Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" cietusi milzīgus zaudējumus un atlaidīs 1200 darbiniekus

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" cietusi milzīgus zaudējumus un atlaidīs 1200 darbiniekus
Foto: Motorsport.com

Kompānija "McLaren Group", kurā ietilpst arī leģendārā "Formula 1" komanda, šogad ir cietusi lielus finansiālos zaudējumus, kā rezultātā no savām struktūrām, ieskaitot sacīkšu vienību, plāno atlaist daudzus darbiniekus.

Šī gada pirmajā ceturksnī "McLaren" ienākumi kritušies par gandrīz 200 miljoniem eiro, ja salīdzina ar šo pašu laika periodu pērn. 2019. gada pirmajā ceturksnī "McLaren" ieņēmumi sastādīja 315 miljonus eiro, kamēr šogad tajā pašā laika posmā vairs tikai 121 miljonu. Savukārt ieņēmumi pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem (EBITDA) no 25 miljoniem eiro samazinājušies uz -89 miljoniem.

"McLaren" grupa darbojas autosacīkšu, automobiļu ražošanas un detaļu izstrādes nozarēs, kopumā nodarbinot aptuveni 4000 darbiniekus. Sākoties koronavīrusa pandēmijai, "McLaren" grupa 3000 darbiniekus palaida atvaļinājumā, kamēr 1000 cilvēkiem tika samazinātas algas par 20%.

Lielākos zaudējumus cietusi "McLaren" ielas automobiļu nozare, kas samazinājusies trīskārtīgi - ja pērn pirmajā ceturksnī tika pārdoti 953 spēkrati, tad šogad tie ir tikai 307. Sacīkšu nozarē zaudējumi ir nepilnu piecu miljonu eiro apmērā.

Īsi pirms kļuva publiski zināms par "McLaren" finansiālajiem zaudējumiem, tika paziņots, ka kompānija plāno ievērojamu restrukturizāciju, kā rezultātā darbu zaudēs ap 1200 cilvēku. No F1 komandas tikšot atlaisti 70 darbinieki, kas gan vēl nav oficiāli apstiprināts. Tiesa, jāņem vērā, ka samazināt strādājošo skaitu būs spiestas arī citas lielās sacīkšu vienības, ņemot vērā, ka ar nākamo gadu "Formulā 1" tiks ieviesti nozīmīgi ierobežojumi tēriņos.

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...

     [+] [-]

, 2020-06-01 12:23, pirms 4 gadiem
1200 pāries uz McLaren meitaskompāniju McDonald ...