Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Force India" boss: "Īpašnieki ir izvarojuši Formulu 1"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Force India" boss: "Īpašnieki ir izvarojuši Formulu 1"
"Force India" formula Monako ielās
Foto: Digitale/Scanpix

Ar skarbu kritiku F1 čempionāta īpašnieku virzienā vērsies "Force India" komandas vadītājs Bobs Fernlijs, apgalvojot, ka pēdējo gadu laikā "Formula 1 ir izvarota".

F1 čempionāta īpašnieki kopš 2006. gada ir privātpersonām piederošā kompānija "CVC Capital Partners", kura šajā laikā nopelnījuši aptveni 4,6 miljardus eiro. Tieši šī kompānija savā kabatā ieliek aptuveni pusi no ikgadējiem F1 ienākumiem, lai gan nākotnē komandas saņems lielākus procentus.

"CVC ir paveikuši absolūti nelietderīgu darbu," intervijā "Sunday Times" izteicies Fernlijs. "Viņi ir briesmīgākā lieta, kas jebkad notikusi ar Formulu 1. Sporta labā viņi nav paveikuši neko un tagad viņi to taisās pamest, mēģinot nodot visu neko nesaprotošu investoru rokās."

Fernlija kritika publiskota pēc tam, kad kļuvis zināms, ka tuvāko gadu laikā F1 komandām ievērojami pieaugs izmaksas. Sevišķi smagi tas būs mazajām komandām, kas jau tagad cīnās par izdzīvošanu.

Tikmēr viens no "CVC Capital Partners" dibinātājiem, Donalds Makkenzijs, noliedz, ka tā būtu viņu vaina, ja izmaksas atkal kļūs lielākas.

"Es novērtēju Bobu un visas vidējā ešalona komandas, kā arī mazās komandas, jo viņi dara smagu darbu," saka Kakkenzijs. "Tomēr atbilde ir tāda, ka komandām pašām vajag atrisināt savas problēmas. Nav runa par to, cik daudz naudas mēs viņiem iedosim, bet gan par to, cik daudz viņi iztērēs. Svarīgākais, ka šo nopelnīto naudu mēs neiztērējam ārpus sporta. Mēs neesam sliktie puiši. Mums rūp sports. Tagad komandas dabūs 65% no ienākumiem, kamēr mēs dabūsim 35%. Būtu nekorekti teikt, ka mēs naudu iztērējam nelietderīgi."

Izmantotie resursi:
ESPN.co.uk | Football, Cricket, Rugby, F1,...

  +4 [+] [-]

, 2013-05-29 11:42, pirms 11 gadiem
Sports rūp sportistiem un kas ir tajā tieši iesaistīti, pārējiem rūp tikai nauda, piedavām ja var izcelt 2,3 miljardus pa 7 gadiem!!!!!

Sāku domāt, ka visa noteikumu mainīšana ir tikai lai piesaistītu skatītājus, nevis lai samazinātu izmaksas. Skatītāji nāk un skatās vairāk, naudas vairāk un dažiem cilvēkiem kont[ā nauda ar kaudzi! Mazās komandas un izmaksu samazināšana - tās jau ir viņu problēmas, nevari atļauties ej prom, gan jau kāds cits atradīsies tavā vietā!

  +5 [+] [-]

, 2013-05-29 12:20, pirms 11 gadiem
Nu, bet protamas, noteikumu mainas ir tikai biznesam, izmaksas samazinas tikai tad ja neko nemainaina un var stradat pec gadiem izveidota sablona tikai veicot uzlabojumus, tagad izmainot noteikumus visiem jasak no nulles un tas palielina izmaksas. Ieguvejas bagatas komandas, kam ir iespeja izversties, protams, ka iespeja kadai mazai komandai izsaut atrodod genialu risinajumu, bet tas bus tikai 1 sezonas brimums, jo vairak vinas rupesies par budzetu, lai galus savilktu kopa.

Redz izmaksu samazinasana un jauno komandu piesaiste ir tada Bernija liekulosana, toreiz piesaistija 3 jaunas komandas, bet pec daziem gadiem vecis jau griez kazoku otradi un saka ka F-1 otimali ir tikai 10 komandas un sobrid censas noest Marussia, jo mazak komandu, jo vairak pelnas paliek F-1 ipasniekiem, bet mazak par 10 komandam ari nav labi parak maz masinu trase paliek.