Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Notiek sarunas par F1 posma rīkošanu Taizemē

Juris Grīns
Juris Grīns

Notiek sarunas par F1 posma rīkošanu Taizemē
Foto: f1.com

Taizeme un Dienvidkoreja ir divas Āzijas valstis, kas nākotnē varētu papildināt F1 čempionāta kalendāru. Tikmēr Hokenheimas trase nonākusi jaunu īpašnieku rokās un tika atjaunota.

Šogad Āzijā notiek trīs F1 posmi. Iepriekšējais risinājās Ķīnā, kas kalendārā atgriezusies pēc piecu gadu pārtraukuma, tāpat aizvadītas sacensības Japānā. Vēl priekšā Singapūras GP.

Pēc Ķīnas posma F1 vadītājs Stefano Domenikali bija devies uz Taizemi un Dienvidkoreju, lai apspriestu iespējamo sadarbību.

"Ja F1 posms Taizemē notiks, mēs gribam, lai tas notiek pa publiskajiem ceļiem," valdības preses pārstāvis sacīja intervijā medijam "Thansettakij". "Ja iespējams, ap Rattanokasinas salu. Šobrīd pie tā strādājam."

Taizemē iepriekš F1 sacensības nav notikušas, taču čempionātā startējuši divi taizemieši. Joprojām sacīkstēs piedalās taizemiešu izcelsmes Londonā dzimušais Alekss Albons, kurš startē ar Taizemes licenci. Bet piecdesmitajos gados uz starta 19 posmos izgāja Princis Bira jeb Birabongze Banudejs.

Dienvidkorejā F1 sacīkstes risinājās no 2010. līdz 2013. gadam, kad notika Jeongamas pilsētā, "Korea International Circuit" trasē. Ja šajā valstī posms risināsies atkal, tas notiks citviet. Jau Japānas GP nedēļas nogalē Domenikali tika iesniegta nodomu vēstule no valsts trešās lielākās pilsētas Inšeonas mēra.

Tikmēr ir cerība, ka tuvākā vai tālākā nākotnē atkal varētu notikt Vācijas GP izcīņa. Par leģendārās Hokenheimas trases īpašniekiem 75% apmērā kļuvusi piecu uzņēmumu apvienība "The Emodrom Group". Darījuma cena bijusi 5.5 miljoni eiro, savukārt investēt  trasē solīts 250 miljonus eiro.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv