Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Grīnieks ar uzvaru pēdējā posmā kļūst par desmito "Openkart" čempionu

Grīnieks ar uzvaru pēdējā posmā kļūst par desmito "Openkart" čempionu
Kristaps Grīnieks
Foto: openkart.lv

Uzvarot sezonas noslēdzošajās sacīkstēs, par 2017.gada čempionu - desmito kustības vēsturē - svētdien Sporta kompleksā "333" kļuva Kristaps Grīnieks. Kristapam šī bija ceturtā uzvara šosezon un devītā karjerā - fantastisks veids kā iegūt titulu, noslēdzošajā duelī finišējot pirmajam, turklāt ar sacīkšu ātrāko apli.

Grīnieks startēja otrais, uzreiz aiz komandas biedra, vienīgā divkārtējā titula īpašnieka Kriša Jaunzema, un izšķirošajās sacīkstēs paveica gandrīz maksimumu - iegūti 49 no 50 iespējamiem punktiem. Tieši tāds iznākums, tik pretējs, būtu bijis vajadzīgs Renāram Paideram, gandrīz visas sezonas līderim, lai titulu aizvestu pie sevis.

Sacīkstēs otrais finišēja Jaunzemis, pārsteidzoša trešā vieta Rihardam Goldbergam, kuram uzvara Izaicinājuma kausā, bet aiz viņa šajā ieskaitē Krists Ziders un Ričards Freibergs. Par Izaicinājuma kausa ieguvēju bez pārsteigumiem kļuva Kaspars Zuģickis, kurš šajā posmā septītais.

Interesanta cīņa par uzvaru notika "smago" ieskaitē, kur pirmspēdējā aplī uzvaru izrāva Kaspars Cikmačs, otrais finišu šķērsoja Alvils Zilemanis, bet trešais - Emīls Bērziņš.

"Rukijiem" jau ierastais trijnieks, kurš šosezon bieži ir tas pats, bet maina tikai savu atrašanās vietu uz pjedestāla - Daniils Ivančikovs, Daniils Verins un Gada debitanta tradicionālā šķīvja ieguvējs Oļegs Moskals.

Komandām ar 1-2 finišu uzvarēja "Baltie" (Grīnieks, Jaunzemis), bet, finišējot otrajā vietā, par pirmajiem tā saucamās pēc "SNB Racing" ēras čempioniem kļuva "Movers.lv", ar komandas īpašnieku un dzinējspēku Kasparu Ritumu, kā arī čempionāta trešās vietas ieguvēju Artūru Freimani un Izaicinājuma kausa ieguvēju Kasparu Zuģicki sastāvā. Komandas sastāvs ir visnotaļ zvaigžņots, jo abi Kaspari nu ir ieguvuši Izaicinājuma kausu, bet Freimanis ir 2014.gada labākais debitants. Trešie sacīkstē "3Pera" - Jānis Čudovs, Edgars Sproģis un Rūdolfs Šmits. Komandai lielisks progress pēc sestās vietas pērn, finišējot otrajā vietā kopvērtējumā. Trešie kopvērtējumā "Spiediens", kuriem sacīkstē piektā vieta (Paiders, Toms Kalnītis, Jānis Olle).

Rezultāti: Openkart - amatieru kartinga sacensības

Izmantotie resursi:
Openkart - amatieru kartinga sacensības


Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.

Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.