Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

''Rally Talsi'' uz starta izies gandrīz 90 ekipāžas

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

''Rally Talsi'' uz starta izies gandrīz 90 ekipāžas
Foto: Krists Andersons, motorsunsports.lv

18. un 19. maijā notiks Latvijas rallija čempionāta 2018. gada sezonas trešais posms ''Rally Talsi'', kurā uz starta redzēsim autosportistus no Latvijas, Baltijas un arī tālākām valstīm.

Talsu novada apkārtnē tiks noskaidroti uzvarētāji gan Latvijas rallija čempionāta ietvaros, rallijsprinta un vēsturisko auto rallija ieskaitēs, kā arī desmito reizi tiks pasniegts prestižais Čempionu Kauss.

Pavisam kopā ''Rally Talsi'' startēs 88 ekipāžas. LRČ ieskaitē - 58, bet rallijsprinta ieskaitē – 34 ekipāžas.

Jaudīgāko auto ieskaites klasē LRC ABS uz starta ''Rally Talsi'' izies sešas ekipāžas. Viens no galvenajiem pretendentiem uz uzvaru būs iepriekš pasaules rallija čempionātā (WRC) startējušais Ukrainas autosportists Valērijs Gorbans, kurš Talsu novada ceļus centīsies iekarot ar ''BMW-Mini John Cooper Works WRC'' automobili. Gorbans pirmajos divos Latvijas rallija čempionāta (LRČ) posmos kāpa uz goda pjedestāla, un tas viņam šobrīd ļauj ierindoties LRC ABS kopvērtējuma līderpozīcijā.

Skatītāji ātrumposmos varēs vērot arī zināmo Lietuvas autosportistu Benediktu Vanagu, kurš Talsos piedalīsies ar ''Škoda Fabia R5'' spēkratu, un būs arī viens no ''Rally of Champions'' Čempionu Kausa pretendentiem. LRC ABS klasē ar viņu sacentīsies arī viens no pašmāju autosportistiem Jānis Berķis, kā arī lietuvietis Egidijus Valeisa un Sergejs Ugers, kuri visi dalībai rallijā izmantos ''Ford Fiesta R5'' spēkratus. Tikmēr vēl vienu ''Ford Fiesta'' auto, šoreiz atbilstoši Proto grupas noteikumiem, vadīs poļu pilots Roberts Kociks.

LRC1 klasē startēs deviņas ekipāžas, no kurām piecas būs latviešu. Uz starta pēc ilgāka pārtraukuma atgriezīsies Elviss Hermanis, kuram šis ir mājas rallijs. Tāpat uz starta izies šīs klases līderis Ranno Bundsens. LRC2 klasē startēs 12 ekipāžas, no kurām piecas brauks zem latviešu karoga. Uz starta ar pilnpiedziņas ''Mitsubishi Evo X'' redzēsim Eiropas rallijkrosa čempionāta līderi Reini Nitišu, kuram pretim stāsies tādi braucēji kā Jānis Vorobjovs, Emīls Blūms, Vitautas Švedas u.c.

Sīva cīņa sagaidāma arī LRC3 klasē, kur dalību pieteicis viens no šī brīža ātrākajiem Eiropas rallija čempionāta ERC Junior U27 klases dalībniekiem Mārtiņš Sesks. Viņa galvenais konkurents noteikti būs Olivers Solbergs. Tāpat uz starta redzēsi arī Daņilu Belokoņu, kuram šis būs pirmais LRČ posms šajā sezonā. Tāpat jāatzīmē, ka šajā klasē startēs divi pieredzējuši piloti no Indijas.

LRC4 klasē startēs divas, bet LRC5 klasē – četras ekipāžas, kamēr LRC6 uz starta redzēsim astoņus spēkratus, starp kuriem skatītājus noteikti ar skaistām un plašām sānslīdēm ar savu žigulīti priecēs Ivo Ķilpis.

Hist Abs ieskaitē piecas ekipāžas. Vieniem no ātrākajiem šīs klases braucējiem brāļiem Velmēm izaicinājumu metīs Gatis Panavs. Hist 2WD startēs septiņas, bet Hist Lada klasē – trīs ekipāžas.

''Rally Talsi'' kopā sportistiem būs jāveic desmit ātrumposmi (98,9 km), bet rallijsprinta ieskaitē - seši posmi (54,8 km).

Izmantotie resursi:
go4speed.lv