Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

"Lokomotīve" prezidents: "Ekstralīga ir spīdveja NHL"

"Lokomotīve" prezidents: "Ekstralīga ir spīdveja NHL"
Grigorijs un Artjoms Lagutas
Foto: SCANPIX SWEDEN

"Ja tiksim Ekstralīgā, startēsim," Daugavpils spīdveja kluba "Lokomotīve" prezidents Vladimirs Ribņikovs intervijā portālam Sportacentrs.com pastāstījis, ka kluba vadība ir gatava darīt visu, lai komanda startētu Polijas Ekstralīgā, kā arī pastāstījis sīkāk par kluba plāniem jaunajā sezonā.

Piektdienas vakarā tika prezentēts jaunais spīdveja kluba "Lokomotīve" modelis, kurš grasās cīnīties par uzvaru Polijas 1. spīdveja līgā. Portāls Sportacentrs.com paciemojās svinīgajā prezentācijā un nepalaida garām iespēju parunāties ar kluba jauno prezidentu Vladimiru Ribņikovu, kurš atklājis, ka komandas mērķis ir iekļūt godalgoto trijniekā, kā arī pacīnīties par iekļūšanu Ekstralīgā. Ja tas izdosies, prezidents solījies, ka "Loko" iespēju startēt Ekstralīgā garām nelaidīs. Sīkāk par Ekstralīgu un citiem jaunumiem lasiet raksta turpinājumā.

"Nezinu, vai šī komanda ir spēcīgāka, bet tā ir interesanta. Mūsu komandā būs virkne braucēju, kuri man nezināmu iemeslu dēļ, iepriekšējā sezonā pilnībā neatvērās, šogad viņiem tas būtu jāizdara. Es nevaru pateikt, kādu vietu mēs ieņemsim, bet mēs centīsimies," šīs sezonas modeli izvērtē Vladimirs.

Uz jautājumu, ar kuriem no komandas jaunpienācējiem noslēgts līgums pēc principa "Lokomotīve ir pirmais klubs" (spīdvejā lielākajai daļai braucēju ir līgumi ar vairākiem klubiem, bet tikai viens no viņiem ir pamatklubs, kura sacensībām tiek dota priekšroka), Ribņikovs atbildēja, ka tikai somam Kauko Nieminenam "Loko" nebūs pirmā izvēle.

Šovasar Daugavpilī notiks viens no trīs pasaules junioru čempionāta finālposmiem un tieši uz to šogad tiks likts uzsvars. Kluba prezidents cer, ka vienības galvenās cerības Artjoms Laguta un Maksims Bogdanovs spēs pacīnīties par labāko trijnieku: "Atteicāmies no "Grand Prix" posma un liksim visu uzsvaru uz pasaules junioru čempionātu, kur mūsu braucējiem ir labas iespējas pacīnīties par godalgām. Gan Artjoms Laguta, gan Maksims Bogdanovs būs lieliskā sportiskā formā (lai nepiesauktu nelaimi, trīs reizes nošpļaujas pār plecu - aut.), kas viņus ierindos favorītu pulkā. Savs treks viņiem tikai palīdzēs, pie tam viņi labi brauc ne tikai Daugavpilī, bet arī citās trasēs. Abi ir spējīgi cīnīties par godalgotām vietām."

Spīdveja cienītājus visvairāk laikam interesēs jautājums, vai "Lokomotīve" ir gatava piedalīties Polijas Ekstralīgā, uz to Vladimirs Ribņikovs atbild, ka otrreiz no iespējas tikt spīdveja Mekā vadība neatteiksies:

"Lai parasts līdzjutējs saprastu, kas ir Polijas spīdveja Ekstralīga, paskaidrošu mazliet sīkāk. Polijas līga tas ir tikai nosaukums, bet īstenībā tā ir pasaules līga, jo visi, bez jebkādiem izņēmumiem, "Grand Prix" pamatsastāva dalībnieki brauc šajā līgā, VISI! Polijas 1. spīdveja līgu varētu nosaukt par KHL, bet Ekstralīgu - par NHL. Pagājušajā gadā mēs nobijāmies, jo reāli vēl nebijām gatavi šim līmenim. Godīgi sakot, nekas īpaši nav mainījies, mēs joprojām neesam gatavi NHL, bet tas nenozīmē, ka mēs necīnīsimies. Mēs klauvēsim pie NHL durvīm tik ilgi, kamēr netiksim iekšā. Šobrīd mēs gatavojam bāzi, fundamentu šai ieiešanai Ekstralīgā. Pagājušajā gadā mēs pierādījām, ka varam, šokējām Polijas klubus, taču tur nav nekā sensacionāla. Arī šogad neesam papildinājušies ar superzvaigznēm (lai tās iegūtu nepieciešami milzīgi finansiālie līdzekļi, jo Polijas 1. spīdveja līgā naudu neviens netaupa), bet gan ar interesantiem braucējiem un arī mūsu jaunā maiņa turpina augt.

Mums nav konkrēta uzdevuma šogad tikt Ekstralīgā, mēs kontrolējam situāciju, virzāmies uz augšu pamazām. Šī gada uzdevums ir tikt labāko trijniekā. Ja mēs ar šo sastāvu tiksim Ekstralīgā, mums nebūs citas iespējas - startēsim!

Portāls Sportacentrs.com novēl visiem komandas braucējiem veiksmīgus startus šosezon, kas nākamgad ļautu startēt tur, kur vēl neviena Latvijas pilsoņa kāja nav bijusi pat tuvumā - Ekstralīgā!

Jau rīt Jūsu uzmanībai piedāvāsim plašāku interviju ar jauno komandas leģionāru somu Kauko Nieminenu.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-03-14 15:00, pirms 14 gadiem
elwo rakstīja: kā var kko tādu salīdzināt? murgs kkāds...
D-pils pilnīgi atšķiras no pārējās Latvijas- tur cita valsts valoda un cits nacionālais sporta veids
lohs?
, 2010-03-14 15:11, pirms 14 gadiem
elwo rakstīja: kā var kko tādu salīdzināt? murgs kkāds...
D-pils pilnīgi atšķiras no pārējās Latvijas- tur cita valsts valoda un cits nacionālais sporta veids
Es Dpili neesmu redzējis nevienu uzrakstu Krievu valodā, arī urlu karogu tur nav vairāk ka citur, laikam nav kā priekšā izlekt!
Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.

Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.