Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2542, Did:0, useCase: 3

Ofenhaimers iztur 10 000 latviešu spiedienu: vācu preses reakcija

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ofenhaimers iztur 10 000 latviešu spiedienu: vācu preses reakcija
Latvijas fanes 11. maijā Minskā
Foto: Vladislavs Proškins, f64

Svētdienas vakarā ziņas par hokejistu panākumu neaizņem pirmās rindas Vācijas preses slejās. Vadošajā divniekā ir futbola Bundeslīga un F1 aktualitātes, savukārt hokeja ziņas nosacīti konkurē ar Anglijas Premjerlīgas jaunumiem. Vācieši izceļ Hamburgas zvaigznes Tomasa Ofenhaimera nopelnus.

Vācija svin otro uzvaru divās spēlēs
Spiegel Online Eishockey-WM: Deutschland besiegt Lettland dank...

“Pēc panākuma Vācija cer pirmo reizi kopš 2011. gada iekļūt Pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā (WM-Vierteilfeinalteilnahme). Otrdien plkst. 16:45 tai jāspēlē pret Somiju. “Mēs pamazām iegūstam respektu. Latvieši pārspēja somus – kāpēc mēs nevarētu viņus sakaut,” pēc spēles teica pirmo vārtu autors Marcels Nēbels.”

Ofenhaimeram uzvaras vārti: Vācija sakauj Latviju
Ziņu aģentūra DPA Oppenheimer Matchwinner: DEB-Team schlägt...

“Vācu uzvaru garantam Tomasam Ofenhaimeram viss notiek tā, kā viņš vēlētos. Divdesmit piecus gadus vecais spēlētājs divreiz devās izpildīt soda metienus un divas reizes ielika uzvaras pamatus, tādējādi vācieši Minskā spēruši platu soli izslēgšanas spēļu virzienā.”

”Freezers” zvaigzne Ofenhaimers atkal nodrošina uzvaru Vācijai
Hamburger Abendblatt Eishockey-WM - Freezers-Star Oppenheimer...

“Guvis otros uzvaras vārtus 25 stundu laikā, bullīšu varonis Tomass Ofenhaimers pieņem apsveikumus ar smaidu. Tērauda nervu īpašnieks no Hamburgas otro reizi nodrošināja uzvaru Peta Kortīnas vīriem. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām, 10 000 Latvijas fanu svilpienu pavadīts, Ofenhaimers realizēja tiesneša piešķirto soda metienu.

Iepriekšējo reizi Vācija turnīru ar divām uzvarām sāka 2011. gadā Bratislavā un turpinājumā spēja iekļūt labāko astoņniekā. “Būtu lieliski, ja tā turpinātos,” teica Ofenhaimers. “taču mums priekšā ir daudz smaga darba.””

Ofenhaimeram uzvaras vārti pret Latviju
Frankfurter Allgemeine Zeitung Eishockey-WM: Deutschland schlägt Lettland 3:2

“Pateicoties Tomasa Ofenhaimera gūtajiem vārtiem, Vācijas valstsvienība ievērojami uzlabojusi izredzes iekļūt Pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. Uzvara pēcspēles metienos pret Kazahstānu un panākums pār Latviju divās spēlēs atnesis piecus punktus.”

Vācijai svarīga uzvara pār Latviju. Panākums 3-2 pret Somijas kāvējiem.
Eishockey.info Weltmeisterschaft 2014: Wichtiger Sieg für...

“Vācijas hokejisti Baltkrievijā izcīnījuši otro panākumu pēc kārtas. Pēc uzvaras pēcspēles metienos pār Kazahstānu, trenera Peta Kortīnas jaunā komanda pamatlaikā apspēlēja Somijas kāvēju Latviju. Turnīra plāns – iegūt pēc iespējas vairāk punktu pirmajās divās spēlēs – ticis izpildīts godam.”

Vācija svin 3-2 uzvaru pār Latviju
Eishockey-24.de DEB: Deutsche Nationalmannschaft heute bei der...

(Pirms spēles) “Vācijas valstsvienība pēc brokastīm devās rīta pastaigā. Saule apspīdēja tuvējo ezeru, cilvēki Minskā nekur nesteidzās. Taču idille paliks pagātnē, kad pēcpusdienā komanda spēlēs pret Latviju.

Galvenais treneris Pets Kortīna rēķinās gan ar stipru pretinieku, gan traku atbalstu tribīnēs. Rīkotāji sagaida, ka uz spēli ieradīsies apmēram 10 000 Latvijas atbalstītāju. Ņemot vērā vācu spēlētāju jaunību, tādos apstākļos ir īpaši svarīgi saglabāt vēsu prātu.”

