Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Truekss apsteidz Harviku un Bušu, uzvar Pokono trijstūrī

Juris Miņins
Juris Miņins

Truekss apsteidz Harviku un Bušu, uzvar Pokono trijstūrī
Martins Truekss jaunākais
Foto: AP/Scanpix

Iepriekšējās sezonas NASCAR "Monster Energy Cup series" čempions Martins Truekss jaunākais vakardien izcīnīja savu otro uzvaru sezonā, spraigā cīņā triumfējot Pokono trasē.

Šī NASCAR rīkoto prestižāko sacīkšu, "Monster Energy Cup" seriāla, sezona lielākoties notiek cīnoties diviem pilotiem – Kevinam Harvikam un Kailam Bušam, kuri kopā ir uzvarējuši deviņos no 14 līdz šim aizvadītajos posmos, taču "Āķīgajā trijstūrī" iepriekšējās sezonas čempions Martins Truekss parādīja, ka arī citiem pilotiem šosezon ir ko teikt.

Pokono trasē šoreiz nebija daudz avāriju un kopumā zem dzeltenajiem karogiem piloti veica 23 apļus, kas tika izkārti sešos gadījumos, taču tieši veiksmīgs restarts Trueksam ļāva tikt pie gana pārliecinošas uzvaras, jo dažus apļus pirms finiša, kad sacīkstes tika atjaunotas, viņš bija iekrājis pārliecinošu pārsvaru un faktiski tikai noveda braucienu līdz loģiskam tā nobeigumam.

Jāsaka, ka kopumā Trueksam, vēl līdz šim restartam, nedēļas nogale Pokono trasē bija veiksmīga, jo viņš startēja no ceturtās pozīcijas, pirmajā starpfinišā esot pirmajam, bet otrajā – ceturtajam.

Tiesa, jāpiebilst, ka Bušs un Harviks arī šajā posmā tukšā nepalika, jo ieņēma, attiecīgi, trešo un ceturto pozīciju. Otrajā vietā ierindojās Kails Larsons.

Skatoties kopvērtējumu, Kails Bušs ir saglabājis savu pirmo pozīciju, bet Kevins Harviks no trešās vietas ir pacēlies uz otro, apsteidzot Džoiju Logano. Savukārt Martins Truekss jaunākais turpina kāpt aizvien augstāk, jo pēdējo divu braucienu laikā no astotās pozīcijas nu ir ticis līdz ceturtajai.

Nākamais NASCAR "Monster Energy Cup" seriāla posms norisināsies Mičiganas Starptautiskajā spīdvejā, jau šīs nedēļas nogalē.

NASCAR "Monster Energy Cup Series" kopvērtējums pēc 14. posma

#PilotsUzvaras/Punkti
1.Kevins Harviks5/573
2.Kails Bušs4/624
3.Martins Truekss jaun.2/487
4.Džoijs Logano1/534
5.Klints Bovjers1/453
6.Ostins Dilons1/269
7.Brets Keslovskis474
8.Kurts Bušs447
9.Denijs Hemlins437
10.Kails Larsons425
11.Raiens Bleinijs413
12.Eriks Almirola406
13.Džimijs Džonsons360
14.Čeiss Eliots334
15.Eriks Džonss322
16.Rikijs Stenhauss jaun.319
.........

Izmantotie resursi:
https://www.nascar.com/