Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Neško: ''Gribējās ar galveno favorītu pacīnīties trasē, bet, neko darīt, tāds ir autosports''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Neško: ''Gribējās ar galveno favorītu pacīnīties trasē, bet, neko darīt, tāds ir autosports''
Mikus Neško
Foto: Veoautokrossi Ajalugu

Latvijas autokrosa čempionāta pirmie divi posmi Brenguļos un Pilskalnos B600 klasē sarūpējuši visai līdzīgu scenāriju – finālā no līderpozīcijas izstājās igaunis Keivo Koivs, bet finišā pirmais ielido Mikus Neško.

Pilskalnos Koiva līderpozīcija nešķita tik pārliecinoša kā Brenguļos. Vēl vairāk – Keivo sākotnēji nemaz nešķita uzvaras pretendents, tikai uz finālu piesakot sevi galvenā favorīta lomā. Koivs aizlidoja no starta vadībā un šķita veidojam pārsvaru, līdz tehnikas problēmu dēļ izstājās.

Neško, savukārt, pirmajā braucienā šķita tik pārliecinošs, ka likās, ka uzvarētājs jau zināms. Taču arī viņa spēles ar veiksmi bija sarežģītas. Mikus savā Facebook profilā raksta: “Otrais Latvijas autokrosa čempionāta posms aizvadīts. Izcīnīta otrā uzvara pēc kārtas B600 klasē, pagaidām viss rit lieliski, taču atslābt nedrīkst, jo sezona priekšā vēl gara. Īsumā par otro posmu. Diena iesākās labi – uzrādīts ātrākais laiks laika kontrolē, kas dod iespēju startēt no pirmās rindas pirmajā kvalifikācijā. Pirmā kvalifikācija – izcelts starts un pārliecinoša uzvara braucienā. Seko otrā kvalifikācija, kas sagriež visu kājām gaisā, trešajā līkumā bremžu diskā iesprūst akmens un noķīlē riteni, kas liek izstāties, līdz ar to trešajā kvalifikācijā jāstartē no pēdējās vietas. Plāns – jāstājas ārmalā, un pirmajā līkumā jāmēģina tikt garām otrajā rindā stāvošajiem, un tad braucienā mēģināt izcīnīt pēc iespējas augstāku vietu. Plāns izdodas labāk nekā cerēts, aizcīnos līdz otrajai vietai. Fināls ne mazāk viegls, jāstartē no priekšpēdējās vietas, taču iekšēji sajūtas labas, jo visos braucienos uzrādīti ātrākie apļa laiki, kas dod pārliecību un vajadzīgo asumu. Finālā otrajā līkumā iekārtojos trešajā pozīcijā. Drīz vien izstājās dienas galvenais konkurents, kas uzdevumu stipri atviegloja. Žēl, gribējās pacīnīties trasē, bet, neko darīt, tāds ir autosports. Nonākot otrajā pozīcijā, sāku meklēt ceļu uz pirmo vietu, pēc pāris apdzīšanas mēģinājumiem izdevās izvirzīties vadībā un noturēt pirmo vietu. Super sacīkste, ar lieliskām emocijām! Paldies organizatoriem, ģimenei, mehāniķim Sandijam Rudzītim, un visiem, kas ieradās atbalstīt un juta līdzi. Tiekamies 3. augustā Vecpilī!”

Tikmēr konkurents, ar kuru Mikum neizdevās pacīnīties – Keivo Koivs, posmu vērtē daudz skumjākos toņos: “Ja esi uzvarējis piecos no sešiem sezonas kvalifikācijas braucieniem, un izstājies abos finālos no līderpozīcijas, nav viegli to pieņemt. Pieredzējušāki cilvēki saka – tāds ir autosports.”

Izmantotie resursi:
Autocross.lv