Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Prese: Vēbers beigs karjeru F1 un turpmāk startēs Lemānā

Juris Grīns
Juris Grīns

Prese: Vēbers beigs karjeru F1 un turpmāk startēs Lemānā
Marka Vēbera izstāšanās Ķīnas GP
Foto: Digitale/Scanpix

Francijas prese ziņo, ka pašreizējais F1 komandas "Red Bull" pilots Marks Vēbers uz pieciem gadiem parakstījis līgumu ar "Porsche" rūpnīcu par startēšanu Lemānas komandas sastāvā.

Pirmās runas par Vēbera pievienošanos "Porshce" izskanēja jau pagājušajā gadā, bet īpaši pastiprinājās pēc skandalozās Malaizijas GP izcīņas, kad komandas biedrs Sebastians Fetels "nozaga" Vēberam drošu uzvaru. Tagad "Radio Le Mans" ziņo, ka Vēbers jau ir parakstījis līgumu par startēšanu Lemānas sacīkstēs un šogad aizvada pēdējo sezonu Formulā 1.

Neviena no pusēm šobrīd informāciju neapstiprina, taču tas ir izskaidrojams ar to, ka šobrīd Vēberam ir līgumsaistības ar "Red Bull". Savukārt ir zināms, ka "Porsche" šobrīd strādā pie jaunā LMP1 klases prototipa, lai jau nākošgad varētu atgriezties Lemānas 24 stundu braucienā un startēt citās sacīkstēs, kur var izmantot šādas sacīkšu mašīnas.

Tikmēr pēc Vēberam katastrofāli neveiksmīgās nedēļas nogales Ķīnā jau izvirzītas sazvērestības teorijas, ko komanda it kā veicot pret 36 gadus veco austrālieti. Atgādinām, ka kvalifikācijā viņa mašīnai netika iepildīts pietiekami daudz degvielas, kamēr sacīkstē pitstopa laikā kārtīgi netika pieskrūvēts viens no formulas riteņiem.

"Red Bull" vienības vadība uz šīm runām reaģējusi asi.

"Mēs netērējam miljoniem eiro mašīnas izveidei, lai pēc tam veiktu sabotāžas pret savu pilotu," izteicies komandas konsultants Helmuts Marko.

"Tās ir muļķības," saka vienības boss Kristians Horners. "Aizmirstiet par sazvērestībām. Mēs abas mašīnas centāmies nogādāt līdz finišam. Ja kāds domā, ka mēs pret kādu savu pilotu veica sazvērestības, viņš nezina, kādi ir mūsu mērķi. Un Marks Vēbers labi zina, kas notika. Tam nav nekāda sakara ar sazvērestībām."

Vēbers jau startēja Lemānas sacīkstēs deviņdesmito gadu beigās "Mercedes" komandas sastāvā, kad arī piedzīvoja savu slaveno avāriju.

Vēbera iepaidīgā avārija 1999. gadā Lemānas trasē:

Izmantotie resursi:
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

     [+] [-]

, 2013-04-15 12:29, pirms 11 gadiem
Vēberu laikam tādas avārijas pievelk
Formel 1 2010 Mark Webber Heikki Kovalainen...

     [+] [-]

, 2013-04-15 13:43, pirms 11 gadiem
Es jau pēc Malazijas nodomāju,ka Vēbers šo sezonu nemaz nepabeigs (līdzīgi kā bija ar Montoiju)

  +1 [+] [-]

, 2013-04-15 14:48, pirms 11 gadiem
Nedaudz skumji, protams, ka viņam melnais kaķis pārskrēja formulā (ja vien pēkšņi nesaniknosies un nepaņems titulu), bet Porsche LMP1 ir viena no labākajām opcijām, kas varētu izrietēt no šādas ne visai spīdošas situācijas!

     [+] [-]

, 2013-04-16 18:56, pirms 11 gadiem
Tikai nezkāpēc Teftelim nekad riteņi neatskrūvējas...