Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Calko finišē ceturtais Fudži posmā, uzvar F1 inženiera Ņūvija dēls

Juris Grīns
Juris Grīns

Calko finišē ceturtais Fudži posmā, uzvar F1 inženiera Ņūvija dēls
Konstantīns Calko
Foto: Asian Le Mans Series

Konstantīna Calko pārstāvētā "ARC Bratislava" komanda svētdien "Asian Le Mans Series" (ALMS) čempionāta otrajā posmā, kas norisinājās Japānā, Fudži trasē, izcīnījusi ceturto vietu, līdz ar to sezonas kopvērtējumā pirms atlikušajām divām sacīkstēm iekārtojoties trešajā pozīcijā LMP2 klasē.

Kvalifikācijā pie "Ligier-Nissan" prototipa stūres sēdās komandas pilots Riks Breukerss, sasniedzot sesto rezultātu. Viņš arī bija tas, kurš Fudži četru stundu sacīkstēs veica startu un pirmo sacensību daļu. Holandietim padevās labs sniegums, tika aizvadīta sasprinta cīņa un veiktas apdzīšanas, kā rezultātā viņš ar dzelteno "ARC Bratislava" mašīnu spēja pacelties līdz līdz pat otrajai pozīcijai, pēc pitstopa gan atkrītot uz trešo vietu.

Nākamais mašīnā sēdās komandas īpašnieks Miro Konopka, taču viņs sniegums bija par sešām, septiņām sekundēm aplī sliktāks, līdz ar to arī tika zaudētas vairākas pozīcijas. Kā pēdējais prototipā kāpa latviešu autosportists Konstantīns Calko, spējot pabraukt krietni ātrāk un aizcīnoties līdz ceturtajai vietai finišā.

Uzvaru Fudži trasē guva "Jackie Chan DC Racing" komanda, kuras sastāvā startēja Stefans Rikelmi, slavenā F1 inženiera Adriana Ņūvija dēls Harisons un Tomass Lorēns. Aptuveni minūti viņiem zaudēja "Team BBT" vienība, kuras galvenais šī panākuma kaldinātājs bija Pipo Derani, bet sastāvā startēja arī Entonijs Hu Liu un Davide Riko. Divus apļus uzvarētājiem zaudēja un trešo vietu guva "Jackie Chan DC Racing" mašīna ar Deividu Čengu un Džezmenu Džāfaru pie stūres, kamēr "ARC Bratislava" trijotne no uzvarētājiem atpalika četrus apļus.

Pēc posmiem Ķīnā un Japānā "ARC Bratislava" ierindojas trešajā vietā kopvērtējumā LMP2 klasē. Līdz sezonas beigām atlikušas sacensības Taizemē un Malaizijā, kas notiks nākamgad.

Fudži sacensību rezultāti: d24c1jjhvw5da9.cloudfront.net

     [+] [-]

, 2017-12-04 09:16, pirms 6 gadiem
svarīgi, lai tiek uz Lemānu.
Ja īpašnieks to sapratīs, tad varbūt arī būs iespējas.

     [+] [-]

, 2017-12-04 12:09, pirms 6 gadiem
archdevil rakstīja: svarīgi, lai tiek uz Lemānu.
Ja īpašnieks to sapratīs, tad varbūt arī būs iespējas.
Īpašnieks pats ir vājais posms. Lemānā viņš arī bija vājākais braucējs, bet tur neko mainīt nevarēs, jo citu komandu Calko diez vai varēs atrast