Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Calko Sepangas trasē startēs no septītās vietas

Juris Grīns
Juris Grīns

Calko Sepangas trasē startēs no septītās vietas
Konstantīns Calko
Foto: ARC Bratislava

Šodien Malaizijā, Sepangas trasē aizvadīta "Asian Le Mans Series" (ALMS) čempionāta noslēdzošā posma kvalifikācija, kurā septīto vietu LMP3 klasē guva Konstantīna Calko un Darena Bērka duets.

Latvijas autosportists Konstantīns Calko iepriekš brauca pārī ar austrālieti Nīlu Mastonu, bet uz pēdējo posmu "ARC Bratislava" komanda viņam piešķīrusi otru "Ginetta" prototipu un arī jaunu pārinieku - britu Darenu Bērku. Tas darīts ar mērķi, lai uzlabotu komandas izredzes iegūt ceļazīmi uz Lemānas 24 stundu sacīkstēm.

LMP3 klasē Malaizijas ALMS posmā startēs deviņas mašīnas, taču "ARC Bratislava" vienībai sākums ļoti pieticīgs - Calko/Bērks guvuši septīto starta vietu, kamēr Miro Konopka, Maiks Simpsons un Calko bijušais pārinieks Mastons palika astotie.

LMP3 klasē "pole position" ieguva "Tockwith Motorsports" komandas sportisti Naidžels Mūrs un Fils Hansons, kuri startē ar "Ligier" prototipu. Calko un Bērks no viņiem atpalika gandrīz tieši vienu sekundi.

Jāatgādina, ka arī iepriekšējā posmā Taizemē "ARC Bratislava" komanda bija starp lēnākajām, bet četru stundu sacīkstēs nākamajā dienā, pirms starta veicot regulējumu izmaiņas, izcīnīja dubultuzvaru. Calko un Mastons finišēja otrajā vietā, lai gan Latvijas pārstāvis vienubrīd bija izvirzījies vadībā.

Sepangas četru stundu braucienā, kas notiks svētdien, startēs kopumā 25 mašīnas, ieskaitot LMP2 un GT klašu dalībniekus. No "pole position" startēs "Algarve Pro Racing" komandas braucēju Andreā Picitolas, Andreā Rodas un Aidana Rīda trijotne, kas brauc ar LMP2 klases "Ligier-Nissan" prototipu.

Kvalifikācijas rezultāti: resultscdn.getraceresults.com