Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Keslovskis uzvar arī Indianapolisā, zināmi 16 pretendenti uz titulu

Juris Miņins
Juris Miņins

Keslovskis uzvar arī Indianapolisā, zināmi 16 pretendenti uz titulu
Breds Keslovskis
Foto: AFP/Scanpix

Lietus dēļ pārceltajā pēdējā NASCAR "Monster Energy Cup Series" regulārās sezonas posmā, kurš norisinājās Indianapolisas trasē, pie otrās uzvaras pēc kārtas tika Breds Keslovskis.

NASCAR rīkoto vadošo nacionālā līmeņa sacīkšu seriālu sezonas struktūra ir atšķirīga no autosportā ierastās, proti, pirmajos 26 sezonas posmos piloti cīnās kopējā ieskaitē ar mērķi iekļūt 16 labāko pilotu pulkā, kas pēc tam, desmit sacīkšu garumā, pēc izslēgšanas sistēmas, cīnīsies par čempionu titulu. Savukārt izslēgšanas sistēma paredz to, ka desmit sacīkstes ir sadalītas četros cēlienos – trīs cēlieni pa trim startiem un fināls. Ik pēc trim posmiem no "laimīgā sešpadsmitnieka" tiek atsijāti četri lēnākie piloti, līdz uz finālposmu paliek labāko pilotu kvartets, kurš tad arī sadala titulu savā starpā (uzvarēt nav svarīgi, galvenais – būt priekšā tiešajiem konkurentiem).

Interesanti, ka, lai iekļūtu labāko 16 pilotu pulkā ir jāizpilda vairāki nosacījumi. Pirmais no tiem – jāuzvar kādā no regulārās sezonas posmiem. Ja tas nav izdevies, tad ir jābūt starp labākajiem punktu guvējiem sezonas pirmajās 26 sacīkstēs. Tiesa, ja 26 posmos ir bijis vairāk kā 16 uzvarētāji, tad ar pirmo vietu kādā no posmiem nepietiek un "Cup Championship Playoff" dalībnieku noteikšanai izmanto gūtos punktus.

Jāatzīmē, ka tie, kuri nav iekļuvuši labāko 16 pilotu pulkā turpina piedalīties arī sezonas izskaņas pēdējās 10 sacīkstēs, taču par uzvaru kopvērtējumā vairs necīnās.

Šogad NASCAR prestižākajā sacīkšu seriālā, Kausa izcīņā, bija novērojama trīs pilotu dominance, proti, Kevins Harviks, Kails Bušs un Martins Truekss juniors kopumā izcīnīja 17 uzvaras, kas šogad ļāva cerēt uz iekļūšanu izslēgšanas posmos arī pilotiem bez panākumiem regulārajā sezonā. Šogad tādi izrādījās seši, viens no kuriem bija arī pašlaik titulētākais aktīvais braucējs, septiņkārtējais čempions Džimijs Džonsons. Viņš regulāro sezonu noslēdza 15. vietā.

Jāsaka, ka bez pirmā trijnieka pie vairāk kā vienas uzvaras tika divi piloti – Klints Bovjers un, pašā pēdējā brīdī, uzvarot divas pēdējās regulārās sezonas sacīkstes, arī Breds Keslovskis. Pēdējais no panākumiem tika izcīnīts leģendārajā Indianapolisas ovālā, kur gan sacīkstes nenotika svētdien, jo lietus dēļ tika pārceltas uz pirmdienu.

Šajā posmā otro vietu ieņēma Eriks Džonss, bet trešais palika Denijs Hemlins.

Pirmais izslēgšanas turnīra posms norisināsies jau šajā nedēļas nogalē, kad NASCAR piloti sacentīsies Lasvegasas trasē, "South Point 400" sacīkstēs. Savukārt čempions būs zināms 18. novembra vakarā.

NASCAR Monster Energy Cup Series, Cup Championship Playoffs dalībnieki

#PilotsPunkti
1.Kails Bušs2050
2.Kevins Harviks2050
3.Martins Truekss2035
4.Brets Keslovskis2019
5.Klints Bovjers2015
6.Džoijs Logano2014
7.Kurts Bušs2014
8.Čeiss Eliots2008
9.Raiens Bleinijs2007
10.Eriks Džonss2005
11.Ostins Dilons2005
12.Kails Larsons2005
13.Denijs Hemlins2003
14.Eriks Almirola2001
15.Džimijs Džonsons2000
16.Alekss Boumens2000

Izmantotie resursi:
https://www.nascar.com/

     [+] [-]

, 2018-09-11 20:06, pirms 6 gadiem
Man ir garlaicīgi((
Zēni - rakstiet. Iepazīsimies, tiksimies!
Man ir 23 gadi. Es esmu jautra! Foto un telefons profilā. Rakstiet tagad >︍>︍> 18pop.tk