Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Kanans triumfē Aiovā

Juris Miņins
Juris Miņins

Kanans triumfē Aiovā
Tonijs Kanans
Foto: AP/Scanpix

Ar brazīlieša Tonija Kanana uzvaru noslēdzās IndyCar astotais posms, kurš risinājās Aiovas spīdvejā, otro vietu ieņēma Helio Kastronevešs, bet uz pjedestāla zemākā pakāpiena stājās E.Dž. Viso.

Tonijam Kananam šīs sacīkstes izdevās vairāk nekā veiksmīgi, jo, lai arī brazīliešu pilots startēja tikai no 15. vietas, viņš ātri panāca un apdzina savus konkurentus, bet desmit apļus pirms rūtotā karoga izkāršanas, apsteidza savu tautieti Helio Kastronevešu, tādējādi izcīnot savu pirmo uzvaru kopš 20008. gada un arī pierādot, ka iepriekšējo sezonu neveiksmes šajā Aiovas ovālā bija tikai un vienīgi neveiksmes.

Tātad, otrajā vietā finišēja Helio Kastronevešs, bet viņa komandas biedram Dario Frankiti, kurš šajā trasē karjeras laikā jau divreiz ir uzvarējis, neveicās un tehnisku iemeslu dēļ nācās samierināties vien ar 18. vietu. Līdz ar to Dario zaudēja arī savu pirmo vietu kopvērtējumā, kuru pašlaik atkal ir atguvis Vils Pauerss, kuram šonakt vien piektā vieta.
Viena no pasaules populārākajām autosportistēm Danika Patrika sacīkstes pabeidza desmitajā vietā, bet pārējās trīs daiļā dzimuma pārstāves, Simona De Silvestro, Sāra Fišere un Milka Duno ieņēma pēdējās vietas starp braucējiem, kas bija veikuši vismaz apli.
Japāņu pilots Takuma Sato, kurš daudziem ir pazīstam pēc startiem F1, turpināja savu neizteiksmīgo sezonu un finiša ieskaitē ieņēma 19. pozīciju, kas, jāpiebilst, ir viņa otrs labākais finišs šajā sezonā (labākais – 18. vieta Longbīčā).

Kopvērtējumā, kā jau tika rakstīts iepriekš, pirmo vietu ieņem sezonas sākumu lieliski aizvadījušais Vils Pauerss, kurš ir arī līderis neoficiālajā slēgto trašu čempionāta ieskaitē, par 11 punktiem no viņa atpaliek Skots Diksons (līderis ovālos), trešo vietu ieņem skots Dario Frankiti (-14 punkti), bet četrinieku noslēdz Helio Kastronevešs (-23 punkti).

Nākamais "IZOD IndyCar Series" posms norisināsies 4. jūlijā, kad piloti no ovāliem atkal pārcelsies uz slēgtajām trasēm un sacentīsies Ņujorkas štata Vatkinsglenā. Jāpiebilst, ka šī ir arī viena no tām retajām slēgtajām trasēm, kurā notiek arī NASCAR sacīkstes.

Izmantotie resursi:
espn.go.com