Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Tiks aizvadītas jau 300. sacīkstes "Openkart" vēsturē

Tiks aizvadītas jau 300. sacīkstes "Openkart" vēsturē
Foto: openkart.lv

Otrdien, 6. septembrī jaunais mācību gads Openkart amatieru kartinga kustībai iesāksies ar apaļu jubileju, proti, šīs sezonas 12. posms būs 300. sacīkste kopš Openkart izveidošanas 2007. gada februārī.

Sacīkste notiks sporta kompleksa "333" jaunajā trasē virzienā pret pulksteni, kas trasē tiek izmantots ikdienā. Šogad šajā trasē čempionāta posms notiks jau trešo reizi un piekto kopš trase parādījās kalendārā pagājušā gada nogalē. Šogad pa vienai uzvarai jaunajā trasē ir Andrejam Laipniekam un Harijam Cīrulim, bet kopvērtējuma līderim vēl šajā trasē nav izdevies uzvarēt, lai gan divas reizes finišēts otrajā vietā.

Pēc uzvaras Uzvaras parkā Andrejam izdevies punktu starpību samazināt līdz sešiem punktiem un abi titula pretendenti šobrīd ir praktiski identiskās pozīcijās cīņa par otro čempiona titulu, ja nu vienīgi šobrīd nedaudz labāk izskatās Kriša bilance ar 5 uzvarām pret Laipnieka 3. Saasinās arī cīņa par 3.vietu kopvērtējumā un arī par uzvaru izaicinājuma kausā, pat cīņa par gada debitanta lauriem ir sīva. Vienīgi komandu kopvērtējumā jau tagad var droši apgalvot, ka "SNB Racing" izcīnīs trešo titulu pēc kārtas, taču tajā pašā laikā cīņa par 2-4 vietu ir tikai saasinājusies..

12.posmā izmantosim formātu ar kvalifikāciju, pusfināliem un fināliem. Kā parasti tiks izmantoti arī atsvari - gan trases, gan Openkart krēsli.

12.posma dienaskārtība (otrdien, 06.09.2016)

no 18.00 treniņi (10 min = 10 EUR)
no 18.30 reģistrācija
19.15 dalībnieku sapulce
19.30 kvalifikācija (7 min)
20.15 pusfināli (7 min)
21.00 finālbraucieni (13 min)
22.30 apbalvošana
Dienaskārtība var mainīties atkarībā no dalībnieku skaita

Pieteikties sacensībām var šeit: OpenKart

Formāts un trase

Formāts - kvalifikācija un pusfināli 7 minūtes kvalifikācija, finālbraucieni 13 minūtes (uzvarētājs iegūst tiesības startēt augstākā finālbraucienā)
Virziens - pret pulksteni
Apbalvoti tiek posma pirmo trīs vietu ieguvēji, Izaicinājuma kausa pirmo trīs vietu ieguvēji, komandu ieskaites pirmo trīs vietu ieguvēji, debitantu ieskaites pirmo trīs vietu ieguvēji un finālbraucienu uzvarētāji.

Kopvērtējums pirms 12. posma

Braucēji:

VietaBraucējsKomandaPunkti
1Krišs JaunzemisSNB RACING468
2Andrejs LaipnieksSNB RACING462
3Gatis BergmanisBALTIC AUTO PARTS318
4Dāniels LācisZDK304
5Jurijs FedorenkoFM RACING272
6Renārs PaidersSPIEDIENS236
7Zane Katrīne MēneseZDK233
8Jānis Čudovs3PERA223
9Ingus GrasmanisVETERĀNI222
10Kristīne MēneseZDK204

Komandas:

VietaKomandaBraucējiPunkti
1SNB RACINGJaunzemis / Laipnieks / Šmits220
2ZDKLācis / Z.Mēnese / K.Mēnese136
3SPIEDIENSBonders / Kalnītis / Paiders123
4BALTIC AUTOPARTSBergmanis / Vītols / Sjomins121
53PERAČudovs / Sproģis / E.Bērziņš74

Izaicinājuma kauss:

VietaBraucējsKomandaPunkti
1Gatis BergmanisBALTIC AUTO PARTS318
2Jurijs FedorenkoFM RACING272
3Renārs PaidersSPIEDIENS236
4Zane Katrīne MēneseZDK233
5Jānis Čudovs3PERA223

Izmantotie resursi:
OpenKart


Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.