Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autokrosa B600 klase ceļā uz izglābšanos

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Autokrosa B600 klase ceļā uz izglābšanos
Foto: autocross.lv

Pirms sestdienas Latvijas autokrosa čempionāta posma Brenguļu autotrasē B600 bagiju klase ir ceļā uz kvoruma skaita sasniegšanu. Arī citās klasēs iespējami papildinājumi.

Aizvadītajās dienās LAF Krosa komisijas padome aizvada ļoti karstas iekšējās sarunas, lai meklētu iemeslu straujam dalībnieku skaita kritumam. Aptaujājot sportistus, gūti apstiprinājumi vairākām tēmu aizdomām, līdz ar to tiek meklēti risinājumi tuvākajām dienām un tālākai nākotnei. Ja ir sportisti, kuru rīcībā ir sagatavota mašīna, taču ir kādi sporta veida radīti iemesli, kas sestdien neļauj būt uz starta, lūgums kontaktēties pa tālruni 26579000 (Viesturs). Šobrīd šķiet, ka atrasts risinājums, kas var palīdzēt ātri un viegli tikt līdz startam.

B600 klasē šobrīd gatavi cīņai vismaz pieci dalībnieki – pieteiktie Mikus Neško, Artis Grantiņš, Lauris Brikainis, Monta Beierbaha un Kaspars Meņģelis. Šobrīd Gatim Geisteram jārisina darba jautājumi, lai tiktu līdz startam, taču jācer uz izdošanos. Ja ir vēl B600 klases braucēji – gatavi, vai pusgatavi – kontaktējieties pa minēto tālruni, problēmām var būt vieglāki risinājumi nekā sākotnēji domāts.

Nešaubīgi, autokross nonācis sen neredzētā dalībnieku skaita kritumā, un sporta veidam šobrīd nepieciešams entuziastu un līdzjutēju atbalsts. Arī priekšlikumi, kā veicināt izlaušanos no situācijas. Jāatzīmē, ka Krosa komisija jau spērusi soļus noteikumu izmaiņu virzienā, par ko tuvākajās dienās būs arī oficiāls paziņojums. Tāpat skaidrs, ka vairāki braucēji, kuru nav pirmā posma sarakstos, būs uz starta nākamajās sacīkstēs. Vairāki sportisti turpina gatavot tehniku. Savukārt pirmssezonas šokējošākās ziņas nāk no Kurzemes puses – gan Māris Lapšāns, gan Andis Skolmeistars nevar būt uz starta, jo katra nometni nesen nopostījis ugunsgrēks. Abu gadījumā sporta mašīnas izglābtas, bet sadedzis aprīkojums, kura dēļ nav bijis iespējams sagatavoties. Taču abi ir apņēmības pilni agrāk vai vēlāk atgriezties sacensībās.

Tikmēr ar nepacietību tiek gaidītas Brenguļu sacensības, kas norisināsies sestdien. Open 2500, VAZ Klasika un citu klašu sastāvi būs gana aizraujoši, lai vērotu klātienē!

Izmantotie resursi:
Autocross.lv