Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Logano uzvar pasaules ātrākajā trasē un pārtrauc 36 sacīkšu "sauso" periodu

Juris Miņins
Juris Miņins

Logano uzvar pasaules ātrākajā trasē un pārtrauc 36 sacīkšu "sauso" periodu
Džoijs Logano
Foto: AFP/Scanpix

Ar Džoija Logano uzvaru noslēdzās NASCAR "Monster Energy Cup Series" desmitais posms "GEICO 500", kurš norisinājās Taladegas superspīdvejā.

Taladegas superspīdveju ne velti sauc par ātrāko trasi pasaulē, jo kvalifikācijas formātā mūsdienu NASCAR vadošā seriāla auto šajā trasē traucas ar vairāk kā 310 km/h lielu vidējo ātrumu. Savukārt līdz 1987. gadam, kad ieviesa tā sauktās "ierobežojošās plates", kas ierobežo dzinēja jaudu, vidējais ātrums sasniedza pat 350 km/h. Savukārt sacīkstes padara interesantākas arī tas, ka trase ir diezgan plata un iepriekšminētajā ātrumā piloti brauc trīs paralēlās rindās.

Protams, ka visi šie faktori sacīkstes padara diezgan bīstamas un arī avārijas, kad tās notiek, reti kad beidzas ar viena vai divu pilotu izstāšanos. Lai arī šī gada pirmajās sacīkstēs, kas norisinās Taladegā ļoti daudz avāriju nebija (var izcelt tikai divus lielāka mēroga incidentus), iepriekš jau ziņojām, ka viena no avārijām "savāca" 14 automašīnas.

Pievēršoties sacīkstēm, tad tās no pirmās pozīcijas sāka Kevins Harviks, taču, kā zināms, šajā autosporta čempionātā pirmā pozīcija startā lielu priekšrocību nedod un tā bija arī šajā reizē, jo Harviks, lai arī finišēja ceturtajā vietā, neuzvarēja nevienā no starpfinišiem. No otras puses, ja ņem vērā, ka abi starpfinišu uzvarētāji, Breds Keslovskis un Pols Menārds, rūtoto karogu tā arī neieraudzīja, iespējams, ka labi, ka tā.

Par posma uzvarētāju kļuva Džoijs Logano, kurš tādējādi pārtrauca ne tikai savu 36 sacīkšu "sauso" sēriju, bet arī Kaila Buša uzvaru gājienu, kas ilga trīs iepriekšējos posmus. Otrajā vietā ierindojās Kurts Bušs, bet trešais palika Čeiss Eliots. Logano šī bija jau trešā uzvara Taladegā un viņš, ne bez pamata, pirms sacīkstēm arī tika saukts par posma galveno favorītu.

Tiesa, pēc brauciena Logano auto, kā jau ierasts, tika pārbaudīts un tehniskās komisijas pārstāvji paziņoja, ka tas īsti neatbilst noteikumiem, kas nozīmē, ka šī uzvara, lai arī tiks ieskaitīta pilota kontā, viņam vēl nedod garantētu vietu izslēgšanas maču posmos.

Izmantotie resursi:
https://www.nascar.com/