Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"McLaren" apsver iespēju šosezon startēt ar pagājušā gada formulu

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" apsver iespēju šosezon startēt ar pagājušā gada formulu
"McLaren" piloti slapjajā Melburnas trasē
Foto: Digitale/Scanpix

Lai gan vēl nav aizvadīts pat pirmais F1 sezonas posms, jau šobrīd "McLaren" vadība saprot, ka ar tādu mašīnu, kāda komandai ir šobrīd, cīnīties par titulu nav iespējams. Kā viens no rezerves variantiem pat varētu būt pagājušā gada modeļa izmantošana šajā sezonā.

Kādus rezultātus "McLaren" ir spējīgi uzrādīt, tā pa īstam varēsim novērtēt tikai rīt, kad Melburnas trasē Austrālijā norisināsies pirmā posma izšķirošie kvalifikācijas braucieni un sacīkste. Pēc šodien aizvadītās pirmās kvalifikācijas daļas gan Džensons Batons, gan Serhio Peress izteicās, ka mašīnai pavisam noteikti pietrūkst ātruma.

Britu žurnāla "Autosport" reportieris vaicāja komandas šefam Martinam Vitmāršam, vai pastāv iespēja, ko komanda šogad atgriezīsies pie pagājušās sezonas modeļa izmantošanas: "Šāda iespējamība pastāv. Tomēr šobrīd ir jāturpina strādāt un izprast jauno mašīnu. Mums priekšā ir neticami gara sezona un, ja komanda vēlas izcīnīt uzvaras un triumfēt čempionātā, tai ir jāturpina attīstīt tehnika visas sezonas garumā."

Viņš turpina: "Mēs vēlamies to darīt ar vērienu, taču jāatzīst, ka tādā gadījumā, ja mēs būtu izmantojuši pagājušā gada risinājumus, šobrīd šeit būtu ātrāki. Taču lēmumu esam pieņēmuši, strādāsim un mums būs mašīna, kurai ir lielāks potenciāls nekā pagājušā gada modelim."

Kamēr "McLaren" pagaidām izsakās kaujenieciski, problēmas ar mašīnu ir arī "Williams" komandai, kas gan nedomā pilnībā atteikties no 2013. gada modeļa, taču no pēdējiem "uzlabojumiem" gan. Jau piektdien komanda secināja, ka jaunie izpūtēji un sānu gaisa savācēji nedod vēlamo efektu un atgriezās pie iepriekš lietotajiem.

"Doma ir paspert nelielu soli atpakaļ un atsākt tajā vietā, kur tālāk, pēc mūsu domām, mēs spērām lielu soli uz priekšu," skaidro mašīnas konstruktors Maiks Kuglans, kurš šajā nedēļas nogalē pilda arī "Williams" komandas vadītāja pienākumus. "Atsāksim darbu no tās vietas un skatīsimies, kādā virzienā iet tālāk."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  -1 [+] [-]

, 2013-03-16 17:02, pirms 11 gadiem
Ja McLaren inzenieri, paziemu pamatigi salaidusi visu griste, nesaprotu ko sie tur virtuali ir testejusi.

  -4 [+] [-]

, 2013-03-16 17:20, pirms 11 gadiem
..."gan Džensons Batons, gan Serhio Peress izteicās, ka mašīnai pavisam noteikti pietrūkst ātruma."

nu gan uzdzen smieklus šie teksti..takā kvalifikācijā viņi jūt to, ka formula brauc sekundi lēnāk nekā vadošajiem

  -1 [+] [-]

, 2013-03-16 17:28, pirms 11 gadiem
Neticami gara sezona? Kā tas jāsaprot? Sezona ir par vienu posmu īsāka kā pagājušo gad. Vot, Raiņi (tb dzejnieki) tie autori

  +2 [+] [-]

, 2013-03-16 18:36, pirms 11 gadiem
Leopolds rakstīja: Neticami gara sezona? Kā tas jāsaprot? Sezona ir par vienu posmu īsāka kā pagājušo gad. Vot, Raiņi (tb dzejnieki) tie autori
Martin Whitmarsh said: .. "The season is incredibly long; if you are going to win races and championship you have to develop the car during the whole year."

  -1 [+] [-]

, 2013-03-16 18:38, pirms 11 gadiem
laba doma + Hamis jāpaķer atpakaļ un MS būs vieta un iespēja 4 sezonā parādīt, ka Rosbergs ir parast ieroču nesējs Šūmaheram!