Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Džonsons izcīna otro uzvaru pēc kārtas

Džonsons izcīna otro uzvaru pēc kārtas
Džimijs Džonsons
Foto: AP/Scanpix

Pie savas otrās NASCAR "Sprint Cup" uzvaras pēc kārtas tika Džimijs Džonsons, kurš triumfēja "Shelby American" posmā, Lasvegasā. Tādējādi pagājušās sezonas čempions kļuva par šīs sezonas uzvarām bagātāko pilotu un pakāpās seriāla kopvērtējumā.

Trešās šīssezonas "punktu sacīkstes" un otrā Džimija Džonsona uzvara, pēdējo četru sezonu čempions parāda, ka arī šogad viņš cīnīsies par titulu. Ja pirms nedēļas Džonsonam bija jābūt pateicīgam gadījumam, tad aizvadītajā naktī visu izšķīra stratēģija, jo pēdējā boksu ameklējuma reizē Džonsonam tika nomainīti visi četri riteņi kamēr viņa konkurentiem vien divi, kas vēlāk arī atsaucās mašīnas braukšanas spējā, t.i., saķerē ar trasi.

Savukārt cits "Hendrick Motorsports" pilots Džefs Gordons, kurš arī bija viens no tiem, kurš mainīja tikai vienu riepu pāri, vadībā atradās 219 no 267 apļiem, taču tieši nepareizās pitstopu stratēģijas dēļ bija spiests samierināties ar trešo vietu. Trešais "Hendrick Motorsports" pilots, Marks Martins finišēja ceturtais, bet vienīgais citas komandas pilots, kurš spēja iekļūt TOP-4 bija pašreizējais kopvērtējuma līderis Kevins Harviks. Pēc sacīkstēm Harviks sacīja: "Mēs varam ar viņiem cīnīties un viņi to ļoti labi zina." Tik tiešām, pēdējōs gados cīnīties ar "Hendrick Motorsports" komandu ir ļoti grūti un viņu dominance komandu vērtējumā ir neapstrīdama.

Pēc sacīkstes Džonsons piekrita otrās vietas ieguvējam, sacīdams, ka, lai arī komanda ir uzņēmusi tiešām labu tempu, neaizsniedzami viņi nejūtas. Savukārt Džefs Gordons īsti nebija apmierinās ar sacensību gala iznākumu: "Noteikti, mēs varam parādīt daudz vairāk nekā parādījām. Mēs brauksim labāk, pašlaik mēs tikai ieskrienamies." Runājot par neveiksmīgi izvēlēto pitstopu stratēģiju Gordons atbildēja: "Ja es uzvarētu, Stīvs Letarts izskatītos kā ģēnijs, bet uzvarēja Džimijs un ģēnijs pašlaik ir Čads Knauss. Pēc finiša es ar viņu runāju un viņš arī ir sarūgtināts."
Pads Knauss arī nebija kategorisks savos apgalvojumos: "Es neteiktu, ka biju gudrāks par Stīvu. Viņa lēmums nebija kļūdains, jo Džefs boksos brauca kā pirmais un pēc loģikas likās, ka vajag mainīt tikai divas riepas. Viņiem vienkārši vajadzēja ātrāk atgriezties trasē. Savukārt mums, lai viņus apsteigtu, vajadzēja mēģināt kaut ko savādāku."

Visbeidzot "pole position" ieguvējs Kurts Bušs sacīksti beidza 35. vietā, jo bija iesaistīts avārijā, kuru izraisīja Džeimijs Makmarijs (34.) un Huans Pablo Montoija (37.). Skots Spīds, kurš Latvijas autosporta līdzjutējiem ir zināms pēc startiem F1, finišēja 22. vietā.

"Shelby American" rezultāti

VietaBraucējsNr.MašīnaVietaBraucējsNr.Mašīna
1.Jimmie Johnson48Chevrolet6.Joey Logano20Toyota
2.Kevin Harvick29Chevrolet7.Tony Stewart14Chevrolet
3.Jeff Gordon24Chevrolet8.Clint Bowyer33Chevrolet
4.Mark Martin5Chevrolet9.Kasey Kahne9Ford
5.Matt Kenseth17Ford10.Greg Biffle16Ford

Pilns finiša protokols: sports.espn.go.com: Sprint Cup Race Results, NASCAR Race Results,...

NASCAR "Sprint Cup" kopvērtējums pēc "Shelby American" posma

VietaBraucējsPunktiVietaBraucējsPunkti
1.Kevin Harvick5066.Greg Biffle-63
2.Clint Bowyer-477.Jeff Burton-76
3.Mark Martin-498.Joey Logano-93
4.Matt Kenseth-589.David Reutimann-109
5.Jimmie Johnson-6310.Carl Edwards-117

Pilns kopvērtējuma saraksts: sports.espn.go.com: Sprint Cup Standings, NASCAR Standings, Auto...

Izmantotie resursi:
espn.go.com


, 2010-03-01 09:59, pirms 14 gadiem
Montoijam vajadzēja palikt F1, tagad par viņu reti kad ir kaut kas dzirdams
, 2010-03-01 10:11, pirms 14 gadiem
Ja seko līdz Nascar, tad tā neteiktu. Manuprāt viņš kļuvis par stabilu top 10 pilotu un runā par viņu pietiekami daudz.
, 2010-03-01 10:15, pirms 14 gadiem
eFutbols.lv rakstīja: Montoijam vajadzēja palikt F1, tagad par viņu reti kad ir kaut kas dzirdams
NASCAR viņš pat esot ne tajās TOP vietās nopelna ap 5 miljoniem tikai no sacensību balvu fondiem un pamatalgas + vēl visādi reklāmas līgumi. Braukāšana starp posmiem notiek vienas valsts ietvaros, nevis visas pasaules. Mājas arī tuvāk. Pie tam te ir daudz maz reālas izredzes kādreiz arī par čempionu kļūt.

Un "reti kad dzirdams" ir nosacīti (kaut gan, iespējams, jo arī reti tiek rakstīts Latvijā par NASCAR), jo pagājušsezon viņš par titulu cīnījās gandrīz vai līdz pēdējam.
Foto: Motorsport.com
1

Leģendārajās Makao GP sacensībās vairs netiks izmantotas F3 mašīnas

Kopš 1983. gada Makao "Grand Prix" sacensības aizvadītas ar "Formula 3" kategorijas mašīnām, bet no nākamā gada tās aizvietos "Formula Regional" spēkrati.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com
1

Leklērs: "Mums ar tēvu tas bija sapnis - startēt Monako un uzvarēt"

Pirmo reizi izcīnot uzvaru savā māju posmā Monako, Šarls Leklērs pēc finiša bija ļoti emocionāli noskaņots, atzīstot, ka šis ir ar savulaik ar nu jau aizsaulē esošo tēvu Ervi lolota sapņa piepildījums. Par sasniegto otro vietu gandarījumu pauda Oskars Piastri, kuram tas ir pirmais pjedestāls sezonā. Tikmēr Karloss Saincs, sākotnēji pirmajā aplī pārplēsis riepu, atzina, ka bijis ļoti priecīgs par iespēju iziet uz atkārtotā starta.
Mario Andreti. Foto: Motorsport.com
1

Mario Andreti: "F1 īpašnieks pateica, ka parūpēsies, lai mēs nekad nenokļūtu čempionātā"

Mario Andreti atklājis, ka nesen "Liberty Media" izpilddirektors Gregs Maffei solījis personīgi parūpēties, lai "Andretti" komanda nekad nenokļūtu līdz startēšanai F1 čempionātā.