Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Notiks vēl nebijušas autosacīkstes ar iespējamu Hamiltona un Alonso dalību

Juris Grīns
Juris Grīns

Notiks vēl nebijušas autosacīkstes ar iespējamu Hamiltona un Alonso dalību
Arī F1 čempions Hamiltons varētu startēt "Extreme E". Foto: Facebook.com/LewisHamilton

F1 komandas "McLaren" izpilddirektors Žils de Ferāns šobrīd veido jauno sacīkšu čempionātu elektriskajām mašīnām, kas norisināsies tādās eksotiskās vietās kā Arktika, Himalaji, Sahāras tuksnesis, Amazones džungļi un Indijas okeāna reģions.

De Ferāns prezentējis ambiciozu plānu par elektrisko bezceļu automobiļu sacīkšu seriālu "Extreme E". Sportisti tajā sacentīsies ar SUV tipa braucamrīkiem, ko pilnībā darbina elektrība, un sezona sastāvēs no pieciem posmiem līdz šim autosportā maz iepazītās vietās. Savukārt, lai piesaistītu vēl lielāku uzmanību, jau šobrīd notiek centieni pievilināt labi zināmus sportistus. De Ferāna plānos ir pierunāt startēt ekstremālajās sacīkstēs gan Lūisu Hamiltonu, gan Fernando Alonso.

"Es šorīt rakstīju Alonso ziņu," stāsta De Ferāns. "Viņš dotu lielu pienesumu šīm sacensībām, jo ir ļoti slavens un ātrs braucējs. Būtu jauki, ka šajās sacīkstēs brauktu tādi piloti kā viņš. Tās būs piemērotas tiem, kas mīl izaicinājumus, alkst piedzīvojumu un kuriem rūp dabai draudzīgi risinājumi. Būtu lieliski, ja arī Hamiltons piedalītos sacīkstēs un būtu daļa no šī piedzīvojuma. "Extreme E" ir unikāla disciplīna, kas apvienos sportu, piedzīvojumus un izklaidi - šāds koncepts iepriekš nav bijis."

Elektriskajos SUV spēkratos tiks izmantotas tehnoloģijas, kas attīstītas "Formulā E", bet tajā pašā laikā tie būs aptuveni divreiz jaudīgāki. Savukārt sacensību ātrumposmi būs apmēram 10 km gari, bet notikumi tiks atspoguļoti īpašā filmu sērijā, kuras veidošanai piesaistīti atzīti savas jomas speciālisti. Pirmās "Extreme E" autosacīkstes plānots rīkot 2021. gadā.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro