Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.

24 gadus vecais Breidijs Tkačaks šajā NHL sezonā laukumā devās 81 spēlē, izceļoties ar 37 vārtiem un 37 piespēlēm. Komandas kapteinis bija Otavas "Senators" rezultatīvākais spēlētājs, bet gadu iepriekš jaunākais no brāļiem Tkačakiem bija vēl rezultatīvāks, 82 spēlēs izceļoties ar 83 punktiem.

"Neesam izcīnījuši zeltu kopš 1933. gada. Spēlēšana maijā, mācīšanās spēlēt atbildīgos mačos, man ir svarīga. Ar nepacietību gaidu iespēju pārstāvēt savu valsti," runājot ar Otavas medijiem pēc regulārās sezonas beigām, teica Tkačaks.

Amerikāņi pasaules čempionātā triumfējuši tikai vienu reizi – 1933. gadā Čehoslovākijā. Zeltu viņi ieguva arī 1960. gadā, bet tolaik olimpisko spēļu gadā pasaules čempionāts nenotika – amerikāņi uzvarēja olimpiskajās spēlēs un reizē tika padarīti par pasaules čempioniem.

Uz pasaules čempionātu grasījās doties arī Bufalo "Sabres" rezultatīvais centrs Teidžs Tompsons, bet plānus izjaucis savainojums. Jāvārdu teikuši Džonijs Gudro, Sets Džounss, Trevors Zīgress.

Pērn Latvija pret Amerikas Savienotajām Valstīm cīnījās par bronzu un uzvarēja pagarinājumā. Šogad abas būs vienā apakšgrupā un spēkosies 21. maijā. Gan Latvijai, gan Amerikai tā būs grupas beidzamā spēle.

  -1 [+] [-]

, 2024-04-18 19:21, pirms 2 nedēļām
Ooo šitas arī labs! Būs kautiņš

     [+] [-]

, 2024-04-18 21:57, pirms 2 nedēļām
ASV labs sastāvs vācās, jocīgi, parasti jau šie kkādus studentus sūta, ne lielus NHL vārdus.

     [+] [-]

, 2024-04-19 18:18, pirms 2 nedēļām
fagcentrs rakstīja: ASV labs sastāvs vācās, jocīgi, parasti jau šie kkādus studentus sūta, ne lielus NHL vārdus.
Abpusgriezīgs zobens - Ir labi, ka NHL spēlētāji (un ziemeļamerikāņi kopumā) uztver čempi nopietnāk nekā agrāk. Taču spēlēt pret viņiem kļūs grūtāk