Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Septiņkārtējais NASCAR čempions paliek bez ģenerālsponsora

Juris Miņins
Juris Miņins

Septiņkārtējais NASCAR čempions paliek bez ģenerālsponsora
Džimijs Džonsons (Nr.48)
Foto: GETTY IMAGES/Scanpix

Septiņkārtējais prestižākā NASCAR sacīkšu seriāla, kas šobrīd saucas "Monster Energy Cup Series", čempions Džimijs Džonsons ir palicis bez ģenerālsponsora, jo "Lowe’s" līdzšinējo sadarbību nolēma pārtraukt.

Uzņēmums "Lowe’s" un "Hendrick Motorsports" komanda ir paziņojusi, ka viņu sadarbība, kas sākās 2002. gadā, pēc 2018. gada sezonas noslēgsies. Interesanti, ka "Lowe’s" kā pilna laika ģenerālsponsors NASCAR Kausa izcīņā ienāca 2002. gadā, izvēloties izvietot savu logo likt uz tolaik vēl debitanta Džimija Džonsona auto.

Šajā laikā Džonsons izcīnīja uzvaras 83 posmos un kopumā tika pie septiņiem čempiona tituliem, kas ir visu laiku labākā rezultāta atkārtojums (tikpat titulu ir Ričardam Petijam un Deilam Ernhardam), bet "Lowe’s" kļuva par šo uzvaru neatņemamu atribūtu.

Pašlaik "Lowe’s", kas ir ASV bāzēts mājas un remonta preču veikalu tīkls, ir lēmuši par pilnīgu visu NASCAR sponsorlīgumu un aktivitāšu slēgšanu. Savukārt "Hendrick Motorsports" nu būs jāmeklē jauns sponsors Džimija Džonsona ar 48. numuru izdekorētajam auto. Jāpiebilst, ka pašlaik autosportistam ir 42 gadi un viņš ir otrais vecākais pilna laika pilots NASCAR prestižāko sacīkšu seriālā, tiesa viņa līgums ar komandu beidzas vien 2020. gadā.

Tiesa, ja Džimijam Džonsonam un viņa komandai ir jāmeklē jauns sponsors, daudzi NASCAR apskatnieki atzīmē citu tendenci, proti, virkne lielo kompāniju atsakās no reklāmas izvietošanas ASV populārākajā autosporta seriālā, jo iepriekš par izmaksu ierobežojumu paziņoja "Target", "Home Depot", "UPS", "Best Buy", "Subway", "Sprint", kā arī vairākas citas organizācijas, ieskaitot ASV militārās struktūras, kas arī reklamējās uz Kausa izcīņas mašīnām.

Tāpat jāpiebilst, ka "Lowe’s" bija viena no retajām kompānijām, kas sponsorēja vienu braucēju, vienu komandu un vienu mašīnu visas sezonas laikā. 2019. gadā, ja nekas nemainīsies, par vienīgo šāda veida komandu būs palikusi "FedEx".

Interesanti, ka, kā norādīja jomas eksperti, "Lowe’s" bija viena no redzamākajām reklāmām visā NASCAR Kausa izcīņā. Tāpat sportiskie panākumi bija vislabākie no visām komandām, taču tas nespēja noturēt vienus no lielākajiem sponsoriem sacīkšu seriālā. Jāpiebilst, ka pēdējos gados daudzi vadošie NASCAR piloti (Deils Ernhards jaun., Danika Patrika, Mets Kensets u.c.) nav spējuši piesaistīt sev ģenerālsponsorus, kas šai sporta veidā ir arī lielākie naudas devēji un stabilitātes garants.

Izmantotie resursi:
https://www.thescore.com/