Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Calko sezonu sāks Ķīnā, mērķis - atgriezties Lemānas 24 stundu sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Calko sezonu sāks Ķīnā, mērķis - atgriezties Lemānas 24 stundu sacīkstēs
Konstantīns Calko Lemānas sacīkstēs
Foto: Facebook.com/CalkoRacingDriver

Autosportists Konstantīns Calko, kurš šogad aizvadīja savas pirmās Lemānas 24 stundu sacīkstes, arī gaidāmajā sezonā startēs "Asian Le Mans" čempionātā. Līdz ar to viņa mērķis arī 2018. gadā ir startēt Lemānā.

Āzijas čempionāts sāksies jau nākamās nedēļas nogalē Ķīnas pilsētā Džuhajā, kur tiks aizvadītas sešu stundu sacensības.

Calko oficiāli apstiprinājis, ka arī šosezon startēs "Asian Le Mans" seriālā, pārstāvot slovāku komandu "ARC Bratislava". Galvenais jaunums - komanda no LMP3 klases pārgājusi uz čempionāta spēcīgāko kategoriju LMP2 un uz starta izies ar "Ligier JSP2" prototipu, kas aprīkots ar "Nissan" dzinēju.

Sezonā kopumā gaidāmi četri posmi. Šogad tās būs 29. oktobrī gaidāmās sešu stundu sacensības Džuhajā un 3. decembrī notiekošās četru stundu cīņas Fudži trasē, Japānā, bet sezona turpināsies ar posmu 13. janvārī Buriramā, Taizemē, kur notiks sešu stundu sacīkstes, kamēr fināls gaidāms 4. februārī ar četru stundu sacensībām Sepangā, Malaizijā.

Aizvadītajā sezonā komandu ieskaitē "ARC Bratislava" ieņēma otro vietu LMP3 klasē, bet Konstantīns Calko individuālajā vērtējumā sezonu pabeidza ceturtais. Tas deva iespēju komandai, arī Calko, piedalīties leģendārajās Lemānas 24 stundu sacensībās, kurās jau tika startēts LMP2 klasē.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro

     [+] [-]

, 2017-10-17 17:43, pirms 7 gadiem
spriežot pēc Lemānas, komandai ies smagi, jo Ligier šasija nebija īpaši konkurēt spējīga. vienīgi trašu konfigurācijām varbūt starpība nebūs tik liela. Pajautāšu Kostjam kā ir