Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Mūžībā devies viens no visu laiku labākajiem NASCAR pilotiem Jarboro

Juris Grīns
Juris Grīns

84 gadu vecumā aizsaulē aizgājis Keils Jarboro, kurš ir viens no uzvarām bagātākajiem pilotiem NASCAR autosacīkšu vēsturē.

Jarboro bija viens no labākajiem sacīkšu braucējiem, kas jebkad sēdējis pie NASCAR mašīnu stūres. No 1957. līdz 1988. gadam startējis 560 sacīkstēs "Sprint Cup" čempionātā, viņš uzvarēja 83 no tām, kas leģendāro sportistu ierindo sestajā vietā uzvarām bagātāko pilotu sarakstā.

Četras reizes Jarboro guva uzvaru prestižajās "Daytone 500" jeb Deitonas 500 jūdžu sacensībās, tāpat viņš ir trīskārtējs NASCAR augstākās līgas "Sprint Cup" čempions. Visus trīs titulus viņš izcīnīja pēc kārtas, laika posmā no 1976. līdz 1978. gadam.

1979. gada "Daytona 500" pirmo reizi NASCAR vēsturē tika pilnībā pārraidīja televīzijā. Toreiz Jarboro sānu pie sāna pēdējā aplī cīnījās par uzvaru ar Doniju Elisonu, un abu starpā notika sadursme. Pēc incidenta braucēji turpat trases malā arī sakāvās.

Četras reizes Jarboro startējis prestižajās "Indy 500" formulu sacensībās, augstāko rezultātu sasniedzot 1792. gadā, kad finišēja desmitais. 1981. gadā viņš arī piedalījās Lemānas 24 stundu sacensībās ar "Chevrolet Camaro".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...