Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Publicēti Baltijas autokrosa kausu kalendāri

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Publicēti Baltijas autokrosa kausu kalendāri
Dinārs Ramats. Foto: Autocross.lv

Krosa komisija izziņojusi Baltijas autokrosa kausu izcīņu sacensību kalendārus. Šogad Baltijas kausu plānots aizvadīt Buggy 1600, Open 4500, B6000 un pēc gada pārtraukuma arī D12 klasei.

D12 smago automašīnu kategorijā Baltijas kauss 2019. gadā nenotika salīdzinoši nelielā dalībnieku skaita dēļ – klasei pat ar Latvijas braucēju piedalīšanos bija grūti sapulcēt vērā ņemamu braucēju skaitu pat Igaunijas posmu aizvadīšanai. Pirms šīs sezonas optimisms ir atgriezies, tāpēc Baltijas tūrē dosies gan B6000 bagiji, gan arī GAZ 51/52 automašīnu klase. Tas nozīmē, ka latviešiem atkal būs iespēja sasniegt uzvaras Baltijas kausā.

Smagajām mašīnām Baltijas seriālu veidos četri posmi – divi Igaunijā, divi Latvijā (Pilskalnos un Smiltenē).

Buggy 1600 un Open 4500 klases braucējiem sezonā paredzētas piecas Baltijas kausa sacensības – divas Lietuvā, divas Latvijā (Pilskalnos un Mūsā), un viena Igaunijā. Kalendārs ir ļoti interesants, jo, pirmkārt, Baltijas ieskaitē atgriežas savulaik slavenā Lietuvas Pluņģes trase, otrkārt, posms Igaunijā būtu ekstravagants. Tas tāpēc, ka bagiju un salonmašīnu Baltijas kross ziemeļu kaimiņzemē nav noticis gadiem ilgi. Turklāt Misso trasē, kur paredzēts aizvadīt B1600 un Open 4500 posmu, notiks arī smago auto Baltijas kauss, tātad labs Baltijas autokrosa festivāls. Žēl gan, ka posma norise sakrīt vienā nedēļas nogalē ar citu svarīgu krosa festivālu – 1. un 2. augusta supervīkendu Vecpilī, kur notiks Folkreisa un autokrosa posms.

Jebkurā gadījumā Baltijas autokrosa kopsadarbība šķiet ieguvusi jaunu elpu, kas bija ļoti nepieciešams visām Baltijas valstīm.

Šobrīd notiek darbs ar seriālu tehnisko noteikumu un nolikumu sakārtošanu. B1600 un Open 4500 klašu tehnisko noteikumu pamatu veidos Lietuvas pusē pastāvošie noteikumi, savukārt smago auto klašu noteikumi pamatā līdzināsies Igaunijas pieredzei. LAF Krosa komisija pati sev par mērķi nospraudusi 15. martu dokumentu sagatavošanai, lai 22. martā noteikumi būtu gatavi publicēšanai.

Baltijas autokrosa kausa kalendārs Buggy 1600 un Open 4500
1.posms: 11. jūlijs, Pluņģe, Lietuva
2.posms: 18.-19. jūlijs, Pilskalni, Latvija
3.posms: 1.-2. augusts, Misso, Igaunija
4.posms: 8.-9. augusts, Marijampole, Lietuva
5.posms: 5.-6. septembris, Mūsa, Latvija

Baltijas autokrosa kausa kalendārs B6000 un D12
1.posms: 27. jūnijs, Hinsa, Igaunija
2posms: 18.-19. jūlijs, Pilskalni, Latvija
3.posms: 1.-2. augusts, Misso, Igaunija
4.posms: 23. augusts, Smiltene, Latvija

Izmantotie resursi:
Autocross.lv