Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2546, Did:0, useCase: 3

Guntars Paste: "Kulda ir īsts līderis un balsts, kuram uzticas arī Nolans"

Guntars Paste
Guntars Paste

Guntars Paste: "Kulda ir īsts līderis un balsts, kuram uzticas arī Nolans"
Artūrs Kulda
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc "Olybet" hokeja eksperta Guntara Pastes domām, Latvijas valstsvienības panākums pret Kazahstānu ar 5:4 garantējis mūsējiem palikšanu elites divīzijā un varētu atraisīt rokas turpmākajos mačos. Pēdējā spēlē nepamanīts nav palicis divus vārtus guvušais aizsargs Artūrs Kulda, kurš var darīt jebko un kurš ir komandas balsts. Tiesa, tas nemaina uzskatu, ka Latvijai smagi klāsies ne tikai cīņā pret amerikāņiem, bet arī par dalību ceturtdaļfinālā.

Varam apsveikt Latvijas izlases hokejistus, kuri pēc validoliskās spēles izpildījuši uzdevumu un droši garantējuši palikšanu elites grupā. Proti, Kazahstānai ar šādu sastāvu vairs nav neviena pretinieka, pret kuru iegūt punktus; domāju, ka kazahi kopā ar Itālijas izlasi dos vietu slovēņiem un austriešiem. Turpinot par mūsējo maču, forši, ka ātri iemetām, taču nogulējām sāncenšu uzbrukumu, un tas radīja lielākas problēmas. Pirmajā trešdaļā varēja redzēt, ka latviešiem rezultāts sēž galvā, visi lieliski saprata atbildību, to, ka uzvara noņems slogu, ka nākamos mačus varētu aizvadīt droši un neskatīties atpakaļ.

Pret somiem bija atraisītāks sniegums, rezultāts nespieda, tāpēc viņus dauzījām, nekautrējāmies dot iekšā. Turpretim pret kazahiem nebija nekā tāda, radās problēmas ar disciplīnu. Jā, arī tiesneši deva šaubīgus noraidījumus - sen nebiju neko tādu redzējis. Saprotu, ka varēja sodīt, taču diezgan atklāti tas notika uz vienu pusi.

Teds Nolans ir normāls treneris, ar amerikāņu un kanādiešu uzskatiem, tāpēc pēc pirmās trešdaļas savāca čaļus, bet viņi mierīgi pārņēma iniciatīvu. Lomu nospēlēja Kazahstānas nerealizētie vairākumi - uzreiz varēja redzēt, ka viņi sāk nervozēt, kamēr mūsējie meta vārtus. Ātri no 1:2 dabūjām 4:2, kaut kur galvā parādījās doma, ka spēle ir uzvarēta. Sākās problēmas, un spēle ātri sagriezās, viss bija jāsāk no jauna. Labi, ka Dievs bija mūsu pusē, labi, ka kazahs pielaboja Jura Štāla uzvaras metienu.

Kazahstānai jāsaprot, ka ar astoņiem spēlētājiem nav iespējams izvilkt spēli. Nikolajs Antropovs, Dmitrijs Upers - viņi vairs nav jaunie, fiziski izspiesti. Domāju, ka rīt Kazahstānai pret Krieviju nebūs interesanti, domāju, ka viņiem traktors pārbrauks pāri. (Viedoklim piekrīt arī "Olybet" bukmeikeri, Krievijas panākumu novērtējot ar koeficientu 1,08 jeb ar 92% iespējamību, kamēr kazahu panākumam tiek atvēlēti vien 6% jeb koeficients 16,5.)

Artūrs Kulda starp aizsargiem ir izteikts līderis, tāpat arī Kristaps Sotnieks un Georgijs Pujacs; uzbrukumā otro maču pēc kārtas filigrānas piespēles izdarīja Ronalds Ķēniņš, ne velti viņu nolīga Vankūveras "Canucks". Kulda bija pozitīvs pārsteigums arī Ufas "Salavat Yulaev" trenerim Vladimiram Jurzinovam. Viņš guļas zem ripām, var uzmest. Ja atceramies olimpisko kvalifikāciju, izšķirošajā spēlē pret Franciju Kulda mazākumā trīs reizes bloķēja metienu. Viņa labā spēle nav pārsteigums un nerada izbrīnu. Kulda ir balsts, uz kura turas Latvijas izlases aizsardzība, īsts līderis, kuram uzticas arī Nolans. Īsts līderis.

