Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Eiropas čempionvienību kausu spīdvejā iegūst Považnijs ar partneriem

Eiropas čempionvienību kausu spīdvejā iegūst Považnijs ar partneriem
Romāns Považnijs
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Sestdien Ungārijas pilsētā Miškolcā norisinājās Eiropas čempionvienību kauss spīdvejā, kuru ieguva Krievijas klubs Balakovas "Turbina". Čempionu rindās brauca arī Daugavpils "Lokomotīves" leģionārs Romāns Považnijs.

Eiropas spīdveja čempionvienību kauss pirmo reizi norisinājās 1998. gadā, kad par čempioniem tika kronēti Bidgoščas "Polonia" braucēji. Arī Daugavpils "Lokomotīve" šajās sacīkstēs bijis biežs viesis, divas reizes tiekot arī pie medaļām. 2005. gadā daugavpilieši pat tika līdz otrajai vietai, bet tā kā šie mači tiek ignorēti gandrīz visās spīdveja lielvalstīs, to reputācija ne tuvu nav tā spīdošākā.

Šogad par dalībnieku sastāvu gan nevajadzētu sūdzēties, jo Ungārijas pilsētā Miškolcā startēja daudzi braucēji ar vārdu. Par čempionu ar 21 punkta pārsvaru kļuva Krievijas klubs "Turbina", kas pirms sacīkstēm papildinājās ar tādas raudzes braucējiem kā Andreass Junsons un Gžegožs Valaseks. Uzvarētāju rindās brauca arī Latvijā labi pazīstamais Romāns Považnijs un cits krievs Deniss Gizatuļins.

Otrajā vietā finišēja Ungārijas klubs "Miszkolc", kas šogad zaudēja vietu Polijas 1. līgā. Jāpiemin, ka vienību pirms fināla papildināja tādas slavenības kā Rūne Holta, Niki Pedersens un Macejs Kucjapa. No viņiem gan neviens nenobrauca pārāk labi, un galveno lomu spēlēja ungāri Jozefs Tabaka un Norberts Māgoši.

Trešo vietu ieņēma Polijas klubs "Falubaz Zielona Gora", kuru pārstāvēja Gžegožs Zengota, Nils Kristians Iversens un divi poļi.


Pauls Jonass. Foto: @piclabphoto34
1

Jonasam avārija un 29. vieta MXGP posma kvalifikācijā

LETA. Latvijas motosportists Pauls Jonass sestdien pasaules motokrosa čempionāta Francijas "Grand Prix" kvalifikācijā MXGP klases sacensībās piedzīvoja avāriju pirmajā pagriezienā un izstājās, ierindojies 29. vietā.
Makss Verstapens. Foto: Joao Filipe/PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Verstapens uzvar Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā

LETA--AFP/DPA. "Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien Imolas trasē bija ātrākais Pirmās formulas (F1) pasaules čempionāta Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs ātrākais Emīlijas Romanjas "Grand Prix" pirmajos divos treniņos

LETA--AFP. "Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņos.