Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Bufalo "Sabres" dārgākais spēlētājs Dālīns palīdzēs Latvijas pretiniecei Zviedrijai

Agris Suveizda

Bufalo "Sabres" dārgākais spēlētājs Dālīns palīdzēs Latvijas pretiniecei Zviedrijai
Rasmuss Dālīns. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas 2018. gada drafta pirmais numurs Rasmuss Dālīns pēc klubu sezonas beigām apstiprinājis Ziemeļamerikas medijiem to, ko Zviedrijas medijos bija paziņojis jau pagājušajā nedēļā, - viņš pievienosies Zviedrijas valstsvienībai pasaules čempionātā Čehijā.

"Jā, es braukšu! Daļēji tādēļ, ka vēl nav sajūtas, ka sezona būtu beigusies. Man nepatīk sezonu beigt aprīlī – gribu spēlēt vēl. Un gribu spēlēt zviedru fanu priekšā," televīzijas platformā Viaplay sacīja 24 gadus vecais aizsargs, kuram ir vienu olimpisko spēļu un viena pasaules čempionāta pieredze.

Bufalo "Sabres" jau trīspadsmito sezonu pēc kārtas netika Stenlija kausā, bet kapteiņa palīgs Dālīns 81 spēlē sakrāja 59 (20+39) punktus, 66 soda minūtes un negatīvu lietderību -3 un bija otrais rezultatīvākais komandā aiz Aleksa Taka (75 spēlēs 22+37). Dālīns arī bija desmitais rezultatīvākais aizsargs līgā, taču aizvadīja mazāk rezultatīvu sezonu par iepriekšējo, kurā 78 mačos izcēlās ar 73 (15+58) punktiem.

Dālīnam šī bija pēdējā sezona trīs gadu līgumā par 18 miljoniem ASV dolāru, bet nākamsezon viņam stāsies spēkā iespaidīgais līgums uz astoņiem gadiem par 88 miljoniem dolāru. Dālīns jau šosezon bija dārgākais aizsargs vienībā, bet nākamsezon būs dārgākais spēlētājs arī visā komandā – ja vien, protams, viņu nepārspēs kāds jauns līgums vai spēlētāju maiņa. Šosezon komandas vislabāk apmaksātais hokejists bija Džefs Skiners ar deviņiem miljoniem sezonā. Dālīna komandas biedrs Zemgus Girgensons vasarā kļūs par brīvo aģentu un līguma situācijas dēļ pasaules čempionātā nepiedalīsies, taču labprāt spēlētu olimpiskajā atlasē.

Zviedrija pasaules čempionātu sāks 10. maijā pret ASV, bet ar Latviju tiksies 18. maijā. Vēl grupā būs arī Vācija, Slovākija, Francija, Kazahstāna un Polija. Dālīns iepriekšējoreiz čempionātā spēlēja 2022. gadā, kad Zviedrija ceturtdaļfinālā ar 3:4 pagarinājumā piekāpās Kanādai. Dālīns astoņos mačos izcēlās ar septiņiem (2+5) punktiem un asistēja arī vienīgajos vārtos uzvarā pār Latviju (1:0).

Izmantotie resursi:
https://www.aftonbladet.se/sportbla...
https://twitter.com/pham1717/status...

     [+] [-]

, 2024-04-18 14:04, pirms 2 nedēļām
Skaisti! Dalins var, Girgensons nevar.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-18 16:30, pirms 2 nedēļām
Super. Vienmēr prieks skatīties cik viņš skaisti slido un dala piespēles.

     [+] [-]

, 2024-04-18 16:51, pirms 2 nedēļām
ZORRO rakstīja: Skaisti! Dalins var, Girgensons nevar.
Zemgum nav līguma.

     [+] [-]

, 2024-04-18 18:19, pirms 2 nedēļām
Zemgus Girgensons bija savas komandas mazāk atalgotais spēlētājs!