Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē Čempionu kross un folkreisa fināls

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Nedēļas nogalē Čempionu kross un folkreisa fināls
Foto: Gatis Krastiņš

Čempionu krosa nedēļa ir klāt – sestdien Brenguļu autotrasē tiks aizvadīts tradicionālais Čempionu autokross, kas būs fināls arī LAF Krosa komisijas kausa cīņai un LAF Folkreisa Vasaras kausa sezonai.

Pašlaik čempiontitulu skaitītājs iegriezies lēnām, taču ar pārsteigumiem. Sarakstos krosā ir regulārais Krosa komisijas kausa braucējs Ģirts Kuzmanis, kurš ir tikai ceļā uz autokrosa panākumiem. Taču viņš ierakstīts čempionu sarakstā, jo pirms vairāk nekā desmit gadiem viņš bija stūrmanis mātes brālim Ilmāram Kuzmanim apvidus rallijā – karuselī. Duets triumfēja seriālā trīs gadus pēc kārtas – 2005., 2006. un 2007. gadā. Šobrīd vairs neeksistējošais čempionāts tajā laikā bija ļoti populārs apvidus auto braukšanas interesentiem, pulcējot daudzas ekipāžas, to vidū arī Dakaras rallijreida absolventus, OSCar mašīnas un citas tā laika džipu braukšanas zvaigznes.

Interesanti, ka arī ekipāžas pilots Ilmārs sestdien būs uz starta – viņš debitēs folkreisā. Jāatzīmē gan, ka autokross Ilmāram Kuzmanim arī nav svešs, jo gadsimta sākumā – vēl pirms rallijreidu panākumiem – viņš ar UAZ automašīnu gana produktīvi startēja autokrosā 4×4 klasē.

Ar diviem čempiontituliem 3h izturības sacensībās uz starta stāsies Edijs Zimza. Edijs ir neatņemama Čempionu krosa sastāvdaļa, un viens no favorītiem iekšējā Čempionu krosa klašu ieskaitē.

Sestdien krosā tiks apbalvoti ne tikai Čempiona krosa absolūtā vērtējuma uzvarētāji, bet arī autokrosa klašu uzvarētāji. Piemēram, pat, ja VAZ Klasika līderis sacīkstē ir ārpus trijnieka, viņš tiks sumināts kā labākais no VAZ braucējiem.

Čempionu sarakstā arī viens no leģendārākajiem Latvijas autokrosa braucējiem Raimonds Jerāns, kurš ir arī 2015. gada Čempionu autokrosa uzvarētājs. Jāatzīst gan, ka viņa izredzes tikt uz starta pašlaik ir ļoti sašķobījušās mašīnas motora defekta dēļ, ko regulārais Matra Murena braucējs Jānis Dreimanis piedzīvoja Mūsā.

Pārsteigumi čempionu sarakstā gan vēl priekšā!
Viens no nopietnākajiem spēlētajiem Čempionu krosam šobrīd pieteikts Armands Plūme. Cēsinieks sacīksti aizvadīs ar pozitīvām domām pēc sasniegtās pirmās Latvijas autokrosa čempionāta posma uzvaras Open 2500 klasē Mūsas trasē. Startam pieteikts arī viens no diviem LAF Krosa komisijas kausa uzvarētājiem Aivars Galbāliņš – kopvērtējuma līderis gaida uz starta Daini Krūmiņu!

Sarakstos arī trešās vietas reālākais pretendents Arno Upenieks, kā arī pjedestāla pozīciju tīkotāji Juris Mesters un Andrejs Freimanis.

Arī folkreisā pilnā sparā notiek līderu bruņošanās – visi trīs titula dalītāji Māris Zālītis, Ivo Gabrāns un Kalvis Buģis jau ir sarakstos! Šī būs episka cīņa, jo visiem ir, ko pierādīt. Pirmkārt, Kalvis situāciju piedzīvo jau otro gadu pēc kārtas. Pērn viņš par pirmo vietu pēdējā posmā cīnījās ar Viesturu Plētienu un Daini Krūmiņu, taču sacīkste beidzās jau no paša rīta mašīnas problēmu dēļ. Buģis noteikti negribētu, lai vēsture atkārtojas. Savukārt Ivo šogad vēl nav guvis nevienu posma uzvaru – uzvara šajā posmā nozīmētu arī uzvaru kopvērtējumā. Mārim šī ir pirmā iespēja sasniegtajam Ziemas kausam pievienot arī Vasaras kausa titulu. Interesanti, ka Gabrāns un Zālītis ir komandas biedri, kas var radīt mulsinošas situācijas, dalot kopvērtējuma panākumus. Un, jo vairāk mulsuma starp viņiem, jo izdevīgāk Buģim!

Izmantotie resursi:
Autocross.lv