Nākamajā spēlē pret Amerikas Savienotajām Valstīm nebūs viegli. Amerikāņi ar visiem spēlē vienādi, gadu no gada. Jaunie spēlētāji, jauna komanda. Viņiem junioru hokejs ir ļoti attīstīts - iekšā plūst liela nauda, spēlētāji tiek vākti no visas valsts, kopā dzīvo, mācās, trenējas, spēlē. Amerikāņi piekopj vienu spēles sistēmu, gluži tāpat kā zviedri, no kuriem aizgūta sistēma. Zviedrijā jebkuru spēlētāju no otrās divīzijas vari ielikt augstākās līgas komandā, un viņš zinās lomu, nesabojās spēles zīmējumu. ASV ir laba kustība, labs vairākums, pret krieviem viņi turpināja spēlēt arī pie 1:6. (Arī "Olybet" bukmeikeri uzskata, ka latviešu izredzes pret ASV ir pavisam nelielas - uzvara tiek vērtēta ar 14% iespējamību jeb koeficientu 7.)

Skatoties tālākā nākotnē, protams, gribētos, lai Latvijas izlase spēlētu arī ceturtdaļfinālā. Slogs ir noņemts, mugurā neviens neelpo, tagad spēlētāj būs atraisītāki. Galvenais ir nepazaudēt disciplīnu; ja tā būs, tad varam cīnīties, lai gan pretinieki nav palikuši parocīgākie - amerikāņi, krievi, baltkrievi un šveicieši.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-14 00:51, pirms 10 gadiem
Guntaram Pastem arī pieklibo kustība... Bet čalis ar reālām bumbām

  +6 [+] [-]

, 2014-05-14 00:56, pirms 10 gadiem
Eksperts atradies. Katrā intervijā maina savas domas. Vai nu tad vajag pieturēties pie pirmatnējiem spriedumiem vai vispār labāk paklusēt.

  +6 [+] [-]

, 2014-05-14 00:58, pirms 10 gadiem
stodar rakstīja: Eksperts atradies. Katrā intervijā maina savas domas. Vai nu tad vajag pieturēties pie pirmatnējiem spriedumiem vai vispār labāk paklusēt.
tieshi taa,nevar muusejos nosaukt par luuzeriem bez liidera,tagad mainiit domas,tieshi taapeec Pasti nekad neesmu uztveeris kaa ekspertu lai Alguns man piedod

  +7 [+] [-]

, 2014-05-14 01:06, pirms 10 gadiem
Bet KULDA ir zvērs !!!

     [+] [-]

, 2014-05-14 01:29, pirms 10 gadiem
Ja gribam ceturdaļfinālu, tad būtu labi kaut punktiņu no ASV nočiept, pret Krieviju būs kā būs, turpretī BLR un SUI obligāti jāuzvar

  +2 [+] [-]

, 2014-05-14 01:40, pirms 10 gadiem
Kazahi varbūt vēl var uzvarēt šveiciešus, ja šveicieši viņus nenovērtēs, bet pret somiem, amerikāņiem un krieviem kazahu izredzes ir 0. Protams, ja šo trīs izlašu spēlētāji neizies laukumā pēc jautri pavadītas nakts un tā pamatīgi uzņēmuši uz krūts.
Tā kā piekrītu, ka vieta A grupā mums par 99.99% ir nodrošināta.
Par Artūru Kuldu var tiešām teikt ļoti daudz cildinošus vārdus. Tomēr spēlējis arī NHL... tur sliņķus un viduvējības neņem, jo īpaši no Eiropas.

