Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts: Merzļikina haļavas un plēsīgā barakuda no Norvēģijas

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: Merzļikina haļavas un plēsīgā barakuda no Norvēģijas
Larss Haugens
Foto: REUTERS/Scanpix

TV skatītāji dusmīgi pie sevis bubina par ilgo laiku, kas jāgaida līdz “Troņu spēļu” astotās sezonas iznākšanai, tomēr es sev uzmanību novēršu ar vietējo izpildītāju ziepju operām. Nē, ne “Viņas melo labāk” vai “Svešā seja”, bet Latvijas Futbola federācijas prezidenta vēlēšanas. Tajā sazvērestības teoriju un dūrienu mugurā bija vairāk nekā “Kāršu namā”. Sezonas fināls LFF kongresā noslēdzās ar laimīgām beigām, bet Dīvāna ekspertam pavasara sezonā aktuāls kļuvis jautājums par to, vai Viesturs un Oskars spēs kādu dienu salabt un kļūt par “Saldo pārīti”.

Pirms spēles

- Skatos hokeja izlases spēlētāju sarakstu. Ļoti viltīgs variants sastāva nokomplektēšanai, veterāni uz Hēringu paņēmuši līdz veselu maiņu ar izsūtāmajiem. Vismaz sešus no izlases puikām lielveikalā pie alus plaukta neatpazītu.

- Ledus lāčiem šajā turnīrā pietrūkstot desmit vadošo spēlētāju... mums, ja paskaita uz čempionātu neaizbraukušos spēlētājus, vēl vienu vismaz tādu pašu, ja ne labāku izlasi, var nokomplektēt. Spēka maiņa no Ziemeļamerikas, tehniskie izspēlētāji no Kontinentālās līgas un līdz galam nenovērtētie cīnītāji no Centrāleiropas valstu čempionātiem.

Pirmais periods

- Līdz pirmajai bīstamajai epizodei pie norvēģu vārtiem paiet gandrīz piecas minūtes. Cibuļskis, pieslidojot vārtu priekšā un nokrītot, sabaidīja Haugenu, laikot Norvēģijas vārtsargam nodomāt, ka arēnā ir snaiperis.

- Spēles sākumā jāļauj pretiniekiem pāris reizes uzmest pa vārtiem. Savādāk vārtsargs var atdzist. Astoņas minūtes stāvot uz ledus bez darba, Merzļikins nav gatavs izvilkt čempionāta precīzāko metienu tuvajā devītniekā.

- Pirms čempionāta Hārtlija izlasei devu divus norādījumus - jāuzvar iemetieni un jāmet no zilās līnijas. Kāpēc skaidrā latviešu valodā dotos norādījumus izpilda norvēģi, nevis latvju bāleliņi? Ar ceturto metienu ledus lāči dabū jau otro golu. Jāsāk gatavoties spēlei ar Koreju.

- 0:2 nospēlējot pirmo periodu Pasaules čempionātā. Kur tad palika tie solījumi par to, ka tagad mums ir cita komanda un nu tik sitīsim golus pretiniekiem. Neviena reāla vārtu gūšanas iespēja divdesmit nospēlētās minūtēs nemaz nebija.

Otrais periods

- Uzbrucēji nelien pretinieku vārtu priekšā. Tak jāaizsedz skats tam vārtsargam. Ja to nedara uzbrucēji, tad atkal tur lien Cibuļskis, bet rezultāts tāds pats kā pirmajā periodā – tiek nokrists uz slidenā ledus Haugena priekšā.

- Vairākumā neko sakarīgu izspēlēt nesanāk, nav jau vairs izlasē Kerčs, Beļavskis, Tambījevs un pārējie kombināciju meistari, kuriem vēl pietika laiks izvēlēties kurā no tukšajiem vārtu stūriem mest ripu, pēc tam ka aizsargiem no sagrieztajiem virpuļiem paliek slikti ap dūšu.

- Labi ka no Klusā okeāna piekrastes izdevies izvilkt Norvēģijas hokejā izaudzināto barakudu. Balcers kā slidens zutis izšļūc cauri norvēģu aizsardzībai un ar metienu tuvajā augšējā stūrī atklāj Latvijas izlases golu rēķinu čempionātā.

- Ķēniņam starp Latvijas hokejistiem pirmajā spēlē ilgākais lidojuma laiks. Vispirms pacēlās gaisā tiekot iespiests sviestmaizē starp diviem pretspēlētājiem. Pēcāk lidojumā pamanījās ar nūju aizķeksēt pretinieka slidu un nopelnīt divu minūšu atpūtu, skatoties no laukuma otras puses uz savas komandas spēlētāju soliņu.

- Medaļas šogad čempionātā visticamāk nespīd, bet Hārtlija zēni gatavi kļūt par čempioniem – spēlē mazākumā. Ja bieži noraidamies un vārtus neielzaižam, tad vairākuma slepkavu brigādei ir labs procents. Vismaz tas puslīdz labi padodas.

