sodu uz nākamo sacīksti. Kāpēc, pie velna, bija jādara šādi? Tas ir muļķīgi. Sacīkšu rezultāti ir sacīkšu rezultāti. Un, ja ir sodi, tad tiem jāattiecas uz nākotni."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv