Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Blogs: Kur palikuši Ovečkins un Krosbijs?

Juris Miņins
Juris Miņins

Blogs: Kur palikuši Ovečkins un Krosbijs?
Sidnijs Krosbijs
Foto: AFP/Scanpix

Ilgus laikus Nacionālā hokeja līga (NHL) bija Sidnija Krosbija un Aleksandra Ovečkina līga, jo viņi bija šī turnīra reklāmas sejas. Viņu duelis arī iezīmēja jaunas ēras sākumu Ziemeļamerikas profesionālā hokeja augstākajā līmenī. Tomēr, pašlaik, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, liekas, ka viņi mediju telpā ir nedaudz aizmirsti.

2004./2005. gada sezona Nacionālās hokeja līgas vēsturē ir iezīmējās ar lokautu. Līgā, kura jau tā nevarēja būt apmierināta ar savu vietu Ziemeļamerikas sporta līdzjutēju favorīt-čempionātu rangā, bija spiesta izlaist sezonu, lai nokārtotu tos jautājumus, kas bija samilzuši iepriekšējo gadu laikā. NHL 2005. gada vasarā bija savā zemākajā punktā kādā vien var atrasties, tāpēc, lai atgūtu skatītāju interesi un atgrieztos sporta dzīvē kā jauns, uzlabots produkts, līga ieviesa vairākas izmaiņas noteikumos, kas, neapšaubāmi, padarīja spēli dinamiskāku un skatāmāku.

Hokejā vairs nebija neizšķirtu, jo uzvarētājs tika noteikts jebkurā gadījumā, spēle kļuva rezultatīvāka, daudz vairāk iespēju uz veiksmīgu spēli lielajā līgā parādījās arī mazajiem, ātrajiem un tehniskajiem spēlētājiem, ne tikai lielajiem un spēcīgajiem "begemotiem" (tā sauc pirmslokauta ēras lielos un spēcīgos hokejistus – aut.), kā tas bija pirms tam. Tomēr, galvenais trumpis ar ko NHL atgriezās Ziemeļamerikas PRO sporta apritē bija divu drafta pirmo numuru duelis. Aleksandrs Ovečkins pret Sidniju Krosbiju. Viņi bija jaunā NHL seja – divi jauni hokejisti, kuri ienāca līgā tieši jau "jaunajā ērā", turklāt, katrs pārstāvēja divas hokeja lielvaras – Krieviju un Kanādu, katrs savu hokeja spēku – Eiropas hokeju un Ziemeļamerikas hokeju. Tāpat arī abu hokejistu spēles stils bija dažāds. Krosbijs bija (un vēl aizvien it), kā jau centra uzbrucējs, uz saspēles veidošanu tendēts, kamēr Ovečkins ir vārtu guvējs.

Šis duelis nelika vilties, jo kopš 2005. gada rudens abi kopā ir izcīnījuši piecas Hārta balvas (NHL regulārās sezonas MVP), trīs Lindsija balvas (vērtīgākais spēlētājs pašu hokejistu vērtējumā), trīs Rosa balvas, piecas Rišāra balvas, kā arī deviņas NHL All-Stars izlases nominācijas un 10 "All-Stars" spēles, kā arī virkni ar citām balvām un atzinībām, tai skaitā arī viens Stenlija kauss. Taču, ja mēs apskatāmies pēdējo sezonu NHL tēlu medijos, tad abi šie spēlētāji jau vairs netiek saukti par līgas vadošajiem hokejistiem. Kas noticis?

Vērojot viņu iespēto pēc statistikas ailēm, jāsaka, ka viņi nebūt nav kļuvuši par sliktākiem spēlētājiem. Ovečkins, iepriekšējās divās sezonās bija stabils 50+ vārtu guvējs (12./13. gada sezonā viņš NHL guva 32 vārtus (+19 vārtus KHL), taču tā bija saīsinātā sezona, kas nozīmē, ka pie 82 mačiem viņš būtu guvis 54 vārtus) un caurmērā viņam iepriekšējās trīs sezonās ir gūti 0.98 punkti vidēji spēlē. Krosbijs, savukārt, iepriekšējās trīs sezonās ir spēlējis pat labāk nekā karjerā kopumā, jo vidēji mačā guvis 1.51 punktu, kas ir par 0.11 punktiem vidēji spēlē vairāk nekā viņa karjeras rādītājs (šogad astoņos mačos šis rādītājs ir sasniedzis atzīmi 1.75 punkti spēlē).

Ja jau viņi nav sākuši spēlēt sliktāk, vēl jo vairāk – viņu sniegums ir nostabilizējies tajā līmenī, kurā spēlē tikai tie, ko vēlāk atzīst par sava laika vai visas hokeja spēles vēstures labākajiem hokejistiem, tad kur ir problēma? Viena problēma, noteikti, ir komandās, jo ar laiku šis duelis no personālijām ir pārgājis uz komandu cīņu, jo "Capitals" nav tikai Ovi un "Penguins" nav tikai Sids, kā tas, iespējams, bija šī stāsta sākumā (Krosbijam gan īsti nekad nav nācies būt vienīgajam elites spēlētājam komandā). Nedz Pitsburga, nedz, jo vēl vairāk, Vašingtona pašlaik nav starp NHL vadošajām vienībām. "Capitals" aizvadītajā sezonā nemaz nekvalificējās "play-off" mačiem, lai gan iepriekšējos gados bija stabila izslēgšanas spēļu komanda (tomēr, ne reizi neiekļuva Stenlija kausa izcīņā). Savukārt Pitsburga, pēc tam kā bija izcīnījusi Stenlija kausu 2009. gada vasarā, trenera Dena Bailsmā vadībā vēl tikai vienu reizi aizkļuva līdz Austrumu konferences finālam, visas pārējās reizes, lai arī komanda ir bijusi nemainīga pēcsezonas dalībniece, viņu sezona ir beigusies ātrāk.

Neapšaubāmi, abas komandas pašlaik pārdzīvo nelielu restrukturizācijas procesu (par pārbūvi to saukt negribētos), jo īpaši tas attiecināms uz Vašingtonas "Capitals", kuri gaida uz debitantu, sevišķi jau Jevgeņija Kuzņecova un Andrē Burakovska, progresu (kopumā komandas uzbrukumā ir četri pirmgadnieki). "Penguins" savukārt kopš tā laika, kad cīnījās par Stenlija kausu, divus gadus pēc kārtas iekļūstot finālā, no vienas no jaunākajām komandām ir kļuvusi par otru vecāko vienību visā NHL. Pieredze, neapšaubāmi, ir ļoti laba lieta, taču tas arī parāda to, ka komanda ilgtermiņā nav spējusi konstanti atjaunot sastāvu, bet paļāvusies vai nu uz saviem spēlētājiem, vai piesaistījusi veterānus, kas, īstermiņa, protams, dod savus augļus, taču ilgtermiņā, ja vien komandai nepaveiksies un vairāki jaunie sistēmā esošie talanti nepieteiks savas pretenzijas uz spēlēšanu NHL jau tuvākajā laikā, tas var būt sāpīgs trieciens.

Otrs faktors ir mazāk saistīts ar sportu, jo virsraksts "Aleksandrs Ovečkins-pret-Sidniju Krosbiju" jau ir sevi izsmēlis. Tas vairs nav nekas jauns, abi hokejisti jau strauji tuvojas savai 30. dzimšanas dienai un viņi, lai arī spēlē labi vai pat lieliski, nav nekas "svaigs". Krosbijs ar Ovečkinu ir NHL superhokejisti, kas, savu komandu sastāvos, cīnās par lokālajiem mērķiem. Turklāt, NHL vairs arī nav vajadzīga šāda reklāmas kampaņa un divu hokejistu pretnostatīšana. NHL ir glābts, Ovečkins un Krosbijs to, ar savu duelēšanos, ir "izvilcis" atpakaļ tajā līmenī, kur ir līgas vieta Ziemeļamerikas sportā. Pašlaik daudz ejošāki ir stāsti par citiem varoņiem un komandām.

NHL pašlaik ir izvēlējušies un veido jaunus varoņus, kamēr vecie (nemaz jau ne tik vecie, ja skatās pēc vecuma) pagaidām ir nolikti maliņā, lai jau jaunā gaismā tos parādītu pēc kāda laika – mazliet citādā kontekstā, mazliet citādā gaismā.

1 2 51 komentārs

  +6 [+] [-]

, 2014-10-30 12:44, pirms 9 gadiem
Pēc pāris gadiem viņi tiks pozicionēti kā komandas pieredzējušākie līderi un par viņiem atkal runās.
Nevar jau būt slavas pilnziedā visu laiku.
Žurnālisti jau arī meklē jaunu materiālu.

     [+] [-]

, 2014-10-30 12:49, pirms 9 gadiem
Krosbijs arī šo sezonu ir uzsācis veiksmīgi ,bet Ovečkins pašlaik spēlē dažādi ,dažās spēlēs ļoti pamanāms ,citās vājāk pamanāms.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2014-10-30 13:05, pirms 9 gadiem
coffijs rakstīja: Krosbijs arī šo sezonu ir uzsācis veiksmīgi ,bet Ovečkins pašlaik spēlē dažādi ,dažās spēlēs ļoti pamanāms ,citās vājāk pamanāms.
Kā redzams, tad neesi lasījis autora rakstīto, bet aprobežojies tikai ar virsraksta izlasīšanu. Neviens nesaka, ka Krosbijs sācis slikti spēlēt.

     [+] [-]

, 2014-10-30 13:30, pirms 9 gadiem
Gaidīju, kad tiks pieminēti, kuri tad ir tie 2 jauniņie, kuri tagad parādās mēdijos.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-30 13:37, pirms 9 gadiem
Maarciss rakstīja: Gaidīju, kad tiks pieminēti, kuri tad ir tie 2 jauniņie, kuri tagad parādās mēdijos.
A kā tev liekas pašam - tādi vispār ir? Ovečkins un Krosbijs jau no pirmās sezonas bija NHL topa līmenī, kā vārtos, tā punktos. Pašlaik tādu jauno pat tuvumā nav.

  -2 [+] [-]

, 2014-10-30 13:40, pirms 9 gadiem
Maarciss rakstīja: Gaidīju, kad tiks pieminēti, kuri tad ir tie 2 jauniņie, kuri tagad parādās mēdijos.
Kā jau minēts iepriekš, tagad nav ne tādu jauno, ne arī kāds vispār tiek izcelts kā INDIVIDUĀLS spēlētājs. Pašlaik NHL reklāma tiek balstīta uz citām vērtībām - komandu.

     [+] [-]

, 2014-10-30 13:58, pirms 9 gadiem
Man jau šķiet, ka pie vainas varētu būt Krosbija traumas un Ovečkina nolaišanās uz vienkārši laba vārtu guvēja līmeni (no elitāta all in all spēlētāja).

     [+] [-]

, 2014-10-30 14:22, pirms 9 gadiem
kino rakstīja: Man jau šķiet, ka pie vainas varētu būt Krosbija traumas un Ovečkina nolaišanās uz vienkārši laba vārtu guvēja līmeni (no elitāta all in all spēlētāja).
Nu... ja mēs par pamatu ņemam parasto patiesību, ka NHL vārtu gūšanas elite ir tie, kas sezonā gūst pa 50 vārtiem, tad Ovečkinam 9 gados kopš debijas NHL ir bijušas 7 šādas sezonas (ieskaitot saīsināto lokauta, jo tajā gadā viņš kopā guva 51, bet, pie 82 mačiem būtu guvis 54, tb spēlēja tādā pašā līmenī pēc būtības). Vidēji karjerā - 49.3 NHL vārti sezonā (atkal, ar piebildi, ka saīsināto sezonu attiecina uz 82 spēlēm).

Pēdējās 2 sezonās viņam ir reālas 51 gola sezonas (NHL+KHL), kā arī 1.07 punkti spēlē (NHL līmenī), kas tāpat ir elites rādītāji (ņemot par pamatu to, ka punkts spēlē ir robežšķirtne). Jā, laika periodā 2010.-2012. viņam bija tāds ne pārāk veiksmīgs laiks, taču pašlaik viņš spēlē tīri ok līmenī, protams, ka ne tādā kā labākajos gados, bet nu tā jau arī būtu utopija cerēt, ka visu laiku pa 60+ goliem metīs un 110+ punktus lasīs.

  +5 [+] [-]

, 2014-10-30 14:35, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nu... ja mēs par pamatu ņemam parasto patiesību, ka NHL vārtu gūšanas elite ir tie, kas sezonā gūst pa 50 vārtiem, tad Ovečkinam 9 gados kopš debijas NHL ir bijušas 7 šādas sezonas (ieskaitot saīsināto lokauta, jo tajā gadā viņš kopā guva 51, bet, pie 82 mačiem būtu guvis 54, tb spēlēja tādā pašā līmenī pēc būtības). Vidēji karjerā - 49.3 NHL vārti sezonā (atkal, ar piebildi, ka saīsināto sezonu attiecina uz 82 spēlēm).

Pēdējās 2 sezonās viņam ir reālas 51 gola sezonas (NHL+KHL), kā arī 1.07 punkti spēlē (NHL līmenī), kas tāpat ir elites rādītāji (ņemot par pamatu to, ka punkts spēlē ir robežšķirtne). Jā, laika periodā 2010.-2012. viņam bija tāds ne pārāk veiksmīgs laiks, taču pašlaik viņš spēlē tīri ok līmenī, protams, ka ne tādā kā labākajos gados, bet nu tā jau arī būtu utopija cerēt, ka visu laiku pa 60+ goliem metīs un 110+ punktus lasīs.
Utopija, ne utopija, bet tā paša Krosbija sniegumā es kritumu nemanu. Pat ar visām pamatīgajām traumām. Jā, vārtus viņš joprojām met daudz, bet KRASI ir samazinājies piespēļu daudzums un arī tie paši vārti ir daudzos gadījumos pateicoties tam, ka Capitals ir tikai viens veids kā mēģināt izspēlēt skaitlisko vairākumu.

  -3 [+] [-]

, 2014-10-30 14:52, pirms 9 gadiem
kino rakstīja: Utopija, ne utopija, bet tā paša Krosbija sniegumā es kritumu nemanu. Pat ar visām pamatīgajām traumām. Jā, vārtus viņš joprojām met daudz, bet KRASI ir samazinājies piespēļu daudzums un arī tie paši vārti ir daudzos gadījumos pateicoties tam, ka Capitals ir tikai viens veids kā mēģināt izspēlēt skaitlisko vairākumu.
Kino klasika Juris visai uzskatāmi visu salika pa plauktiņiem. Tikai tev dikti gribas Ovie no tā plaukiņa nomest. Patiesībā ne tikai tev. ZA virkne pat ar hokeju saistīto.

     [+] [-]

, 2014-10-30 14:58, pirms 9 gadiem
svomalraH rakstīja: Kino klasika Juris visai uzskatāmi visu salika pa plauktiņiem. Tikai tev dikti gribas Ovie no tā plaukiņa nomest. Patiesībā ne tikai tev. ZA virkne pat ar hokeju saistīto.
Salika gan un atzina, ka līmenis ir krities. Kāpēc, tas mani jau neinteresē, jo te pat blakus ir Krosbijs, kuram nekas nekrīt. Attiecīgi jebkādas diskusijas par šo tematu ar mani ir liekas.

     [+] [-]

, 2014-10-30 15:02, pirms 9 gadiem
kino rakstīja: Utopija, ne utopija, bet tā paša Krosbija sniegumā es kritumu nemanu. Pat ar visām pamatīgajām traumām. Jā, vārtus viņš joprojām met daudz, bet KRASI ir samazinājies piespēļu daudzums un arī tie paši vārti ir daudzos gadījumos pateicoties tam, ka Capitals ir tikai viens veids kā mēģināt izspēlēt skaitlisko vairākumu.
Jāsāk jau ar to, ka viņi ir pēc būtības dažādi spēlētāji, kas arī nosaka punktu krāšanās īpatnības. Ovečkinam visās NHL sezonās tik trīs reizes piespēļu ir bijis vairāk nekā vārtu, kamēr Krosbijam VISĀS sezonās pasu ir bijis vairāk kā golu.

Jā, Ovečkins nekad nav bijis un nebūs "assist first" hokejists, tāpēc, iespējams, sev nozog zināmu daļu punktu, taču viņš ir 4x Rišāra balvas ieguvējs. Viņa vērtība ar to arī ir izteikta.

A ja par Krosbiju - savainojumi, protams, ir faktors, taču, kā jau esmu teicis, arī prasme/māka sagatavoties sezonai un izvairīties no savainojumiem atšķir labu no izcila hokejista (Krosbijs, ja nu kas, nav aizvadījis NEVIENU pilnu sezonu visas NHL karjeras laikā).

Par viņa kritumu runājot, piedāvāšu tādus rādītājus - iepriekšējās 3 sezonās viņa vidēji spēlē gūto punktu rādītājs no 1.68 ir noslīdējis uz 1.30. Protams, tas tāpat ir nenormāli daudz overall, taču priekš paša Sida tie ir 0.38 punkti spēlē mazāk (uz 82 spēlēm tie ir 31.16 punkti mīnusā).

  +2 [+] [-]

, 2014-10-30 15:08, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Jāsāk jau ar to, ka viņi ir pēc būtības dažādi spēlētāji, kas arī nosaka punktu krāšanās īpatnības. Ovečkinam visās NHL sezonās tik trīs reizes piespēļu ir bijis vairāk nekā vārtu, kamēr Krosbijam VISĀS sezonās pasu ir bijis vairāk kā golu.

Jā, Ovečkins nekad nav bijis un nebūs "assist first" hokejists, tāpēc, iespējams, sev nozog zināmu daļu punktu, taču viņš ir 4x Rišāra balvas ieguvējs. Viņa vērtība ar to arī ir izteikta.

A ja par Krosbiju - savainojumi, protams, ir faktors, taču, kā jau esmu teicis, arī prasme/māka sagatavoties sezonai un izvairīties no savainojumiem atšķir labu no izcila hokejista (Krosbijs, ja nu kas, nav aizvadījis NEVIENU pilnu sezonu visas NHL karjeras laikā).

Par viņa kritumu runājot, piedāvāšu tādus rādītājus - iepriekšējās 3 sezonās viņa vidēji spēlē gūto punktu rādītājs no 1.68 ir noslīdējis uz 1.30. Protams, tas tāpat ir nenormāli daudz overall, taču priekš paša Sida tie ir 0.38 punkti spēlē mazāk (uz 82 spēlēm tie ir 31.16 punkti mīnusā).
Es domāju, Tu pats labi zini, ka ne jau nu dēļ sliktas sagatavošanās sezonai Krosbijs sačakarēja potīti, dabūja neveiksmīgi pa galvu un tad vēl ar ripu pa redeli.

Jā, punkti ir mazāk, bet spēlētājs pēc šādiem savainojumiem bieži vien pārvērtē savu spēli un vairāk sāk uzmanīties.

     [+] [-]

, 2014-10-30 15:24, pirms 9 gadiem
Kur palicis Ovečkins? Nezinu, bet pēdējās 5 (!) spēlēs šī superzvaigzne nav tikusi pie punktiem. Pirmo reizi savā karjerā.

Jā, viņš izskatījās labi arī vakar pret Detroitu, taču Hovardam garām netika.

     [+] [-]

, 2014-10-30 15:33, pirms 9 gadiem
kino rakstīja: Es domāju, Tu pats labi zini, ka ne jau nu dēļ sliktas sagatavošanās sezonai Krosbijs sačakarēja potīti, dabūja neveiksmīgi pa galvu un tad vēl ar ripu pa redeli.

Jā, punkti ir mazāk, bet spēlētājs pēc šādiem savainojumiem bieži vien pārvērtē savu spēli un vairāk sāk uzmanīties.
To sauc par - hockey sense (tai skaitā, arī to, precīzāk sakot). Paredzēt uz priekšu momentus ne tikai dēļ tā, lai nospēlētu labāk, bet arī, lai nedabūtu pa galvu vai redeli. Jebšu - kāpēc vieni, lai arī spēlē daudz agresīvāk kā Sids aizvada pilnas sezonas, bet viņš nē? Tas pats Ovečkins pagājušsezon izpildīja, teiksim, gandrīz vai 4x vairāk spēka paņēmienu, šīs sezonas sākumā, uz šo dienu - gandrīz 6x vairāk. Un viņam ir 3 pilnas sezonas aizvadītas, kā arī ne reizi nav aizvadījis mazāk kā 72 mačus (Sids tik piecās sezonās no deviņām ir aizvadījis VAIRĀK kā 72 mačus) + nemaz nerunājot par spēlētāju iesaisti starptautiskajā hokejā, kur Ovi ir 68 spēles, Sidam - 22.

Es neapgalvoju, ka tagad kāds tāpēc ir krutāks, vnk vēršu uzmanību uz tendencēm.

Es tāpat nesaku, ka tāpēc viņš ir lūzeris, taču tas viņa karjeru noteikti nepaildzinās un overall tieši tāpēc Pitsburgai būs Lemjē-2. ĻOTI labs hokejists, taču ar piebildi "ja vēl nebūtu traumu".

  -1 [+] [-]

, 2014-10-30 15:38, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: To sauc par - hockey sense (tai skaitā, arī to, precīzāk sakot). Paredzēt uz priekšu momentus ne tikai dēļ tā, lai nospēlētu labāk, bet arī, lai nedabūtu pa galvu vai redeli. Jebšu - kāpēc vieni, lai arī spēlē daudz agresīvāk kā Sids aizvada pilnas sezonas, bet viņš nē? Tas pats Ovečkins pagājušsezon izpildīja, teiksim, gandrīz vai 4x vairāk spēka paņēmienu, šīs sezonas sākumā, uz šo dienu - gandrīz 6x vairāk. Un viņam ir 3 pilnas sezonas aizvadītas, kā arī ne reizi nav aizvadījis mazāk kā 72 mačus (Sids tik piecās sezonās no deviņām ir aizvadījis VAIRĀK kā 72 mačus) + nemaz nerunājot par spēlētāju iesaisti starptautiskajā hokejā, kur Ovi ir 68 spēles, Sidam - 22.

Es neapgalvoju, ka tagad kāds tāpēc ir krutāks, vnk vēršu uzmanību uz tendencēm.

Es tāpat nesaku, ka tāpēc viņš ir lūzeris, taču tas viņa karjeru noteikti nepaildzinās un overall tieši tāpēc Pitsburgai būs Lemjē-2. ĻOTI labs hokejists, taču ar piebildi "ja vēl nebūtu traumu".
Nebiju dzirdējis, ka hockey sense dalās vairākās grupās. Tobišs Krosbijs spēj lasīt spēli, lai krātu punktus, bet uz traumām viņa spider sence izslēdzas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-10-30 15:50, pirms 9 gadiem
kino rakstīja: Nebiju dzirdējis, ka hockey sense dalās vairākās grupās. Tobišs Krosbijs spēj lasīt spēli, lai krātu punktus, bet uz traumām viņa spider sence izslēdzas?
Vai nu tu jūti spēli vai nejūti. Tāpat kā ar auto - viena lieta ir ar pedāli grīdā nēsāties riņķī apkārt, otra, ja redzi, ka priekšā ir nepārredzams pagrieziens, piebremzē... nevis nesies un pēc tam kā varonis stāsti cik tu kruts, ka nebremzējot mēģināji braukt... viss ir vienkārši.

Hokejā tas pats - paredzi, jūti, lasi spēli. Protams, ka 100% garantija tāpat nebūs, jo ir dažādi gadījumi, taču, ja ne reizi nav sanācis nospēlēt visu sezonu, tas arī liek aizdomāties par dažādām lietām.

Hockey sense nav TIKAI spēja uzbrukumā paredzēt kko pāris soļus uz priekšu, tas ir viss kopums - prasme "redzēt" uz priekšu un pieņemt pareizos lēmumus (otrā daļa, iespējams, ir pat svarīgāka kā pirmā).

     [+] [-]

, 2014-10-30 16:02, pirms 9 gadiem
Ja runājam par reklāmu, tad NHL tagad ir izgājis tiešu uz šiem dueļiem(nezinu vai latviski īstais vārds ) jeb angliski sakot - rivalries. Piemēram, nesenā spēle starp Ducks un Sharks. Abas kalifornijas komandas, itkā dienvidnieki nekad nav izcēlušies ar baigo masu skatītāju baru, bet tā spēle nelika vilites. Intriga, masu kautiņi, uzbrukums, utt. Šīs ir tās saucamās lielās spēles. Tagad jau nedaudz norietējušie Maple Leafs pret Bruins arī sava klasika, Kings pret Blackhawks, Flyers - Rangers. Domāju vidus mēra NHL fanam šīs spēles būtu kā saldais ēdiens.

Tā pati ziemas klasika ar saviem HBO apskatiem, kurus jau tagad nevaru sagaidīt.

Starp citu, ideja kādam no nākamajiem blogiem . Agrāk trakas spēles bija starp Avalanche un Red Wings hokejistiem. Par to labi aprakstīts OZO grāmatā.

  -1 [+] [-]

, 2014-10-30 16:10, pirms 9 gadiem
Juri,tu man sac Harliku atgadinat!
Ovi,tads un tads,bet Krosbijs,nekas ipash!

  +2 [+] [-]

, 2014-10-30 16:16, pirms 9 gadiem
Modritis rakstīja: Juri,tu man sac Harliku atgadinat!
Ovi,tads un tads,bet Krosbijs,nekas ipash!
Nu tur es palīdzēt nekā nevaru, jo pat tagad rakstot uzsveru, ka abi ir dažādi spēlētāji un faktiski vienlīdz labi, tikai overall diezgan dažādi, nevis stāstu, ka kāds ir labāks vai sliktāks.

Tas, ko es norādu, ka nav jau tā arī ar Krosbiju viss vienkārši... ir i kritums (varbūt overall manzāk pamanāms, bet priekš viņa - diezgan jūtams), ir problēmas ar savainojumiem utt. Tagad, kad viņš jau tuvojas 30 gadiem, labāk viņš nesāks spēlēt un šie faktori būs būtiski vēl vairāk kā pašlaik.

Ovečkinam savukārt ir savas problēmas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-10-30 16:23, pirms 9 gadiem
Piqué rakstīja: Modritis, 16:10

Tas ir tikai dabiski ka golu meteji ir vairak ciena par otro piespelu atdevejiem. Piemeram kad Hossa iemet golu neviens tacu neruna par to ka Dzerins atdeva otro piespeli, bet visi runa par Hossu un vina golu. Ta pat ir ar Oveckinu un Krosbiju. Oveckinu atceresies ka golu meteju, bet Krosbiju ka ierocu pieneseju.
Ar visām traumām un "otrajām piespēlēm" savos 27 gados viņš ir guvis jau teju 300 vārtus regulārajā turnīrā...

  +1 [+] [-]

, 2014-10-30 16:28, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nu tur es palīdzēt nekā nevaru, jo pat tagad rakstot uzsveru, ka abi ir dažādi spēlētāji un faktiski vienlīdz labi, tikai overall diezgan dažādi, nevis stāstu, ka kāds ir labāks vai sliktāks.

Tas, ko es norādu, ka nav jau tā arī ar Krosbiju viss vienkārši... ir i kritums (varbūt overall manzāk pamanāms, bet priekš viņa - diezgan jūtams), ir problēmas ar savainojumiem utt. Tagad, kad viņš jau tuvojas 30 gadiem, labāk viņš nesāks spēlēt un šie faktori būs būtiski vēl vairāk kā pašlaik.

Ovečkinam savukārt ir savas problēmas.
Krosbijam nepatik speka spele,vinam ir cita veida speletais,vinsh ir atrs,tehnisks! Tapec parejie to izmanto un pie pirmas izdevibas meiginas izslegt Krosbiju!
Paskatoties ka spele Bostona vai Filadelfija pret Pitsburgu,vini to vien dara ka medi Krosbiju,lai ieliktu borta,jo zin,ka vinsh isti nevar atbildet ar to pashu! Tapec tas traumas tik daudz!

Savukart Ovecikns nav tehnisks,bet vinam ir viens no labakajiem one-timer metieniem un shim patik kadu borta ielikt,tapec neviens Ovi necenshas izsmerte borta,jo zin ka atbilde var but daudz,daudz nepatikamaka! Pret Ovi spele savadak,vinsh ir vienveidigs speletais,bez ipashas izdomas,ieslido zona un met pa vartiem vai ari gaida ripu uz zilas linijas! Un daudzas komandas ir atradushas veidu ka netralizet Ovi,nesmerejot vinu pa bortu!

     [+] [-]

, 2014-10-30 16:29, pirms 9 gadiem
Modritis rakstīja: Krosbijam nepatik speka spele,vinam ir cita veida speletais,vinsh ir atrs,tehnisks! Tapec parejie to izmanto un pie pirmas izdevibas meiginas izslegt Krosbiju!
Paskatoties ka spele Bostona vai Filadelfija pret Pitsburgu,vini to vien dara ka medi Krosbiju,lai ieliktu borta,jo zin,ka vinsh isti nevar atbildet ar to pashu! Tapec tas traumas tik daudz!

Savukart Ovecikns nav tehnisks,bet vinam ir viens no labakajiem one-timer metieniem un shim patik kadu borta ielikt,tapec neviens Ovi necenshas izsmerte borta,jo zin ka atbilde var but daudz,daudz nepatikamaka! Pret Ovi spele savadak,vinsh ir vienveidigs speletais,bez ipashas izdomas,ieslido zona un met pa vartiem vai ari gaida ripu uz zilas linijas! Un daudzas komandas ir atradushas veidu ka netralizet Ovi,nesmerejot vinu pa bortu!
+Ovi ir miesassargi

  +1 [+] [-]

, 2014-10-30 16:31, pirms 9 gadiem
Piqué rakstīja: Modritis, 16:10

Tas ir tikai dabiski ka golu meteji ir vairak ciena par otro piespelu atdevejiem. Piemeram kad Hossa iemet golu neviens tacu neruna par to ka Dzerins atdeva otro piespeli, bet visi runa par Hossu un vina golu. Ta pat ir ar Oveckinu un Krosbiju. Oveckinu atceresies ka golu meteju, bet Krosbiju ka ierocu pieneseju.
Tur tu kludies,vinu aceresies ka vienu no labakajiem sava laika hokejistiem!
Kuram rokas ir Steniljs,divas OS zelta medalas!
Par Ovi runas ka viens no labakajiem vartu guvejiem,bet ar mazu piebildi,diemzel Stenlija kaussu vinsh ta ari neizcinija!(laiks vel ir,varbut sanaks izcinit)

     [+] [-]

, 2014-10-30 16:32, pirms 9 gadiem
Modritis rakstīja: Krosbijam nepatik speka spele,vinam ir cita veida speletais,vinsh ir atrs,tehnisks! Tapec parejie to izmanto un pie pirmas izdevibas meiginas izslegt Krosbiju!
Paskatoties ka spele Bostona vai Filadelfija pret Pitsburgu,vini to vien dara ka medi Krosbiju,lai ieliktu borta,jo zin,ka vinsh isti nevar atbildet ar to pashu! Tapec tas traumas tik daudz!

