Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:455, Did:0, useCase: 3

"Druva Dynamite" no turnīra Varšavā atved zeltu

Andrejs Siliņš

"Druva Dynamite" no turnīra Varšavā atved zeltu
"Druva Dynamite"

29. decembrī Saldus novada lakrosa klubs "Druva Dynamite" piedalījās starptautiskā turnīrā Polijas galvaspilsētā Varšavā, kur spēkiem mērojās ar Polijas un Izraēlas izlasēm un izcīnīja zelta godalgas.

Turnīru komanda iesāka ar spēli pret Izraēlas izlasi. Cīņa iesākās diezgan nervozi, ar vairākiem noraidījumiem. Izraēlas izlasei ir laba nūjas tehnika, kā arī vairāki ārzemju spēlētāji. Druvas spēlētāju nūjas tehnika atpaliek no Izraēliešu tehnikas, tāpēc tika uzsākta asa pretspēle ar daudz spēka paņēmieniem, kas arī attaisnojās rezultātā. Rezultātā uzvara - 7:5. Lakrosa kluba Druva Dynamite labā pa diviem vārtiem guva Gatis Zeps, Ainārs Liekniņš. Savukārt, vienus vārtus iemeta Sandis Liekniņš, Mareks Rubelis un Jurģis Pučka.

Otrā spēle pret Pojijas valstsvienību sākās jau pēc stundas pārtraukuma, paredzēto trīs stundu vietā. Polijas izlasei šī bija pirmā spēle turnīrā. Nedaudz noguruši, bet apņēmības pilni druvinieki metās cīņā un spēle izvērtās par īstu cīņu - trīs reizes Lakrosa klubam Druva Dynamite izdodas izlīdzināt rezultātu - no 3:1 uz 3:3, no 4:3 uz 4:4. Spēles pēdējās minūtēs izdodas rezultātu pietuvināt no 6:4 uz 6:5 un atliek laiks dažas sekundes līdz beigu svilpei.

Cīņa notika līdz pēdējai sekundei un poļus no neizšķirta pamatlaikā paglābj tikai brīnums – Druvas spēlētājs ir vāros, vārti ir sagrauti un tiesneši neredz, kur ir bumbiņa - rezultāts 6:5 Polijas izlases labā. Lakrosa kluba Druva Dynamite labā 2 vārtus guva Gatis Zeps, pa vieniem vārtiem Marekam Rubulim, Sandim Liekniņam, Kārlim Trankalim.

Trešā spēle norit starp Izraēlas un Polijas izlasēm, rezultāts - 7:5 un kopvērtējumā Latvijas komanda Druva Dynamite izcīna zeltu. Izraēlas izlases trenera emocionāls komentārs un īpaša pateicība Latvijas Lakrosa klubam Druva Dynamite par īstu vīru spēles paraugdemonstrējumu un skolu pretiniekiem abās spēlēs ir tikai likumsakarīgi.

Kā atzīmē Druva Dynamite kapteinis Jurģis Pučka: „ Šis ir viens no nozīmīgākajiem panākumiem lakrosa klubam, esmu tiešām lepns par saviem spēlētājiem, kas cīnījās līdz pēdējam. Prieks arī par Gati Zepu, kurš kļuva par turnīra rezultatīvāko spēlētāju. Lielisku spēli demonstrēja arī mūsu vārtsargs Gints Gūtmanis. Liels paldies Saldus novada domei bez kuras atbalsta dalība turnīrā nebūtu iespējama. Esmu tiešām pateicīgs, ka dzīvojam novadā, kas visiem spēkiem atbalsta sporta attīstību.”

Turnīru Polijas un Izraēlas izlases un arī Druvas klubs, izmantoja kā gatavošanās posmu Pasaules čempionātam Denverā, kas norisināsies šajā vasarā. Druva Dynamite klubs ir vairākkārtējs Latvijas čempions un tā spēlētāji aizņem skaitlisku lielu daļu izlases kandidātu sarakstā.

Turnīra foto: https://plus.google.com/u/0/photos/...

Informāciju sagatavoja
Ieva Opoļska
LLF komunikācijas speciāliste
Latvijas Lakrosa federācija

     [+] [-]

, 2014-01-03 19:42, pirms 10 gadiem
virsrakstu pārlasi

     [+] [-]

, 2014-01-03 21:16, pirms 10 gadiem
Hei, toč, izlabojiet virsrakstu!!! Džeki raujās vaiga sviedros, ir tak pelnījuši pareizu komandas nosaukumu nopublicētu

     [+] [-]

, 2014-01-03 22:56, pirms 10 gadiem
Vo, tagad labi. Paldies.