Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Blakusvāģu pilots Gorbenko lauzis kāju skijoringa sacensībās

Ints Megnis
Ints Megnis

Blakusvāģu pilots Gorbenko lauzis kāju skijoringa sacensībās
Didzis Gorbenko slimnīcā. Foto: Team 191

Latvijas blakusvāģu motokrosa pilots Didzis Gorbenko, kurš pērnajā rudenī ar Latvijas izlasi izcīnīja bronzu Nāciju kausā, pirms nedēļas Latvijas čempionātā skijoringā kritienā lauzis kāju.

Incidents noticis 26. janvārī, turklāt sacensību noslēdzošā brauciena pēdējā aplī. "Sekas bija nojaušamas uzreiz - Didzis ir cīnītājs, kurš pēc kritieniem vienmēr aši ceļas un brauc tālāk, taču šoreiz tā nebija. Viņš palika guļot sniegā un uzreiz jautāja pēc ātrās palīdzības," vēsta viņa pārstāvētā komanda.

"Pēc vairāku stundu izmeklējumiem noskaidrots, ka Didzim lauzta kāja, un nepieciešama operācija. Operācija ir veikta, nu jau sportists ir mājās. Taču priekšā smags darbs - atveseļošanās, kā arī vingrošana, lai muskuļi un saites neatrofētos," paudusi komanda, sakot, ka, pateicoties sportista šīs sezonas plānotajam līdzbraucējam Elvijam Muceniekam, tiks piesaistīta pieredzējusi fizioterapeite.

Par Gorbenko un Mucenieka sadarbību tika pavēstīts janvārī. Pats Mucenieks pagājušajā pavasarī kritienā pasaules čempionāta posmā guva ļoti smagas traumas un atzīst, ka pagaidām vēl nav drošs vai spēs turpināt karjeru blakusvāģu motokrosā.