Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Kubica Lemānā nesastādīs kompāniju Alonso un Montoijam

Juris Grīns
Juris Grīns

Kubica Lemānā nesastādīs kompāniju Alonso un Montoijam
Roberts Kubica
Foto: AP/Scanpix

Lai gan Robertam Kubicam ir piedāvājums šogad debitēt Lemānas 24 stundu sacīkstēs, no šīs iespējams sportists atteicies, jo vēlas pilnībā koncentrēties darbam "Formulā 1".

Kubica šogad kļuvis par "Williams" vienības testpilotu un, lai gan viņam nav dota iespēja startēt sacensībās, polis ir noslogots ar darbu ārpus trases. Tāpat aizkulisēs baumo, ka Kubica gaida pirmo izdevību, lai stātos Lensa Strola vai Sergeja Sirotkina vietā, ja kādam no šiem braucējiem rezultāti būs neapmierinoši.

Kubica ilgāku laiku bijis pārrunu procesā ar izturības sacīkšu pasaules čempionāta (WEC) komandu "Manor", kas sacensībās startēs zem nosaukuma "CEFC TRSM Racing". Ja sportists būtu piekritis, viņam būtu iespēja piedalīties izturības sacīkstēs, tostarp Lemānā, ar LMP1 klases "Ginetta-Mecachrome" prototipu.

"Roberts koncentrējas pienākumiem "Williams" komandā un nevēlas, lai šo darbu ietekmētu WEC projekts, kas šobrīd ir jauns un prasa intensīvu attīstīšanu," tiek citēts kāds anonīms avots Kubicas menedžmenta komandā. "Piemēram, pēc katra F1 posma viņš veic darbu simulatorā, tāpat strādā "Williams" reklāmas jomā un ar sponsoriem. WEC projekts šo darbu varētu ietekmēt. Mēs neizslēdzam sadarbību uz dažiem WEC posmiem vai pat pilnu sezonu nākotnē, bet pirms tam jāpārliecinās, ka komanda ir pilnībā konkurētspējīga."

"Manor" vienība iepriekšējās divās WEC sezonās startēja LMP2 klasē, bet šogad pārgājusi uz spēcīgāko LMP1 kategoriju. Aizvadītajos testos gan tika piedzīvotas visai lielas tehniskas problēmas.

Kā zināms, šogad Lemānas 24 stundu sacīkstēs debitēs Fernando Alonso un Huans Pablo Montoija. Alonso turklāt aizvadīs pilnu WEC sezonu, lai gan paralēli piedalās F1 čempionātā "McLaren" komandas sastāvā.

Izmantotie resursi:
Google