Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"McLaren" apstiprina sadarbību ar "Honda"

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" apstiprina sadarbību ar "Honda"
"McLaren" vadītājs Martins Vitmāršs
Foto: SCANPIX SWEDEN

Vairākus mēnešus aizkulisēs tika baumots, ka no 2015. gada "McLaren" komanda atkal izmantos "Honda" motorus. Tagad šo informāciju abas puses apstiprinājušas oficiāli.

Tas nozīmē, ka vēl 2014. gadā, kas būs jaunās turbo ēras pirmā sezona, "McLaren" joprojām startēs ar "Mercedes" motoriem. Šīs firmas dzinējus komanda lieto jau kopš 1995. gada un kopīgiem spēkiem gūti labi panākumi - par čempionu divreiz kļuvis Mika Hakinens un vienreiz Luiss Hamiltons, kā arī izcīnīts viens konstruktoru kauss, septiņas otrās un piecas trešās vietas sezonas kopvērtējumā komandu ieskaitē, un 78 uzvaras atsevišķos posmos.

"McLaren" jau izmantoja "Honda" piegādātos motorus no 1988. līdz 1992. gadam, kad komandu pārstāvēja slavenie Airtons Senna, Alēns Prosts un Gerhards Bergers. Toreiz panākumi bija lieliski, jo "McLaren" piecās sezonās ieguva četrus konstruktoru kausus, Prosts ieguva vienu, bet Senna - trīs titulus. Piecās sezonās tika gūtas 44 uzvaras.

"Honda" iepriekš startējusi Formulā 1 arī ar savu komandu - vispirms no 1964. līdz 1968. gadam un pēc tam arī no 2006. līdz 2008. gadam. Tās kontā 88 sacīkstēs ir 3 uzvaras un 9 pjedestāli, kā arī 2 pirmās starta vietas un 2 ātrākie apļi.

Pagaidām "McLaren" ir vienīgā komanda, kas apstiprinājusi sadarbību ar "Honda", lai gan Japānas autorūpnīca ar saviem motoriem visticamāk apgādās arī citas F1 vienības.

Izmantotie resursi:
Wikipedia
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  -2 [+] [-]

, 2013-05-17 08:58, pirms 11 gadiem
jā tolaik Hondai bija labi motori, bet tagad ir citi laiki, tā kā diez vai motors būs izšķirošais faktors.

     [+] [-]

, 2013-05-17 11:33, pirms 11 gadiem
Honda savu motoru izvilka no skapja, palielinās visie cilindros tilpumu (varbūt pat to nedarīs), un izmantojos jaunākos materiālus ražos ļoti labus un jaudīgus motorus.
Un agrāk tieši pilots, motors un pilota māksla ņemties ar motora turbīnas spiediena regulējiem lai vinnētu sacensības. Lēnajos sektoros spiediens bija mazs, jo apdzīt nevarēja, taisnēs ieslēdza visus 4 bar, lai arī nevar apdzīt. Un tā Senna ar Lotus, nodilušām riepām spēja cīnīties pa uzvaru, jo Senna brauca ar dejojošu formulu.