Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Rikjardo izslēgts no kvalifikācijas rezultātiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Rikjardo izslēgts no kvalifikācijas rezultātiem
Daniels Rikjardo. Foto: Renault F1 Team

"Renault" komandas pilots Daniels Rikjardo ticis izslēgts no Singapūras "Formula 1" posma kvalifikācijas rezultātiem, jo komanda pārkāpusi tehniskos noteikumus.

Tiesneši uzsāka izmeklēšanu pēc tam, kad atklājās, ka sportista pilotētās mašīnas MGU-K sistēma attīsta vairāk enerģijas nekā tas kvalifikācijas laikā atļauts F1 noteikumos. Rezultātā pieņemts lēmums svītrot viņu no rezultātiem.

Rikjardo Singapūras ielās kvalificējās astotajā vietā, pozīciju priekšā komandas biedram Niko Hilkenbergam. Notikušais nozīmē, ka austrālietis visticamāk startēs no boksiem, turklāt tas notiks trasē, kur apdzīt ir salīdzinoši grūti un starta vietai ir īpaši liela nozīme.

Noteikumus šonedēļ pamanījusies pārkāpt arī "Mercedes" komanda. Secināts, ka degviela, ko Lūiss Hamiltons gatavojās izmantot pirmajā treniņsesijā, esot bijusi neatbilstoši zemā temperatūrā. Noteikumi paredz, ka tās temperatūra nedrīkst būt zemāka par 20.3°C, kas Hamiltona gadījumā ticis pārkāpts (zemāka degvielas temperatūra palīdz iegūt papildus jaudu). Rezultātā komandai piešķirts naudas sods 5000 eiro apmērā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  +1 [+] [-]

, 2019-09-22 10:12, pirms 5 gadiem
bļin atdzesēta degviela ir ok? tikai 5000 sods pusmiljarda budžeta komandai? ahreņeķ

     [+] [-]

, 2019-09-22 14:15, pirms 5 gadiem
pūce rakstīja: bļin atdzesēta degviela ir ok? tikai 5000 sods pusmiljarda budžeta komandai? ******
Hamiltonam atdzesēta degviela bija teniņbrauciesnos. Par to vispār varētu nesodīt... , bet no otras puses vismaz brīdinājums nedarīt tā sacīkstēs un kvalifikācijā, jo redz, ka tiesneši uzmana.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja