Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Laipnieks uzvar otrajā posmā un pārņem vadību "Openkart" čempionātā

Laipnieks uzvar otrajā posmā un pārņem vadību "Openkart" čempionātā
Foto: Toms Kalnītis

Ceturtdien, 3.martā, "Ātruma cilts" kartinga hallē Rīgā pirmo uzvaru sezonā un 12.karjerā izcīnīja pašreizējais čempions Andrejs Laipnieks. Uzvara Andrejam ļāva atkal kļūt par kopvērtējuma līderi, par vienu punktu apsteidzot Krišu Jaunzemi, kuram sacīkstē otrā vieta.

Andrejam šī bija trešā čempionāta uzvara pēc kārtas šajā trasē un tagad viņš ir tikai vienas uzvaras attālumā, lai atkārtotu Ivara Strenča uzvaru rekordu. Trešais sacīkstē Dzintars Raits, kurš pirms nedēļas triumfēja Attīstības līgas posmā, viņam uzvara Izaicinājuma kausā. Soli no pjedestāla palika Gatis Bergmanis, kurš neapšaubāmi ir pagaidām sezonas lielākais pārsteigums vislabākajā nozīmē - Gatim jau otrais pjedestāls Izaicinājuma kausā. Aiz Gata ierindojās Dāniels Lācis un Kristaps Grīnieks ar absolūti vienādu laiku, bet Dānielam labāks ātrākais apļa laiks. Septītais posmā un pirmo reizi uz pjedestāla Izaicinājuma kausā Andris Ratkus.

Komandām kārtējā pārliecinošā uzvara "SNB Racing" (Laipnieks, Jaunzemis, Rūdolfs Šmits), otrie "Dynamit" ar Raitu, Kasparu Zuģicki un vārda dienas gaviļnieku Tālu Meļķi sastāvā, bet trešie "Spiediens" (Renārs Paiders, Toms Kalnītis un Artūrs Bonders). Debitantiem pārliecinoši labākais Zuģickis, bet otrais Artūrs Vīķis, trešais Madars Vīķis.

Kopumā šajā sacīkstē, kas tika aizvadīta pēc tā saucamās kausa izcīņas formāta, kas katrs dalībnieks ar katru no kartingiem veic vienu braucienu uz ātrāko apļa laiku, bet rezultāts ir šo laiku summa, piedalījās 42 dalībnieki. Izmantoti tika seši karti. Sacensībās jaunu Openkart aizvadīto sacīkšu rekordu uzstādīja Ingus Grasmanis un Ivars Strencis - abiem veterāniem nu ir 164 dažādas raudzes Openkart sacīkstes aiz muguras.

Ar diviem no sešiem kartiem ātrākie bija Laipnieks un Raits, pa vienai reizei Jaunzemis un Grīnieks.

2. posma TOP 10

VietaBraucējsKomandaRezultātsAtstatums
1Andrejs LaipnieksSNB RACING2:11.53-
2Krišs JaunzemisSNB RACING2:12.02+0.49
3Dzintars RaitsDYNAMIT2:12.03+0.50
4Gatis BergmanisBALTIC AUTO PARTS2:12.13+0.60
5Dāniels LācisZDK2:12.44+0.91
6Kristaps GrīnieksBALTIE2:12.44+0.91
7Andris RatkusRAFINĀTORI2:12.63+1.10
8Kaspars ZuģickisDYNAMIT2:12.89+1.36
9Jānis Čudovs3PERA2:12.91+1.38
10Renārs PaidersSPIEDIENS2:13.05+1.52

Kopvērtējums pēc 2.posma

Braucēji

VietaBraucējsKomandaPunkti
1Andrejs LaipnieksSNB RACING89
2Krišs JaunzemisSNB RACING88
3Gatis BergmanisBALTIC AUTOPARTS67
4Dāniels LācisZDK61
5Kārlis KleinhofsMOVERS.LV57
6Ivars StrencisMBA RACING55
7Kaspars RitumsMOVERS.LV53
8Renārs PaidersSPIEDIENS48
9Toms KalnītisSPIEDIENS45
10Rūdolfs ŠmitsSNB RACING44

Komandas

VietaBraucējsKomandaPunkti
1SNB RACINGJaunzemis / Laipnieks / Šmits40
2BALTIC AUTOPARTSBergmanis / Vītols / Sjomins26
3MOVERS.LVRitums / Kleinhofs / Freimanis24
4SPIEDIENSBonders / Kalnītis / Paiders24
5ZDKLācis / Z.Mēnese / K.Mēnese18

Izaicinājuma kauss

VietaBraucējsKomandaPunkti
1Gatis BergmanisBALTIC AUTOPARTS67
2Kārlis KleinhofsMOVERS.LV57
3Renārs PaidersSPIEDIENS48
4Toms KalnītisSPIEDIENS45
5Rūdolfs ŠmitsSNB RACING44

Izmantotie resursi:
OpenKart


Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.