Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Magnusens: "Hamiltons pierādīja, ko var paveikt debitants"

Juris Grīns
Juris Grīns

Magnusens: "Hamiltons pierādīja, ko var paveikt debitants"
Batons un viņa topošais komandas biedrs Magnusens
Foto: zimbio.com

Topošais "McLaren" pilots Kevins Magnusens, kurš 2014. gadā aizvadīs savu pirmo sezonu Formulā 1, par savu iedvesmas avotu izvēlējies Luisu Hamiltonu, kurš pirms septiņiem gadiem debijas sezonā gandrīz kļuva par čempionu.

2013. gada "Formula Renault 3.5 Series" čempions Kevins Magnusens nākamajā gadā "McLaren" sastāvā nomainīs Serhio Peresu, kļūstot par komandas biedru Džensonam Batonam.

Pirms debijas Formulā 1, Magnusens piesauc bijušo "McLaren" pilotu Luisu Hamiltonu, kurš debijas sezonā 2007. gadā ne vien cīnījās ar savu titulēto komandas biedru Fernando Alonso, bet pat gandrīz kļuva par čempionu. Lai gan Hamiltona sniegums uzliek Magnusenam lielāku atbildību, reizē viņš uzskata, ka britu pilota sniegums ir patiesi iedvesmojošs un parāda, ko iespējams sasniegt debijas sezonā.

"Luiss savulaik bija tādā pašā situācijā kādā šobrīd esmu es un tas man šķiet pozitīvi," stāsta Magnusens. "Viņa piemērs parāda, ka komanda jau iepriekš ir spējusi veiksmīgi sagatavot pilotu debijai. Tas, ka Luiss savā pirmajā sezonā guva tik daudzus panākumus, neuzliek man papildus spiedienu, bet gan pierāda, ko debitants var paveikt."

Bijušā F1 pilota Jana Magnusena dēls uzskata, ka šis viņam ir īstais brīdis, kad debitēt pasaules čempionātā, jo tieši šobrīd ievērojami mainās tehniskie noteiktumi, kā rezultātā mašīnas būs nepazīstamas pilnīgi visiem braucējiem.

"Tas būs jauns izaicinājums visiem, ne tikai man," viņš stāsta. "Visiem nāksies apgūt 2014. gada mašīnas un tas ir labs brīdis, lai debitētu Formulā 1. Tas tādēļ, ka šobrīd vairs nav tik būtisks tas fakts, ka man ir mazāka pieredze. Protams, man būs smagi jāstrādā un daudz jāmācās, taču tāpat būs jādara arī citiem un tas ir plusiņš manā lauciņā."

Tiem, kam nav sveša angļu valoda, var noskatīties "McLaren" komandas izveidotu video, kurā pats Kevins Magnusens stāsta par aizvadīto sezonu un sajūtām pirms debijas Formulā 1.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2013-12-07 18:15, pirms 10 gadiem
Nu tad tev atliek tik vien kā pierādīt, ka es tik pat talantīgs kā Luiss.

     [+] [-]

, 2013-12-07 18:20, pirms 10 gadiem
Lai jau veicas izredzes 50/50, paveiksies klus par stabilus F-1 pilotu, nepaveiksies pazudis uz nonoteiktu laiku vai pat vispar no F-1 skatuves.

  +2 [+] [-]

, 2013-12-07 18:42, pirms 10 gadiem
Debitantam bija ferrari formulas kopija, tātad sasodīti laba formula