Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijas veterānu enduro izlase otrā Nāciju kausā; Siliņš sestais EČ posmā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas veterānu enduro izlase otrā Nāciju kausā; Siliņš sestais EČ posmā
Jānis Vinters, Leons Kozlovskis, Einārs Vinters un Lauris Ermanis uz Eiropas čempionāta otrā pakāpiena

Latvijas veterānu enduro izlase, kuras sastāvā bija brāļi Jānis un Einārs Vinteri, Lauris Ermanis un motokrosa veterāns Leons Kozlovskis, aizvadītajā nedēļas nogalē Polijā izcīnīja otro vietu trīs izlašu vidū Eiropas Nāciju kausā veterānu grupā, kamēr Edgars Siliņš izcīnīja sesto vietu paralēli notikušajā Eiropas čempionāta posmā.

Eiropas Nāciju kausā enduro piedalās komandas, kurās ir 4 dalībnieki. Trīs labākos un ātrākos apļa laikus ieskaita komandu vērtējumā. Šis sacensību formāts atšķiras ar to, ka sacensības norisināsies nevis divas, bet trīs dienas. Piektdien un sestdien sportistiem bija jābrauc enduro sacensības. Savukārt trešajā sacensību dienā bija pārbrauciens līdz krosa trasei un tad visiem sportistiem bija jāaizvada motokrosa sacensības ar kopēju startu.

Latvijas izlase sacensībās sasniedza otro labāko rezultātu, nedaudz piekāpjoties Somijai, bet ļoti pārliecinoši esot priekšā Igaunijai.

Individuāli veterānu ieskaitē Jānis Vinters pirmajā dienā bija sestais, otrajā dienā sasniedza piekto rezultātu, bet trešajā dienā Kozlovskis guva trešo vietu, kamēr Jānis Vinters - ceturto. Šis bija šosezon vienīgais Eiropas kausa posms, kurā Latvijas sportisti startēja, līdz ar to kopvērtējumā viņi par augstām vietām necīnījās, Jānim Vinteram ierindojoties 11., bet Kozlovskim 12. pozīcijā.

Tikmēr E1 grupā individuāli Siliņš pirmajās divās dienās sasniedza nedaudz vājākus rezultātus, bet trešajā izcīnīja sesto vietu. Arī Siliņš piedalījās vien šajā etapā un sezonas noslēguma kopvērtējumā guva 13. vietu.