Savukart Ovecikns nav tehnisks,bet vinam ir viens no labakajiem one-timer metieniem un shim patik kadu borta ielikt,tapec neviens Ovi necenshas izsmerte borta,jo zin ka atbilde var but daudz,daudz nepatikamaka! Pret Ovi spele savadak,vinsh ir vienveidigs speletais,bez ipashas izdomas,ieslido zona un met pa vartiem vai ari gaida ripu uz zilas linijas! Un daudzas komandas ir atradushas veidu ka netralizet Ovi,nesmerejot vinu pa bortu!
Nu ja neitralizētais Ovečkins pēdējās 2 sezonās met 51 golu, bail pat iedomāties kas būtu, ja viņam ļautu vaļu...

  +1 [+] [-]

, 2014-10-30 16:32, pirms 9 gadiem
kino rakstīja: +Ovi ir miesassargi
+ vel putins baigais coms!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-10-30 16:52, pirms 9 gadiem
Piqué rakstīja: kino, 16:23

Krosbikam golu ir 281, bet Oveckinam 427. Lidz karjeras beigam Oveckinam visticamak bus 2 reiz vairak golu. Basketbola Dzeisonu Kidu atceras ka izcilu piespelu deveju, bet Kobi kurs ir metejs, atceras daudz vairak. Injesta ir izcils piespelu devejs, bet Messi ciena vairak jo vins ir vartu guvejs. Oveckinu publika redz ka to kurs iemet un nosvin, bet Krosbiks ir tas kurs pieslido un apsveic svinetaju. Ta ir sporta realitate ka meteji ir lielaka ciena par piespelu devejiem.
parēķini cik spēles viens ir aizvadījis un cik otrs. Ja Krosbijs +/- tā turpinās, Karjeru pabeigs ar 500-600 vārtiem. Par maz, lai viņu atcerētos?

  +1 [+] [-]

, 2014-10-30 17:07, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nu tur es palīdzēt nekā nevaru, jo pat tagad rakstot uzsveru, ka abi ir dažādi spēlētāji un faktiski vienlīdz labi, tikai overall diezgan dažādi, nevis stāstu, ka kāds ir labāks vai sliktāks.

Tas, ko es norādu, ka nav jau tā arī ar Krosbiju viss vienkārši... ir i kritums (varbūt overall manzāk pamanāms, bet priekš viņa - diezgan jūtams), ir problēmas ar savainojumiem utt. Tagad, kad viņš jau tuvojas 30 gadiem, labāk viņš nesāks spēlēt un šie faktori būs būtiski vēl vairāk kā pašlaik.

Ovečkinam savukārt ir savas problēmas.
Man šķiet, ka viņa savainojumi nav iemantojuši hronisku raksturu, respektīvi nav īsti pamata domāt, ka tie atstās fizsiskas sekas uz to laiku, kad viņam būs jau pāri 30.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-10-30 17:09, pirms 9 gadiem
Piqué rakstīja: kino, 16:52

Loti, loti saubos ka Krosbijs pec piespelem un goliem pat Jagru kadreiz apdzis. Un vai tadu kads atceresies? Galvenais ir lai atkal nenoramejas citadi vispar paliks vestures meslaine. Oveckinam pec goliem ir iespeja apdzit ne tikai Jagru, bet ari tos kas vinam prieksa.
Lai neatcerētos, vajag aizmirst. Nezinu kā aizmirst Kanādas olimpiskās izlases kapteini.

  -1 [+] [-]

, 2014-10-30 17:11, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nu ja neitralizētais Ovečkins pēdējās 2 sezonās met 51 golu, bail pat iedomāties kas būtu, ja viņam ļautu vaļu...
Lasot šo visu, var just, ka tu esi vairāk ovi fans
Nevar salīdzināt viņus kaut vai tāpēc, ka vienam pēdejās sezonās +50 lietderības koefs, bet otram -50.
1 2 51 komentārs