Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Lotus" komandai esot negodīgas priekšrocības

Juris Grīns
Juris Grīns

"Lotus" komandai esot negodīgas priekšrocības
Kimi Raikonens
Foto: AFP/Scanpix

"Lotus" vienība spēj labāk sataupīt riepas, jo "Pirelli" savos F1 riepu testos izmantoja šīs pašas komandas mašīnu, uzskata eksperti.

Jau ziņots, ka F1 sezonas pirmajā posmā Austrālijā uzvarēja Kimi Raikonens, kurš varēja atļauties veikt divus pitstopus, kamēr vairumam citu pilotu riepas dila straujāk un nācās boksos doties trīs reizes. Raikonens uzrādīja labāko rezultātu arī otrā posma treniņbraucienos šodien Malaizijā, liekot domāt, ka ir viens no favorītiem uz uzvaru arī Sepangas trasē.

2013. gada "Pirelli" riepu attīstīšanas procesā tika izmantota trīs gadus veca "Renault" formula. Tomēr, kā zināms, tad "Lotus" vienība pērn tika izveidota tieši uz "Renault" komandas bāzes, pārņemot arī tās tehnisko sfēru.

"Konkurentiem ir radušās nelāgas aizdomas," raksta vācu izdevums "Auto Motor und Sport". "Šī 2010. gada "Renault" formula ir veca, ja runājam par attīstības tempiem Formulā 1. Taču daži principi un idejas, kas attiecas uz šasiju un aerodinamikas balansu, nemainās gadiem ilgi."

Tas nozīmē, ka "Pirelli" riepas varētu būt īpaši piemērotas tieši "Lotus" mašīnas konstrukcijai, jo tika izgatavotas balstoties uz rezultātiem, ko deva dažus gadus veca šīs pašas komandas formula.

Tā sauktajai "Enstounas komandai" ir dziļas saknes Formulā 1. Komanda pasaules čempionātā debitēja 1981. gadā un līdz 1985. gadam startēja ar nosaukumu "Toleman". Pēc tam tā tika pārdota un no 1986. līdz 2001. gadam piedalījās F1 čempionātā kā "Benetton", šajā laikā arī atrodot sev bāzes vietu Lielbritānijas pilsētā Enstounā. No 2002. līdz 2011. gadam komandas grožus turēja franču rūpnīca "Renault", bet kopš 2012. gada tā pilnībā pieder kompānijai "Genii Capital" un startē ar nosaukumu "Lotus".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  +6 [+] [-]

, 2013-03-22 17:41, pirms 11 gadiem
protams visā šajā ir daļa taisnības, bet pērn Pirelli kuras komandas mašīnu izmantoja? Droši vien ne tās kura uzvarēja. Mans ieteikums būtu turpmāk izmantot Caterham vai Marrusia, jo ar visām šīm priekšrocibām viņām nebūtu nekādas priekšrocības.

  +8 [+] [-]

, 2013-03-22 17:42, pirms 11 gadiem
Nav ko čīkstēt, kad Pirelli meklēja sev formulu ar kuru testēt riepas, jebkura komanda varēja piedāvāt kādu savu veco modeli.
Tā kā, kas pirmais brauc tas pirmais maļ
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-22 20:03, pirms 11 gadiem
Lai tie muzikanti spēlē

     [+] [-]

, 2013-03-23 07:16, pirms 11 gadiem
Lai kā domā par spēku izlīdzināšanu un intrigas veidošanu, līdz galam tāpat reizēm neizdomā. 2009. gadā Brawn GP atrada spraugu noteikumos un praktiski pirmajos 6 posmos Batons paņēma jau titulu. Tagad šis ar riepām. Vēl gan īsto nav zināms kas un kā būs, vēl pat nav aizvadīta otrā sacīkste, bet ja tiešām tā būs, ka Lotus ēdīd ievērojami mazāk riepas kā pārējie, tad nu gan būs interesanta sezona Manuprāt riepām nu nebūtu jābūt tam galvenajam faktoram uz uzvaru. Nav nekas pret Kimi.

     [+] [-]

, 2013-03-23 11:32, pirms 11 gadiem
sākas atkal kads nemāk zaudēd zb
kad button ar brawngp kļuva par čempionu dauddziem ar tas nepatika
nju iemācaties zaudēt

     [+] [-]

, 2013-03-23 13:17, pirms 11 gadiem
Kimi go go go.