Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"McLaren" komandas vadītājs esot uz atlaišanas robežas

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" komandas vadītājs esot uz atlaišanas robežas
Vitmāršs vada "McLaren" kopš 2009. gada
Foto: Digitale/Scanpix

"McLaren" komandas vadītājs Martins Vitmāršs šobrīd atrodas tuvu atlaišanas robežai, apgalvo bijušais F1 pilots Deivids Kulthards.

"McLaren" vēl pagājušajā gadā uzvarēja septiņās sacīkstēs no 20 un guva trešo vietu Konstruktoru kausā, kamēr šī gada pirmajā posmā Austrālijā ar mokām iekļuva punktos. Bijušais F1 pilots savā slejā britu laikrakstā "Daily Telegraph" paudis savu viedokli šajā sakarā.

"Galu galā, kapteinis ir tas, kurš atbild, kādā virzienā kuģis peld," raksta Kulthards, kurš pats savulaik ilgus gadus startēja "McLaren" rindās. "Martins Vitmāršs ir tik pat atbildīgs par rezultātiem kā tehniskais direktors un pilots. Taču Formula 1 nav tas sporta veids, kurā iespējams izbēgt no atbildības. Šis ir bizness, kurā uz cilvēkiem guļas īpaši liela atbildība. Citur es to tādā līmenī nemaz neesmu redzējis. Nepilnīga darba paveikšana, koncentrēšanās trūkums vai nespēja pakāpeniski attīstīties šeit nekavējoties tiek risināta. Neveiksmes nav pieļaujamas."

Kulthards liek noprast, ka gadījumā, ja "McLaren" tuvākajā laikā neuzlabos savu ātrumu, Vitmāršam draud atlaišana no amata.

"Kad es braucu "McLaren" komandā, to vadīja Rons Deniss un viņš vienmēr teica, ka ne jau viņš ir mašīnas konstruktors," turpina Kulthards. "Taču tajā pašā laikā viņš deva saviem darbiniekiem vajadzīgo spēku, īstā lieluma algas, radīja pareizo vidi. Es gribētu redzēt, ka Vitmāršs izmanto šo pašu pieeju, lai apvienotu savu komandu."

Kulthards arī piebilst, ka tuvāko sacīkšu laikā, kas notiks Āzijā, komanda nespēs ievērojami progresēt, jo tās personāls atrodas pārāk tālu no Lielbritānijas, kur atrodas "McLaren" bāze un notiek visi sagatavošanās darbi. Atgādinām, ka Melburnā tās pirmais numurs Džensons Batons ieguva devīto vietu, bet Serhio Peress finišēja vienpadsmitais.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2013-03-20 10:33, pirms 11 gadiem
Nav jau pirmā reize, kad Mclaren Vitmārša vadībā iekuļas tādos mēslos. 2009. gadā Mclaren testus uzsāka kā lēnākā komanda, bet sezonas vidū jau cīnijās par uzvarām.

     [+] [-]

, 2013-03-20 14:27, pirms 11 gadiem
2009.g McLaren par uzvarām cīnījās tikai un tāpēc, ka Hamiltons izskaitļoja mašīnas spējas un saregulēja to tā, ka spēja saražot rezultātu pie tam prasīgās trasēs, kamēr viņa komandas biedrs knapi spēja kvalificēties Q3.

     [+] [-]

, 2013-03-20 17:45, pirms 11 gadiem
McLaren brūk un jūk pa vīlēm. Nekas cits viņiem neatliks, kā uztaisīt pamatīgu refresh organizācijā un izšaut nākamgad vai 2015.gadā.

     [+] [-]

, 2013-03-20 18:22, pirms 11 gadiem
Kāds var apgaismot, kas tur notika ar Denisu, vai bija kāds konflikts, kāda ir viņa pašreizējā loma F1 komandā?

     [+] [-]

, 2013-03-20 22:07, pirms 11 gadiem
Ibra rakstīja: McLaren brūk un jūk pa vīlēm. Nekas cits viņiem neatliks, kā uztaisīt pamatīgu refresh organizācijā un izšaut nākamgad vai 2015.gadā.
nu Feri ar kādu brīdi domāja Domenekalli vietā Briatori
Itkā nesūdzās ka nemainīja...

Deniss nogruzījās par savu 2007 gada politiku ar vienlīdzīgiem braucējiem un 2009 aizgāja meklēt jaunus izaicinājumus Mclaren ielu auto ražošanā.
+ bizness ja nemaldos cik tur procenti Mclaren F1 ar pieder