Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Fetels un Alonso prognozē saspringtu F1 sezonu

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels un Alonso prognozē saspringtu F1 sezonu
Fetels un Alonso preses konferencē Melburnā
Foto: SCANPIX SWEDEN

Vadošie F1 piloti Sebastians Fetels un Fernando Alonso ir pārliecināti, ka cīņa par 2013. gada pasaules čempiona titulu būs vēl saspringtāka kā pagājušajā gadā un pretendentu uz uzvarām būs kļuvis vēl vairāk.

Aizvadīto trīs sezonu laikā Fetels trīs reizes kļuvis par F1 čempionu, bet Alonso divreiz ieguvis otro vietu un vienreiz kopvērtējumā palicis ceturtais. Viņi abi ir galvenie pretendenti uz pirmo vietu arī šogad.

"Mēs visi esam ieradušies šeit ar nulle punktiem kabatā un visiem situācija ir vienāda," intervijā Melburnā sacīja Fetels. "Visiem ir līdzīgas iespējas un mašīnas nav īpaši mainījušās. Pagājušajā gadā redzējām, ka cīņas bija ļoti ciešas un domāju, ka šogad nebūs citādi. Drīzāk notikumi būs vēl saspringtāki, tādēļ ir svarīgi dabūt maksimālo labumu no katrām sacensībām."

Fetels respektē savu galveno konkurentu Alonso, kuru daudzi uzskata par spēcīgāko šī brīža pilotu F1: "Manuprāt, Fernando ir viens no visvairāk cienītajiem un atzītajiem autosportistiem pasaulē. Lielākajā vairumā situāciju viņš ir spējīgs braukt uz limita. Viņš ir ļoti inteliģents pilots un tas ir iemesls, kāpēc viņš vairumā sezonu līdz pēdējam cīnās par čempiontitulu. Par laimi, pēdējos trīs gadus mums bijusi priekšroka, taču arī šogad viņš sagādās grūtus laikus ikvienam."

Alonso uzskata, ka šogad uzvarēt sacīkstēs ir spējīgs jebkurš no lielā piecinieka komandām, tātad vismaz desmit piloti. Spānis nedomā, ka pērkšņi par uzvarētāju varētu kļūt kāda no vidējā ešalona komandām.

"Manuprāt, testu laikā savu spēku atsevišķās dienās parādīja gan "Mercedes" un "McLaren", gan "Lotus", "Ferrari" un "Red Bull", un tāpat bija arī pagājušajā gadā, kad katra no šīm komandām bija ātra tajā vai citā sacīkstē," stāsta Alonso. "Ir grūti pateikt, kurš būs ātrākais šogad. Neviens nevar pateikt, kura komanda šobrīd ir spējīga uzvarēt sacensībās. Nedomāju, ka būs tā kā pērn, kad pirmajos septiņos pomsos uzvarēja septiņi dažādi piloti, jo tehniskie noteikumi palikuši ganrīz tādi paši un iestājusies stabilitāte, taču paredzu, ka uzvarēs kāda no šīm piecām komandām un citu pārsteigumu nebūs."

Izmantotie resursi:
Latest news, comments and reviews from The Gulf...
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News

  -3 [+] [-]

, 2013-03-15 06:53, pirms 11 gadiem
"Еšelons" a par to spānieti runājot,starp piecām vadošām komandām viņš būs... Žēl,ka Šūmis vairs nebrauc...

  +1 [+] [-]

, 2013-03-15 07:55, pirms 11 gadiem
žēl,ka F1 nebrauc labākie sportisti,bet tie kam lielākie sponsori.

     [+] [-]

, 2013-03-15 08:48, pirms 11 gadiem
LTpirags rakstīja: "Еšelons" a par to spānieti runājot,starp piecām vadošām komandām viņš būs... Žēl,ka Šūmis vairs nebrauc...
žēl ka viņam nav 30 gadu. no pašreizēja Šumahera ir palikusi tikai leģenda
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-03-15 09:05, pirms 11 gadiem
precizēsi nu kura ir palikusi tikai leģenda Rolfa, Ralfa, Mihaēla, Mika?

pūce rakstīja: žēl ka viņam nav 30 gadu. no pašreizēja Šumahera ir palikusi tikai leģenda