Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

F1 pilotus varētu sodīt ar nepielaišanu sacīkstēm

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 pilotus varētu sodīt ar nepielaišanu sacīkstēm
F1 pilotu cīņa Ķīnas GP
Foto: Digitale/Scanpix

Ja tiks pieņemti jaunie F1 noteikumi, no nākamās sezonas pilotiem par īpašiem pārkāpumiem varētu tikt piešķirts jauns sods - aizliegums startēt sacīkstēs.

Nākamās nedēļas nogalē Barselonā uz apspriedi sanāks F1 komandu vadītāji un Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) tehniskais delegāts Čārlijs Vaitings, lai apspriestu iespējamās izmaiņas sodu sistēmā. Ziņu aģentūra AFP, kā arī britu laikraksts "Times" vēsta, ka aizliegums iziet uz starta varētu nomainīt līdzšinējos starta vietu sodus un naudas sodus.

Šī ideja paredz, ka pilots pie pārkāpumiem krātu soda punktus, kas varētu beigties ar F1 pilotiem obligātās superlicences zaudēšanu un sportista nepielaišanu startam.

"Tas ir sarežģīts jautājums," atzīst Vaitings. "Ir svarīgi, lai tiktu panākts vajadzīgais balanss, jo pilotu diskvalificēšana ir nopietna lieta. Tādos gadījumos būtu jābūt drošiem, ka pilots šo sodu ir pelnījis. Mēs pētīsim pārkāpumus un aizkulisēs mēģināsim saprast, ka šī sistēma darbotos praksē."

Savukārt par sīkākiem pārkāpumiem sacensību laikā uz noteiktu laiku, piemēram, desmit apļiem, varētu tikt samazināta pārkāpēja mašīnas motora turbīnas jauda, par ko jau rakstījām iepriekš. Tajā pašā laikā jau šobrīd ir nolemts, ka pilotiem jāļauj cīnīties agresīvāk un par katru strīdīgo sadursmi sportisti vairs netiek sodīti, kā tas bija novērojams iepriekšējās sezonās.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

     [+] [-]

, 2013-05-05 14:26, pirms 11 gadiem
Savukārt par sīkākiem pārkāpumiem sacensību laikā uz noteiktu laiku, piemēram, desmit apļiem, varētu tikt samazināta pārkāpēja mašīnas motora turbīnas jauda. Es lielāku idiotismu sen nebiju lasījis, moš lai ietaupītu naudu visi viņi simulātoros spēlē f1? vismaz neviens necietīs, ietaupīsies nauda, būs ļoti zaļi, to varētu panākt simulātorus darbinot ar vēja enerģiju piemēram

  +3 [+] [-]

, 2013-05-06 23:59, pirms 11 gadiem
Šeit galvenā problēma ir nodefinēt, kas skaitās "īpašs pārkāpums". Dažiem tas liksies piem. M. Šūmahera manevrs pret Baričello 2010.g. Ungārijas GP, bet citiem M. Šūmahera manevrs pret Vilinēvu 1997.g Eiropas GP un vēl citiem M. Šūmahera manevrs pret 9 pilotiem 2006.g. Monako GP kvalifikācijā utt.

     [+] [-]

, 2013-05-07 17:15, pirms 11 gadiem
šitā sistēma uz mūsu ceļiem sen jau ieviesta man piemēram ir 1 soda punkts