Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti visi četri pretendenti uz uzvaru NASCAR kausā

Juris Miņins
Juris Miņins

Noskaidroti visi četri pretendenti uz uzvaru NASCAR kausā
Kails Bušs
Foto: AFP/Scanpix

Vakardien ar Kaila Buša uzvaru noslēdzās "Can-Am 500" sacīkstes Arizonā esošajā "ISM Raceway", kas arī pielika punktu cīņai par iekļūšanu labāko četriniekā, kuram nākamnedēļ būs iespēja cīnīties par uzvaru visā čempionātā.

NASCAR Kausa izcīņas formāts paredz visnotaļ interesantu un no Eiropā pierastā atšķirīgu, sistēmu, proti, sākumā piloti 26 posmu regulārajā sezonā noskaidro 16 labākos, kas pēc tam deviņus posmus cīnās par iekļūšanu nosacītajā finālā, ik pēc trim posmiem atsijājot četrus lēnākos katra posma pilotus.

Savukārt pēdējā posmā, kurā ir palikuši vairs tikai četri piloti, noskaidrojas Kausa izcīņas čempions. Šo titulu saņem tas pilots, kurš finālposmā ir ieņēmis visaugstāko pozīciju no kvarteta.

Šogad par titulu cīnīsies Kevins Harviks, Kails Bušs, Martins Truekss un Džoijs Logano. Jāpiebilst, ka no šīs četrotnes tikai Logano vēl nav ticis pie titula, bet visi viņa konkurenti cīnīsies par otro uzvaru sezonas kopvērtējumā.

Vakardien noskaidrojās divi fināla dalībnieki un par tādiem kļuva Kails Bušs, kurš sabojāja Kevina Harvika ballīti, jo Harviks bija lielisks kā treniņos, tā kvalifikācijā, taču sacīkstēs, atrodoties vadībā 117 no 312 apļiem, pirmais bija Bušs. Tiesa, ja Harviks par Buša uzvaru nevarēja būt priecīgs, tad iepriekšējās sezonas čempions Martins Truekss gan, jo tādējādi viņš, kā visvairāk punktus guvušais pilots, ir iekļuvis izšķirošajā posmā. Ja uzvaru izcīnītu kāds cits (un ne Harviks vai Logano), tad Trueksam cīņa par titulu būtu beigusies.

Kopumā gan jāatzīst, ka šī gada finālposma dalībnieku sastāvs ir bez pārsteigumiem, jo Kevins Harviks, Kails Bušs un Martins Truekss sezonas laikā ir guvuši visvairāk uzvaru, attiecīgi, pirmie divi – astoņas, bet Truekss pirmais ir finišējis četros posmos. Savukārt Džoijs Logano ir bijis labākais pilots sezonas izskaņā, jo pēdējo 13 posmu laikā desmit reizes ir spējis finišēt pirmajā desmitniekā, septiņas – pirmajā pieciniekā.

Izšķirošais NASCAR "Monster Energy Cup Series" posms tiks aizvadīts jau šīs nedēļas nogalē, 18. novembrī, kad piloti būs ieradušies Floridā, Houmstedas-Maiami trasē, lai piedalītos "Ford EcoBoost 400" sacīkstēs.

Izmantotie resursi:
https://www.nascar.com/

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja