Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Septiņkārtējais čempions Džonsons avarē un izstājas no cīņas par titulu

Juris Miņins
Juris Miņins

Septiņkārtējais čempions Džonsons avarē un izstājas no cīņas par titulu
Foto: AFP/Scanpix

NASCAR "Monster Energy Cup Series" čepionātā aizvadītajā naktī noslēdzās pirmais izslēgšanas maču posms pēc kura tika atsijāti četri piloti, kuri par titulu vairs necīnīsies, viņu vidū bija arī Džimijs Džonsons.

NASCAR prestižākais sacīkšu seriāls vakardien aizvadīja savu 29. posmu, kurš risinājās Šarlotes trasē. Tiesa, šogad pilotus gaidīja ja ne pārsteigums, tad jauna pieredze, jo iepriekš šajā trasē braucieni notika pa ovālu, bet šogad organizatori nolēma ļaut pilotiem sacensties tā sauktajā "ceļu trasē", t.i., eiropas autosporta faniem ierastā trases konfigurācijā, kurā ir pagriezieni uz abām pusēm.

Tāpat papildus intrigu šim braucienam piedeva arī apstāklis, ka šis bija trešais izslēgšanas sacīkšu posms un pēc tā arī tika atsijāti četri lēnākie un neveiksmīgākie piloti, kuriem šogad cīņa par čempiona titulu tad arī beigtos.

Varbūt iepriekšminētie apstākļi nospēlēja savu lomu, jo cīniņš starp pilotiem izvērtās gana spraigs un beigu beigās noveda pie tā, ka vadībā esošie Martins Truekss juniors un Džimijs Džonsons, cīnoties par pirmo vietu, bet, precīzāk, Džonsonam mēģinot apsteigt Trueksu, izraisīja avāriju, kā rezultāta abiem nācās kāpt ārā no saviem auto.

Ja Trueksam šī avārija sezonas perspektīvu ziņā neko daudz neietekmēja, tā kā nākošajam posmam viņš bija kvalificējies, tad Džonsonam, kuram šī sezona ir ļoti blāva un neizteiksmīga, izstāšanās no brauciena nozīmēja arī izstāšanos no cīņas par čempiona titulu. Interesanti, ka, ja Džonsons vienkārši sekotu līdzi Trueksam un tā arī finišētu, bet avārija notika pašā sacīkšu izskaņā, viņš tiktu otrajā izslēgšanas braucienu kārtā.

Lai vai kā, bet par uzvarētāju Šarlotes "Roval" trasē (Tā šo trasi sāka saukt, kad tai nomainīja konfigurāciju no "Oval" uz "Road course") kļuva Raiens Bleinijs. Aiz viņa finišēja Džeimijs Makmarejs un Klints Bovjers.

Jāpiebilst, ka līdz ar Džimiju Džonsonu no tālākās cīņas par čempiona titulu izstājās vēl trīs piloti – Denijs Hemlins, Ostins Dilons un Eriks Džonss.

NASCAR "Monster Energy Cup Series" cīņa par titulu

#PilotsPunktiUzvaras
1.Kails Bušs30557
2.Kevins Harviks30507
3.Martins Truekss jr.30384
4.Breds Keslovskis30253
5.Klints Bovjers30152
6.Džoijs Logano30141
7.Kurts Bušs30141
8.Raiens Bleinijs30131
9.Čeiss Eliots30081
10.Kails Larsons3006
11.Ariks Almirola3001
12.Alekss Boumens3000

Izmantotie resursi:
https://www.nascar.com/

  +1 [+] [-]

, 2018-10-01 12:02, pirms 6 gadiem
Tas bija viens jautrs posms. Ja pirms tam "fārmlīgas" (Xfinity) sacīkstes radīja šaubas vai šī sacīkste nebūs "braucam vilcieniņā visu laiku, jo nav īsti, kur apdzīt", tad sacīkstē bija pārāk daudz gribētāju gan uz uzvaru, gan tikšanu tālāk uz 12-nieku. Žēl par Džonsonu, bet viņš riskēja, lai pacīnītos par uzvaru - šoreiz zaudēja visu, tā gadās. Bet nu tas, ka viņu no 12-nieka izstūma braucējs (Larsons, #42), kura auto bija teju vai nebraucams (priekšējais labais ritenis faktiski bija 30 grādu savērsumā pret ceļu) un lai pagrieztos pa kreisi un tiktu garām auto, kas apstājies labi ja simts metrus pirms finiša līnijas (un iegūtā pozīcija ļautu tikt tālāk), vajadzēja pat sienā ietriekties, vispār bija kulminācija