(Pēc spēles) “24 stundas pēc 2-1 uzvaras pār Kazahstānu valstsvienība ir uzņēmusi ātrumu, izcīnot otro panākumu pēc kārtas. Peta Kortīnas vīriem pelnītu uzvaru nodrošināja vēls trāpījums. Salīdzinot ar vakardienu, treneris nomainīja vārtsargu, Roba Cepa vietā vārtu drošību uzticot Pasaules čempionāta debitantam Filipam Grubaueram.”

Slēpts komentārs: Krokodils

  +3 [+] [-]

, 2014-05-11 20:08, pirms 10 gadiem
10 000 Latvijas fanu?? Fričiem patīk pārspīlēt.

     [+] [-]

, 2014-05-11 20:08, pirms 10 gadiem
Krokodils rakstīja: Openhaimers.
Murgos rādīsies.

 +10 [+] [-]

, 2014-05-11 20:10, pirms 10 gadiem
KazahsLV rakstīja: 10 000 Latvijas fanu?? Fričiem patīk pārspīlēt.
tas gan, bet nu atbalsts mūsējiem ir milzīgs

  -1 [+] [-]

, 2014-05-11 20:24, pirms 10 gadiem
nu noviks kaut kādus meža saitus izvilcis!
lielie vācu giganti par šito parodiju ko sauc par pč neko neraksta
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-11 20:48, pirms 10 gadiem
Starp citu labs jautājums. Mēs bieži ieliekam starp pirmajām lapām. Pieļauju, ka krievi, baltkrievi arī šo pasākumu bieži piemin. Bet kas notiek ar pārējiem? Kanādieši un Amerikāņi domāju, ka nākamais pasākums būs 2018 Korejā, bet kas notiek pārējā Eiropā?

     [+] [-]

, 2014-05-11 20:59, pirms 10 gadiem
Tak netiks nekur tālāk, viņi knapi vinnēja kazahus, mūs pacēla uz noguruma, be tpārējioem kāsīs kā maziņie

     [+] [-]

, 2014-05-11 21:16, pirms 10 gadiem
Mazs aizrādījums autoram. Lai arī vācu divskani "ei" latviski izrunā kā "ai", saskaņā ar normām (slavenajiem un dažu nīstajiem MK noteikumiem nr. 144) to atveido kā "ei" jeb "Openheimers". Tā ir sena prakse - analogi ir, piemēram, Leipciga (Leipzig/ "Laipciga"), kaut tas pats sugas vārds "meistars" (meister/ "maister")

  +1 [+] [-]

, 2014-05-11 21:24, pirms 10 gadiem
friči vēl ar favorītiem nav spēlējuši un noveicies bija ka mūsējie vēl bija vakardienas eiforijā.

     [+] [-]

, 2014-05-11 22:38, pirms 10 gadiem
Ir nospēlētas 2/7 spēlēm un vāci sāk jau runāt par 1/4 fināla izredzēm? Nu nu - nesaki hop, pirms neesi pārlecis.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-11 23:36, pirms 10 gadiem
kaamis007 rakstīja: Mazs aizrādījums autoram. Lai arī vācu divskani "ei" latviski izrunā kā "ai", saskaņā ar normām (slavenajiem un dažu nīstajiem MK noteikumiem nr. 144) to atveido kā "ei" jeb "Openheimers". Tā ir sena prakse - analogi ir, piemēram, Leipciga (Leipzig/ "Laipciga"), kaut tas pats sugas vārds "meistars" (meister/ "maister")
Bravo. Kā, piemēram, atombumbumbas "tēvs" Roberts Openheimers. Autors tekstā, citējot vācu presi, gan vienuviet minējis kaut kādu Ofenhaimeru. -Laikam jau speciāli. :-D Starp citu- pats strādāju Austrijā, un šeit vārdu meister izrunā kā maister.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-12 00:40, pirms 10 gadiem
Skatos baigi sakaifojušies Vācieši
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-12 13:30, pirms 10 gadiem
kaamis007 rakstīja: Mazs aizrādījums autoram. Lai arī vācu divskani "ei" latviski izrunā kā "ai", saskaņā ar normām (slavenajiem un dažu nīstajiem MK noteikumiem nr. 144) to atveido kā "ei" jeb "Openheimers". Tā ir sena prakse - analogi ir, piemēram, Leipciga (Leipzig/ "Laipciga"), kaut tas pats sugas vārds "meistars" (meister/ "maister")
sitas labs Smiekli nak par tiem, kas censas metaat gudrisus balstoties uz pasizdomatiem faktiem

MK noteikumi nr 144. paredz Obligātās nekaitīguma prasības diētiskajai pārtikai ar samazinātu enerģētisko vērtību un tās marķējumam

Obligātās nekaitīguma prasības diētiskajai...