  +2 [+] [-]

, 2014-05-14 01:43, pirms 10 gadiem
druupis87 rakstīja: Ja gribam ceturdaļfinālu, tad būtu labi kaut punktiņu no ASV nočiept, pret Krieviju būs kā būs, turpretī BLR un SUI obligāti jāuzvar
Ceturtdaļfinālam 2013.gadā pietika ar 10 punktiem (Helsinku apakšgrupā) un 11 punktiem (Stokholmas apakšgrupā). Ar uzvarām pret baltkrieviem un šveiciešiem būs gana daudz punktu ceturtdaļfinālam.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-14 01:44, pirms 10 gadiem
druupis87 rakstīja: Ja gribam ceturdaļfinālu, tad būtu labi kaut punktiņu no ASV nočiept, pret Krieviju būs kā būs, turpretī BLR un SUI obligāti jāuzvar
Nav taisnība. Ar 13 punktiem var mierīgi pretendēt jau uz 3. vietu.

Nevajadzēs 13 punktus, lai iekļūtu 1/4 finālā. Visdrīzāk pietiks ar uzvaru pret Baltkrieviju un vismaz 1 punktu pret Šveici, bet tas atkarīgs no Krievijas un Somijas spēļu rezultātiem.

  +4 [+] [-]

, 2014-05-14 01:52, pirms 10 gadiem
Sotnieks gan šodien pieļāva sev parasti neraksturīgas kļūdas, izskatījās sanervozējies

  +1 [+] [-]

, 2014-05-14 02:06, pirms 10 gadiem
Te jebkurš ieraksts ir sakarīgāks nekā Pastes kunga publiskie prātuļojumi, visi tie murgojumi par pietiks, nepietiks lai saglabātu vietu, pats neko savā laikā nav sasniedzis, experts ibio!

  -3 [+] [-]

, 2014-05-14 03:33, pirms 10 gadiem
kaijs rakstīja: Te jebkurš ieraksts ir sakarīgāks nekā Pastes kunga publiskie prātuļojumi, visi tie murgojumi par pietiks, nepietiks lai saglabātu vietu, pats neko savā laikā nav sasniedzis, experts ibio!
Cik Tu daudz esi sasniedzis ? Sava laika esmu redzejis LC vinu uz laukuma - respekts , lideris.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-05-14 07:53, pirms 10 gadiem
serz rakstīja: Cik Tu daudz esi sasniedzis ? Sava laika esmu redzejis LC vinu uz laukuma - respekts , lideris.
Līderis gan. Droporgs. lai kāds pajautā Ozo par šo.

     [+] [-]

, 2014-05-14 08:02, pirms 10 gadiem
MachimoI rakstīja: Nav taisnība. Ar 13 punktiem var mierīgi pretendēt jau uz 3. vietu.

Nevajadzēs 13 punktus, lai iekļūtu 1/4 finālā. Visdrīzāk pietiks ar uzvaru pret Baltkrieviju un vismaz 1 punktu pret Šveici, bet tas atkarīgs no Krievijas un Somijas spēļu rezultātiem.
2012.g. vienā apakšgrupā 4. vietai bija 15 punkti, otrā - 13 punkti. Skat. stats.iihf.com .

  -1 [+] [-]

, 2014-05-14 08:08, pirms 10 gadiem
serz rakstīja: Cik Tu daudz esi sasniedzis ? Sava laika esmu redzejis LC vinu uz laukuma - respekts , lideris.
laukumā tāds bija. (uzsvars uz vārda 'bija') Tagad palicis vien par klaunu.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-14 09:04, pirms 10 gadiem
Abrags rakstīja: laukumā tāds bija. (uzsvars uz vārda 'bija') Tagad palicis vien par klaunu.
Nu, atšķirībā no šejienes klauniem, viņš vismaz to spēli saprot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-14 14:21, pirms 10 gadiem
Teicamākais no Latvijas hokeja ekspertiem, nevar nepiekrist!

     [+] [-]

, 2014-05-14 14:40, pirms 10 gadiem
zzk rakstīja: Nu, atšķirībā no šejienes klauniem, viņš vismaz to spēli saprot.
pašu spēli noteikti saprot vissīkākajā niansēs, taču vērtējumi par komandu potenciāliem viņam ir pēdējajā laikā ir pilnīgi garām. Atceros, ko viņš pirms gada teica par Freibergu ("spēlētājs no kaut kādas nesaprotamas līgas") vai arī par to, ka Latvija cīnīsies, lai neizkristu...