Trešais periods

- Sorokina piruete, Laviņa spēka paņēmiens, Kerča pauze... Epiteti, kas visiem ir zinām un komentārus neprasa. Bet vai kāds no šī gada izlases hokejstiem spēs nopelnīt sava uzvārda iemūžināšanu ar izteiksmīgu hokeja darbību?

- Kurš ir aizliedzis Pavlovam mest par vārtiem? Pat nonākot izcilā metiena izdarīšanas situācijā Pavlovs izdara piespēli uz vietu, kur neviens piespēli negaida, ieskaitot komandas biedrus. Pēdējo rezi sezonā vairāk par vienu golu Pavlovs iemetis pirms trīs sezonām. Varbūt jāpārkvalificējas par aizsargu?

- Kurš met, tam iekrīt. Ja Pavlovs pa vārtiem nemet, gols nevar būt. Ābols ar savu piekto mēģinājumu spēj ripu raidīt garām pretinieku vārtsargam. Trešā perioda vidū atgriežas cerība uz punktu izcīnīšanu pirmajā čempionāta spēlē – 2:2.

- Merzļikins sevi var saukt par spēles lielo veiksminieku. Paveicās brīdī, kad nepiespiesta ripa paslīd garām vārtiem pēc Norvēģijas hokejista bakstīšanās. Paveicās arī brīdī, kad ripa izlec vārtu priekšā un pie tās netiek neviens no norvēģiem, kamēr Merzļikins vizinās aiz saviem vārtiem. Vislielākā paveikšanās pēc tam, kad Merzļikins pats uzdāvināja izdevību norvēģiem, bet metiens trāpa pa devītnieku, līniju nešķērsojot. Ledus lāči grauž nagus par tādu iespēju nerealizēšanu.

Pagarinājums

- “Ej tu [cenzēts]”. Cauri sienām dzirdams kaimiņa izbrīnas pilnais izsauciens brīdī, kad Balcers apvada divus pretinieku laukuma spēlētājus un pastumj ripu garām vārtos uz pauzes palikušajam vārtsargam. Visa slava tiek izlases debitantam, bet neviens nepaspiež roku Cibuļskim, kurš uzklupa virsū pēdējam norvēģim, kuram vēl bija iespēja savu komandu izglābt.

- Divi punkti ir labi, bet vēl vismaz divus kādā brīdī vajadzēs izcīnīt, lai neizkristu no augstākās divīzijas. Pret Somiju varbūt jāpietaupās, lai ar svaigiem spēkiem var korejiešus sakaut jau pamatlaikā.

  +3 [+] [-]

, 2018-05-05 17:34, pirms 6 gadiem
Kādu vēl vienu vēl labāku izlasi salasīt? Pusotru maiņu vēl varētu varbūt....
Pilnīga huiņa

  +1 [+] [-]

, 2018-05-05 17:47, pirms 6 gadiem
Man liekas, ka dīvānā pirdējs pārspīlē.....

  -1 [+] [-]

, 2018-05-05 18:06, pirms 6 gadiem
Sorokina piruete tiešām komentārus neprasa

  +1 [+] [-]

, 2018-05-05 19:01, pirms 6 gadiem
Jebkuram "ekspertam" būtu jāzin, ka piruete ir Beļavska "īpašums". Nu un galīgi muļķīga ir doma "pietaupīties" pret Somiju - pirmkārt, jau principā jākapā no sirds, otrkārt - arī Somija ir ņemama, ko esam ne tik sen pierādījuši.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-05-05 19:21, pirms 6 gadiem
Ja man ir iespēja izlasīt "dīvāna ekspertu" vai kaut kādu standarta spēles aprakstu, tad noteikti lasu "ekspertu". Vajag taču uztvert ar humoru, liekas liela daļa vnk kaut ko tādu nespēj uztvert.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-05 19:39, pirms 6 gadiem
Sulīgi, bet brīžiem tās sulas par daudz. Mazliet jāatšķaida, tad varēs dzert.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-05 19:51, pirms 6 gadiem
Kādas Haļavas Merzliķinam, nepiekrītu! Abi vārti zaudēti tīri dēļ tā ka pārak brīvi atļāvām Norvēģiem mest, pirmajos vārtos Kēniņs varēja tuvāk uziet neatstāt tādu lielu atstarpi lai iedotu piespēli, otrajās vārtos varēja, kaut kas vismaz rikošetu uztaisīt, bet labi aizlidoja un iekrita! Žēl jāpiedomā var aizsardzību, vārtos arī nevajag pārgalvīgas darbības veikt

  +1 [+] [-]

, 2018-05-05 19:54, pirms 6 gadiem
Visnotaļ, vajadzētu pierādīt sevi Indrašim un Bukartam, ja jau tādi šļīperi bija šajā sezona pret lielajām komandām ceru ka golu daudz būs!