Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

"Grand Prix" kvalifikācijā Bogdanovu aizvietos Giruckis

"Grand Prix" kvalifikācijā Bogdanovu aizvietos Giruckis
Foto: www.latvijasspidvejs.lv

Šodien Čehijas pilsētā Divišovā tiks aizvadītas spīdveja "Grand Prix" seriāla kvalifikācijas sacensības, kur Latviju pārstāvēs Vjačeslavs Giruckis. Tāpat šajās sacensībās startēs arī Artjoms Laguta.

Kvalificēties "Grand Prix" seriāla pamatsastāvam ir ļoti grūti, jo vairākās atlases kārtās tiks noskaidroti trīs labākie braucēji, kuri nodrošinās sev vietu visos 2010. gada "Grand Prix" seriāla sacensībās. Šodien mūsu valsti pārstāvēs Vjačeslavs Giruckis. Viegli mūsu spīdvejistam Divišovā neklāsies, jo pretī stāsies daudzi ļoti pazīstami braucēji. Lai kvalificētos pusfinālsacīkstēm, Vjačeslavam jāiekļūst labāko sešu sportistu vidū.

Sākumā bija paredzēts, ka šajās sacīkstēs piedalīsies Maksims Bogdanovs, taču izdevās panākt vienošanos, ka viņa vietā brauks Giruckis. Bogdanovs pārstāvēs Latviju vienā no pusfinālsacīkstēm, kuras 4. jūlijā tiks aizvadītas Daugavpilī.

Kopā ar Girucki Čehijā brauks vairāki ļoti spēcīgi spīdvejisti - Lukašs Drimls, Pjotrs Protaševičs, Kenets Bjerre, Gžegožs Valašeks, Mads Korneliusons, Renats Gafurovs un citi pazīstami spīdvejisti. Giruckim klāsies grūti, bet vismaz izdosies iegūt neatsveramu pieredzi, sacenšoties ar tik spēcīgiem braucējiem. Šajā kvalifikācijas kārtā brauks arī vēl viens Latvijā ļoti pazīstams sportists - Artjoms Laguta.

Iekļūšana pusfinālā Girucki tikai pavisam mazliet pietuvinās iekļūšanai 2010. gada "Grand Prix" pamatsacensībās, jo arī pusfinālā būs jācīnās par vietu finālā, bet finālā būs jātiek trīs labāko braucēju skaitā, kas būs ļoti grūti izdarāms.

Jau aprīlī kvalifikācijas kārtā piedalījās Kjasts Puodžuks, taču viņam starts nebija veiksmīgs, beigās tikai desmitā vieta, bet arī konkurence bija ļoti sīva. Nākamajā kārtā nespēja iekļūt arī tādi vīri kā Matejs Kušs un Nils Kristians Iversens.

2010. gada "Grand Prix" kvalifikācijas sacensības, Čehija

NumursSportistsValsts
1.Martin VaculikSlovākija
2.Simon SteadLielbritānija
3.Josef FrancČehija
4.Władimir DubininKrievija
5.Lukas DrymlČehija
6.Denis StojsSlovēnija
7.Vjačeslavs GiruckisLatvija
8.Kenneth BjerreDānija
9.Hynek StichauerČehija
10.Artjoms LagutaKrievija
11.Mads KornelisussenDānija
12.Piotr ProtasiewiczPolija
13.Lubos TomicekČehija
14.Renat GafurowKrievija
15.Joonas KylmarkorpiSomija
16.Grzegorz WalasekPolija
17.Richard WolffČehija
18.Jan JarosSlovēnija

Izmantotie resursi:
latvijasspidvejs.lv


, 2009-06-07 12:03, pirms 15 gadiem
ja giruckis spēs iegūt vismaz trīs punktus,startu var uzskatīt par veiksmīgu, galvenais šādās sacensībās ir iegūt pieredzi! bet no bogdanova jau vajadzēs gaidīt iekļūšanu finālā!
Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.

Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.