Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:320, Did:0, useCase: 3

Francijas spēlētājs: "Krievu ātrumi bija pārāk lieli"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Francijas spēlētājs: "Krievu ātrumi bija pārāk lieli"
Aleksandrs Perežogins uzbrūk Francijas vārtiem
Foto: AFP

Svētdien noslēdzās trešā diena Šveicē notiekošajā pasaules hokeja čempionātā. Piedāvājam iepazīties ar komandu spēlētāju un treneru izteikumiem pēc svētdienas mačiem.

Šveice - Vācija (3:2 papildlaikā)

Izšķirošos vārtus papildlaikā guva Šveices lielākā zvaigzne Marks Štraits, kuram vārtu gūšanā palīdzēja vārtsargam skatu aizsegušais Raiens Gārdners: "Nedomāju, ka vārtsargs redzēja metienu. Tāds ir mans darbs, un arī treneris māca "Esi vārtu priekšā". Francijas izlases vārtsargs pirmajā spēlē redzēja pārāk daudz, un šodien šajā ziņā bijām jau nedaudz labāki. Šveices izlases treneris Ralfs Krīgers: "Manuprāt, tā bija labākā Šveices - Vācijas spēle 12 gados, kopš trenēju Šveices izlasi. Tā bija lieliska hokeja spēle, un bija daudz agresijas pozitīvā nozīmē. Ikviens atdeva sevi pilnībā - abās komandās. Mana komanda pie 0:1 tika pārbaudīta psiholoģiski, un mēs guvām smagi izcīnītus vārtus mazākumā. Bijām pelnījuši uzvaru, ja skatāmies uz to, kā noritēja trešais periods un papildlaiks."

Vācijas izlases treneris Ūve Krups: "Tā bija ļoti aizraujoša, emocionāla un grūta spēle. Mana komanda pirmajos divos periodos pat spēlēja labāk. Mums bija iespējas, taču neizmantojām tās. Mača beigu rezultāts parāda, kā attīstījās spēle."

Baltkrievija - Slovākija (2:1 pēcspēles metienu sērijā)

Slovākijas izlases vārtsargs Rastislavs Staņa: "Mēs nesākām spēli, kā vēlējāmies. Gribējām izdarīt spiedienu un vairāk mest pa vārtiem, taču tas bija ļoti grūti, jo pretinieki aizsargājās ar visiem pieciem spēlētājiem, kuri pie tam vēl visi bija novietoti laukuma vidū."

Baltkrievijas izlases uzbrucējs Mihails Grabovskis: "Ikviens mūsu spēlētājs atdeva sevi pilnībā. Spēlējām vienkāršoti, taču mums ir ļoti ātri uzbrucēji, kas zina, ko darīt ar ripu."

Krievija - Francija (7:2)

Francijas izlases aizsargs Baptište Amārs sacīja: "Pats sākums bija grūts, spēle bija pārāk ātra priekš mums. Taču mēģinājām izbaudīt spēli, jo ar Krieviju nebijām spēlējuši kopš 2000. gada. Pret Vāciju tā būs cita spēle. Mums jāspēlē kā komandai, smagi jāstrādā un aizsardzībā jānospēlē bez kļūdām."

Krievijas izlases aizsargs Deniss Grebeškovs: "Francijai ir laba komanda, taču ne pietiekami laba, lai veiksmīgi spēlētu Elitē. Mums šī spēle bija kā gatavošanās nākamajām cīņām. Francijas komanda varētu kļūt spēcīgāka pēc pāris gadiem. Lai arī tagad sākumā šīs arī ir čempionāta spēles, prātā tiek turēts, ka lielākās spēles vēl tikai ir priekšā. Šveicei ir meistarīgi spēlētāji, labs vārtsargs, tā ka, domāju, cilvēkiem būs interesanti vērot mūsu spēli ar Šveici."

Kanāda - Ungārija (9:0)

Kanādas izlasē sauso spēli aizvadījušais vārtsargs Kriss Meisons: "Sākumā biju nervozs. Tādā spēlē, kurā tu zini, ka nebūs daudz metienu pa taviem vārtiem, jābūt ļoti uzmanīgam un nedrīkst zaudēt koncentrēšanos. Domāju, man tas izdevās." Maiks Fišers: "Gribējām iziet laukumā stipri un izsalkuši. Zinājām, ka viņi tam būs gatavi. Paveicām labi savu darbu visās laukuma zonās, veiksmīgi izmantojām savu ātrumu un gabarītus, nedevām pretiniekam iespēju. Martins Sentluī: "Visās līnijās nospēlējām spēcīgi, ripa kustējās ātri. Mums bija svarīgi noturēt spiedienu no sākuma līdz pat beigām."

Ungārijas izlases vārtsargs Levente Zupers: "Ko es varu teikt? Darījām visu, ko spējām. Tādās spēlēs tu daudz iemācies. Kā vārtsargam, tu ienīsti ielaist vārtus, taču visai komandai tas dod labu mācību."

Jāpiebilst, ka spēlē ar Ungāriju lielo sodu (20+5) nopelnījušais Skotijs Apšols automātiski ticis diskvalificēts uz nākamo maču, tātad nepiedalīsies Kanādas cīņā ar Slovākiju.

Izmantotie resursi:
iihf.com

  +5 [+] [-]

, 2009-04-27 03:56, pirms 15 gadiem
kas notiek ar slovākiem..

