Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Calko debitē pie "Lamborghini" stūres un izcīna desmit kausus

Juris Grīns
Juris Grīns

Calko debitē pie "Lamborghini" stūres un izcīna desmit kausus
Konstantīns Calko
Foto: Facebook.com/CalkoRacingDriver

Jau jūnijā latviešu autosportists Konstantīns Calko pirmo reizi karjerā startēs Lemānas 24 stundu sacensībās, bet šajā nedēļas nogalē "ARC Bratislava" komandas pārstāvis bija devies uz sacīkstēm Austrijā, kur brauca ar "Lamborghini" automašīnu.

Dalība FIA CEZ sezonas otrajā posmā bija Calko viens no uzdevumiem, gatavojoties atbildīgajam startam Lemānā, kur daugavpilietis brauks ar LMP2 klases prototipu. Šādu "Lamborghini Hurracan" automašīnu Calko savā karjerā vēl nebija pilotējis, tomēr treniņbraucienos "Red Bull Ring" trasē nepiedalījās, uzreiz uzsākot kvalifikāciju.

"Ar "Lamborghini" braucu pirmo reizi, bet trasē ierados tikai uz kvalifikāciju," portālam "Sportacentrs.com" pastāstīja Calko. "Turklāt izmantoju vecas riepas, lai mazliet saprastu auto un iepazīstoties, braucot ar jaunām riepām, neuztaisītu kādas kļūdas. Abām sprinta sacīkstēm ieguvu piekto starta vietu, bet izturības sacīkstēm izcīnīju 12. starta pozīciju."

Pirmajā sprinta braucienā Calko izdevās uzvarēt savā klasē, otrajā no tiem sportists finišēja pirmais arī absolūtajā ieskaitē, un uzvara gūta arī izšķirošajā braucienā, kas bija garāks.

"Sestdien bija sacensību diena," skaidro Calko. "Pirmajā braucienā vēl mazliet turpināju iepazīties ar ABS, bija jāmaina braukšanas stils, bet ātri pielāgojos un uzvarēju savā klasē. Otrajās sprinta sacīkstēs uzvarēju pat absolūtajā ieskaitē. Pēc tam sekoja "karstākās" izturības sacīkstes. Starts no 12. vietas bija traks, jo visi pirmajā līkumā gribēja iebraukt pirmie, bet iztikām bez sadursmēm. Sacensību vidū jau biju trešajā pozīcijā, tad iebraucu boksos, lai uzpildītos. Mehāniķi nostrādāja ātri un sacīkstes varēju turpināt. Pēc pāris apļiem jau biju otrais, pēc tam pacēlos uz pirmo vietu."

Sacensības Austrijā Calko noslēdzis ar izcīnītiem desmit kausiem. Tagad sportists gatavojas oficiālajiem testiem Lemānā, kas notiks jau pēc pāris nedēļām.

"Šī bija fantastiska nedēļas nogale, uzzināju daudz ko jaunu," atzīst Calko. "Tagad esmu vēl tuvāk Lemānai, jo šīs sacīkstes bija mūsu komandas viens no sagatavošanās posmiem, ko nokārtoju uz desmit ballēm - ieguvu desmit kausus. Līdz oficiālajiem Lemānas testiem palikušas divas nedēļas. Vajag nomierināties un kārtīgi sagatavoties, lai sacensībās viss izdotos augstākajā līmenī."

  +1 [+] [-]

, 2017-05-21 13:17, pirms 7 gadiem
Normāli! Vienos mačos 10 kausi!!! Lai Kostjam veicās Lemānā!

     [+] [-]

, 2017-05-21 16:00, pirms 7 gadiem
pašlaik laākais Latvijas pilots. Starts Lemānā ir jauna lappuse autosportā un ceļš uz startu LMP1 klasē. Nebūtu slikti uzvarēt savā klasē jau šogad