  +4 [+] [-]

, 2009-04-27 06:34, pirms 15 gadiem
slovāki iesūkā....
to jau varēja redzēt Rīgas spēlēs, viņiem paaudžu maiņa nav bijusi bez sekām...
P.S. ceru ka nē, bet šodien mūsējie iesūkās pret sviedriem - ja vēl pret USA bija cerības paņemt uz izbrīnu, tad ar discliplinētiem svergiem ir dirsā mati....
bet turpinu cerēt uz brīnumu....

     [+] [-]

, 2009-04-27 06:34, pirms 15 gadiem
Njā, izskatās ka slovāki tempus samazinājuši, vai arī pretinieki neļauj spēlēt tā kā vēlās !

  +1 [+] [-]

, 2009-04-27 07:11, pirms 15 gadiem
Envy rakstīja: kas notiek ar slovākiem..
ja es ari pats newaru sprast kas ar winjiem notiek? bet franchi malaci ka wismaz 2 iesita kriewiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-04-27 08:15, pirms 15 gadiem
kanaris rakstīja: slovāki iesūkā....
to jau varēja redzēt Rīgas spēlēs, viņiem paaudžu maiņa nav bijusi bez sekām...
P.S. ceru ka nē, bet šodien mūsējie iesūkās pret sviedriem - ja vēl pret USA bija cerības paņemt uz izbrīnu, tad ar discliplinētiem svergiem ir dirsā mati....
bet turpinu cerēt uz brīnumu....
Ja tu runā ko varēja redzēt Rīgā, respektīvi Hosu, tad neaizmirsti ka viņš ir visas Slovākijas vilcējs, domāju pat viņa brālis ir daudz maz lepns par bračku!

  -2 [+] [-]

, 2009-04-27 08:30, pirms 15 gadiem
nestrīdos, Hosa man vienmēr ir paticis, bet Hosa nav izlase.... slovāki patreiz ir vāji un mums īpaši nevajadzētu priecāties, ka pārbaudē viņus vinējām - vienmēr esmu fanojis arī par slovākiem, bet šoreiz viņi nav tie uz kuriem liktu...
P.S. domāju ka krievi atkal paņems titulu - stipri...

     [+] [-]

, 2009-04-27 08:52, pirms 15 gadiem
kanaris rakstīja: nestrīdos, Hosa man vienmēr ir paticis, bet Hosa nav izlase.... slovāki patreiz ir vāji un mums īpaši nevajadzētu priecāties, ka pārbaudē viņus vinējām - vienmēr esmu fanojis arī par slovākiem, bet šoreiz viņi nav tie uz kuriem liktu...
P.S. domāju ka krievi atkal paņems titulu - stipri...
Kādi Tev "slovāki vāji" kāda "krīze"?! Ja viņiem būtu visi iespējamie veči no NHL, tad gan belari, gan ungāri būtu smagi dabūjuši pa pakaļu! Viņiem reāli tā ir "otrā izlase" ko viņi pārsvarā no Eiropā spēlējošiem savāca.... tas būtu apmēram tas pats, ja mēs izlasi tikai no BAČ + kaut kādās itālijās, dānijās spēlējošajiem savāktu.... tapēc trunāt par kaut kādu slovāku "krīzi" ir muļķīgi.... cik liela viņiem ir tā "krīze" visi redzēsim Vankūvērā, kad domāju viņiem būs pavisam cita izlase (salīdzinot ar šo) un tad "mūsu" Hossa šaubos vai pat tajā slovāku sastāvā tiks....

     [+] [-]

, 2009-04-27 09:19, pirms 15 gadiem
Mjaaa!! Jacer ka Franci nepanems Vaciesus, jo tad parspeles mums var sanakt satikties ar friciem, un tur jau nu ......

     [+] [-]

, 2009-04-27 10:23, pirms 15 gadiem
Jūlis rakstīja: Mjaaa!! Jacer ka Franci nepanems Vaciesus, jo tad parspeles mums var sanakt satikties ar friciem, un tur jau nu ......
Arī jau esi pārspēļu gaidās...? Ar šādu mūsējo spēli +pie fakta, ka austrieši izskatās, ka taupās tieši priekš trešdienas spēles tas nebūt nav nereāli... Bet par frančiem runājot.... labi nokapājot fanči fričus var "paņemt"!!! Ar mājiniekiem viņi pat ļoti cienīgi nokapāja...

  -2 [+] [-]

, 2009-04-27 11:56, pirms 15 gadiem
to als:

a ti dumajesh,chto esli bi ne bilo Dinamo,RD vechi igrali bi gde to v drugom meste chem BACH ili deshevije ligi evropi?

     [+] [-]

, 2009-04-27 12:51, pirms 15 gadiem
Semjonovs rakstīja: to als:

a ti dumajesh,chto esli bi ne bilo Dinamo,RD vechi igrali bi gde to v drugom meste chem BACH ili deshevije ligi evropi?
Nedomāju viss... skaidrs, ka liela daļa tad tik tādā BAČ vai Dānijā arī spēlētu... runa bija par citu! Ka slovākiem reāli šitā ir tik kaut kāda "otrā izlase" un tas būtu apmēram tas pats, ja mēs uz PČ brauktu ar piem. pamatā tik tagadējiem LM un ASK, R 2000 un Latgales večiem (kam ir Latvijas pase) + vēl pieplusojot Čubaru un Macijevski un Durdinu ar Astašenko un moš vēl dažus no citām BAČ komandām(Saviels, Želubovskis)... kā domā? Mēs ta ungārus maz vinnētu?